PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Streaming/online servisi, linkovi i ostale zanimljivosti (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=18)
-   -   Kako zaštiti šifrom sadržaj na vlastitoj web stranici? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=50177)

jacobbb 26.10.2006. 10:25

Kako zaštiti šifrom sadržaj na vlastitoj web stranici?

Pozdrav ,,,

Želio bi na svoju web stranicu staviti određeni sadržaj (dio stranice) koji bi bio zaštićen šifrom (username i password). Dakle, da ja osobno dajem te šifre ili pak da to ide automatski samom registracijom na mom sajtu. Pa mene zanima kako to napraviti? Može li se to u Macromediji "naštimat" ili je potreban poseban program/ internet servis koji bi mi takvo što omogučio. : CoolRamb

horza 26.10.2006. 11:26

hmm... meni je najdraži način zaštita ssl-om (serverski) ... zgodan resurs za shvatiti o čemu se radi bi bilo ovo.

možeš i direktno sa samih stranica, bez serverskih kerefeka.... postoji gro user authentication mehanizama i skripti pod GNU-GPL licencom, pa možeš probati implementirati i jednu od njih.

ali svejedno... ako ne trebaš user management, profile i sve to, preporučam prvi način...

jacobbb 26.10.2006. 12:51

Hvala horza na pomoći, ali što ako imam besplatni hosting koji ne podržava PHP ili MYSQL, ima li kakve šanse da se napravi neki najjednostavniji user authentication ??

mat 26.10.2006. 14:04

php "=" SQL. odnosno php ne moze raditi bez SQL-a. ili sada vec moze i s nekim drugim bazama podataka.
uglavnom poanta je u tome da ako podrzava jedno, podrzava i drugo.
i mislim da ne, nema drugog nacina.

sto se tice horzine prve ideje, sa ssl-om. pretpostavljam da ne podrzava tvoj server ni to, ako ne podrzava php.

Facelessone 26.10.2006. 14:11

hm... im mene to zanima, al netreba mi ni username nego da se samo password unese, dovoljno je da korisnik koji samo surfa (tipa moj stari) nemože pristupit sadržaju

speedy-3 26.10.2006. 19:56

Citiraj:

Autor mathmos (Post 553582)
Hvala horza na pomoći, ali što ako imam besplatni hosting koji ne podržava PHP ili MYSQL, ima li kakve šanse da se napravi neki najjednostavniji user authentication ??

ako host ne podrzava PHP i MySQL onda mozes to i u flashu srediti

tutac imas ovdje najednostavniji moguc samo s passwordom i ovdje malo kompliciraniji za username, password i registracija ;)

horza 31.10.2006. 12:57

Citiraj:

Autor mat (Post 553648)
php "=" SQL. odnosno php ne moze raditi bez SQL-a. ili sada vec moze i s nekim drugim bazama podataka.
uglavnom poanta je u tome da ako podrzava jedno, podrzava i drugo.
i mislim da ne, nema drugog nacina.

sto se tice horzine prve ideje, sa ssl-om. pretpostavljam da ne podrzava tvoj server ni to, ako ne podrzava php.

php nije sql. php je samo interpreter. dakle programski jezik, koji sam po sebi nema veze s nečime drugim i neovisan je o html-u i ikakvim bazama podataka, a podržava.... pa... hrpetine web-oriented stvari između kojih i html, najpopularnije web-oriented baze podataka, itd. od baza inače direktno podržava hrpetinu web-oriented baza, a preko ODBC i jDBC i više-manje sve ostale. i ima drugog načina, ali je blesav... ako želiš samo zaštiti sadržaj jednom lozinkom, možeš i u php-u to dosta jednostavno napisati (ukoliko tražena lozinka = mirko, generiraj html, ako nije, generiraj drugi html) :)

frANZi 31.10.2006. 13:42

A možeš i iz CPanela samo na neki folder stavit username i password i to ti je to.

Bubba 31.10.2006. 16:09

Citiraj:

Autor mathmos (Post 553582)

Radi se o IIS serveru, odnosno Win baziranom serveru opcenito ili?

Citiraj:

Autor mat (Post 553648)

Planiras redovito puniti "Shit of the week" rubrike?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:03.