PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   WIN 2000 problem ? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5024)

Corvin 18.06.2003. 07:04

WIN 2000 problem ?

Bio sam na godišnjem oko mjesec dana. Dođem ne posao kad ono neko se igrao sa mojim PC-om, spor je do bola. Krenem standardno: antivirus, defragmentiranje, ad-aware, pregledam dali mi je netko uvalio kakva sranja. Situacija ostaje ista. Na kraju ustanovim da mi proces "explorer.exe" uzima 100% procesorskog vremena (umjesto 2-3%).
Kako je to moguće?
Na koji način to ispraviti (formatiranje ne dolazi u obzir).

greg SE 18.06.2003. 09:06

nesto mi je cudno...znam da explorer je uvjek pokrenut (vidim ga i ja sad u task menageru) ali recimo u sandri ga nema.....
a i mislim da mu ekstenzija nije exe.....
pogledaj u msconfigu-u jel se pod startup on nalazi, ako je ubi ga jer nebi smjeo tamo biti

dario-RUS 18.06.2003. 10:15

Citiraj:

Originally posted by greg SE
nesto mi je cudno...znam da explorer je uvjek pokrenut (vidim ga i ja sad u task menageru) ali recimo u sandri ga nema.....
a i mislim da mu ekstenzija nije exe.....
pogledaj u msconfigu-u jel se pod startup on nalazi, ako je ubi ga jer nebi smjeo tamo biti

Ti mora da se šališ !!!!!
Probaj ga ti ubiti:D Pa da vidim kako češ raditi na compu:D

Inače on je uvijek u Task manageru!!!!

RAK 18.06.2003. 11:18

Explorer.exe se nalazi uvijek u tasku i mora biti tamo. Brisanje ne dolazi u obzir ali može pomoći. Malo se izgube ikone po ekranu pa se opet vrate. Tada može poćeti raditi ispravno.

Imao sam takvih problema i nemam pojma kako to riješiti. Da se ne bi puno zamarao (3-4 sata) izabrao sam sistem formatiranja (1-2 sata). Gledajući brzinu, mislim da sam ipak profitirao.

Dobro, ako netko zna bolje, samo naprijed.

Stvarno mi nije jasno zašto ne bi formatiranje dolazilo u obzir. Čega se bojiš?

LordNitro 19.06.2003. 22:33

Možda čovjek ima disk od preko 100 GB i možda je pun podataka pa ne želi sve pržit na CD -e, a možda čak ni nema pržilicu.

Corvin 20.06.2003. 09:13

Citiraj:

Originally posted by RAK

Stvarno mi nije jasno zašto ne bi formatiranje dolazilo u obzir. Čega se bojiš?

Napisao sam da to nije privatni PC. Svi programi su registrirani (takvi moraju biti) a ja ih nemam sve pa u skladu sa time ih nemogu niti vratiti nazad.

Corvin 20.06.2003. 09:17

Problem je nestao sam od sebe. Prije potpunog nestanka opterećenje procesora od 100% se selilo 3 puta i to svaki puta na sistemske procese ???
Pitaj boga koji mu je kur** (bio).

gpremec 22.06.2003. 00:37

Citiraj:

Originally posted by Corvin
Problem je nestao sam od sebe. Prije potpunog nestanka opterećenje procesora od 100% se selilo 3 puta i to svaki puta na sistemske procese ???
Pitaj boga koji mu je kur** (bio).

Tako to uvijek biva s explorer.exe. I meni zna ponekada prepteretiti komp na 100%, onda ga ubijem, pa onda izgubim pola ikona u treyu, pa onda drugi-tretji dan resetiram komp (jer mi polako krene na zivce sto ne vidim u treyu kaj mi je aktivno), pa je onda sve OK. Istina, meni cesce iexplorer.exe poludi i udari proc na 100%, ali povremeno se desi da poludi explorer.exe.

Nazalost, nema pravog razloga sto se to desava, mozda samo imam(o) losu karmu (za racunala):D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:10.