![]() |
Kako zaštiti šifrom sadržaj na vlastitoj web stranici?
Pozdrav ,,,
Želio bi na svoju web stranicu staviti određeni sadržaj (dio stranice) koji bi bio zaštićen šifrom (username i password). Dakle, da ja osobno dajem te šifre ili pak da to ide automatski samom registracijom na mom sajtu. Pa mene zanima kako to napraviti? Može li se to u Macromediji "naštimat" ili je potreban poseban program/ internet servis koji bi mi takvo što omogučio. : CoolRamb |
hmm... meni je najdraži način zaštita ssl-om (serverski) ... zgodan resurs za shvatiti o čemu se radi bi bilo ovo.
možeš i direktno sa samih stranica, bez serverskih kerefeka.... postoji gro user authentication mehanizama i skripti pod GNU-GPL licencom, pa možeš probati implementirati i jednu od njih. ali svejedno... ako ne trebaš user management, profile i sve to, preporučam prvi način... |
Hvala horza na pomoći, ali što ako imam besplatni hosting koji ne podržava PHP ili MYSQL, ima li kakve šanse da se napravi neki najjednostavniji user authentication ??
|
php "=" SQL. odnosno php ne moze raditi bez SQL-a. ili sada vec moze i s nekim drugim bazama podataka.
uglavnom poanta je u tome da ako podrzava jedno, podrzava i drugo. i mislim da ne, nema drugog nacina. sto se tice horzine prve ideje, sa ssl-om. pretpostavljam da ne podrzava tvoj server ni to, ako ne podrzava php. |
hm... im mene to zanima, al netreba mi ni username nego da se samo password unese, dovoljno je da korisnik koji samo surfa (tipa moj stari) nemože pristupit sadržaju
|
Citiraj:
tutac imas ovdje najednostavniji moguc samo s passwordom i ovdje malo kompliciraniji za username, password i registracija ;) |
Citiraj:
|
A možeš i iz CPanela samo na neki folder stavit username i password i to ti je to.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:03. |