PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Molim pomoć! (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=503)

Aeron 26.03.2002. 22:00

Molim pomoć!

Kako mogu spojiti (ako mogu spojiti) 2 kompa u mrežu preko modema? Konkretno, mislim na povezivanje 2 kompjutera modemom tako da jedan korisnik zove drugoga - nešto slično kao u igrama, te da oba korisnika nakon povvezivanja mogu međusobno dijeliti fileove. Da li je potreban poseban program? Da li oba računala moraju biti konfigurirana... U biti treba mi step by step objašnjenje. (Prvo sam mislio da se frend i ja spojimo (recimo u Red Alertu), a nakon toga da mogu njegov komp otvoriti iz "My network placesa" i on moj. Koristim Windows XP i USR interni modem. Hvala.

virty 26.03.2002. 22:44

Re: Molim pomoć!

Citiraj:

Originally posted by Aeron
Kako mogu spojiti (ako mogu spojiti) 2 kompa u mrežu preko modema? Konkretno, mislim na povezivanje 2 kompjutera modemom tako da jedan korisnik zove drugoga - nešto slično kao u igrama, te da oba korisnika nakon povvezivanja mogu međusobno dijeliti fileove. Da li je potreban poseban program? Da li oba računala moraju biti konfigurirana... U biti treba mi step by step objašnjenje. (Prvo sam mislio da se frend i ja spojimo (recimo u Red Alertu), a nakon toga da mogu njegov komp otvoriti iz "My network placesa" i on moj. Koristim Windows XP i USR interni modem. Hvala.
probaj sa Symantec pcAnywhere

RAK 27.03.2002. 08:40

Treba ti telefonska linija i da igra to podržava.

Bez telefonske linije bi trebalo ići preko LapLinka ili tako da ih staviš na TCP/IP protokol. Ako ste blizu, bilo bi bolje da se koristite nekakvim kablom. Najbolji bi bio USB.

soda 27.03.2002. 10:29

Imas u Xp-u windows messenger, koji radi sve. Oba korisnika moraju imati passport (hotmail adresa). Nakon sto ste napravili email, daj frendu svoj i on tebi svoj, pa ga uvrsti u svoj "adresar" (pokreni wizard add contact). Nakon toga kada si na netu, a istodobno je i on (frend) na netu (vidjećeš da je on online u programu) možes mu poslati instant poruku (kao ICQ), djeliti fileove s njim, koristi zajedno tablu za crtanje, pričati kao telefonom, praviti male video konferencije (za ovo moraš imati makar ISDN)... Sve mogućnosti su vrlo jednostavno prikazane da neću duljiti.

Ako ti frend nema XP može skinuti ovaj program sa microsoftovog site-a.

Uživaj:)

Aeron 27.03.2002. 12:39

Rak, što misliš pod tim "...da igra to podržava". Da li to podržava recimo red alert ili starcraft? Želio bih naći najjednostavnije rješenje - npr ja frenda pozovem (via Starcraft), stisnem alt+tab i odem na network connections i vidim njegov komp, te sa njega recimo skidam mp3ojke...Da li je to moguće?
Hvala svima na odgovorima.

dpajur 27.03.2002. 17:26

Citiraj:

Rak, što misliš pod tim "...da igra to podržava". Da li to podržava recimo red alert ili starcraft? Želio bih naći najjednostavnije rješenje - npr ja frenda pozovem (via Starcraft), stisnem alt+tab i odem na network connections i vidim njegov komp, te sa njega recimo skidam mp3ojke...Da li je to moguće?
Hvala svima na odgovorima.

ne bas, to kaj si opiso je kak stvari obicno rade na LAN-u.
starcraft mozes pokrenut preko IPX-a (bar mislim), tak da ak si slozis dial-up vezu gdje ti i IPX promet ide preko dial up-a, mozes nazvat frenda, spojit se i igrat starcraft, a i vidjet kaj on ima od mp3-ova i slicno.

on si treba instalirat i iskonfigurirat RAS (remote access service), a ti samo dial up konekciju.

nije ti potreban poseban program, RAS je esencijalni dio NT-a, i vjerujem da je prenesen u Windowse 2000 i XP.

Aeron 27.03.2002. 23:46

Citiraj:

Originally posted by dpajur

ne bas, to kaj si opiso je kak stvari obicno rade na LAN-u.
starcraft mozes pokrenut preko IPX-a (bar mislim), tak da ak si slozis dial-up vezu gdje ti i IPX promet ide preko dial up-a, mozes nazvat frenda, spojit se i igrat starcraft, a i vidjet kaj on ima od mp3-ova i slicno.

on si treba instalirat i iskonfigurirat RAS (remote access service), a ti samo dial up konekciju.

nije ti potreban poseban program, RAS je esencijalni dio NT-a, i vjerujem da je prenesen u Windowse 2000 i XP.

Možeš li mi malo detaljnije objasniti kako da to izvedem - npr. neki step by step sistem? Hvala.

RAK 28.03.2002. 08:26

Skidati mp3 i igrati igricu baš i ne ide. PcAnywhere ti daje njegov desktop, chat i file transfer. Instaliraš program na oba kompa, podesiš pozive i to je to. Mogu ti to sličicama objasniti, ali mi se javi na mail da ne opterečujemo jadni mali server.

Ovo za spajanje preko telefona kao LAN stvarno nisam probao, ali nisam siguran da ne može. Ako mogu raditi neke igrice, ne vidim razloga da se ne može spojiti i dva kompa.

dpajur 28.03.2002. 12:12

Citiraj:

Možeš li mi malo detaljnije objasniti kako da to izvedem - npr. neki step by step sistem? Hvala.
cuj mislim da bi mi za to trebalo jako puno vremena kojeg nemam :)

ajmo rec da sam ja slozio RAS prvi put bez ikakve pomoci i ikakvih manuala, na NT4 koji bas i nije toliko user friendly kao noviji microsoftovi operativni sistemi.

pogledaj si help za remote access service, pa ako ti jos uvijek nesto nije jasno, potrazi RAS ili remote access service na http://msdn.microsoft.com

siguran sam i da imas hrpu knjiga u knjizarama tipa algoritam koje pokrivaju administraciju NT-a, Win2k ili XP-a.

soda 28.03.2002. 23:02

Zašto da bude jednostavno kad može komplikovano.

Probaj Win Messenger, najjednostavni način.

Nikakva podešavanja, drndanja, šta ti ja znam.... samo račun na Hotmailu da imate i ti i on, i stvar je rješena.:confused:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:47.