![]() |
hdr + antialiasing zasto ne radi
bit cu kratak
zasto kombinacija hdr + antialiasing ili obrnuto sve je isto ne radi sa nvidija 7900 grafickim karticama ??? je li problem u tome sta jos niko njie napisao drivere koji to podrzavaju ili sam hardver nije u stanju to izvest ??? malo sam njiuskao po netu i ne uspjevam nigdje nac odgovor koji to decidirano kaze, nvidija to krije ko zmija noge tako da mi sve smri na to da njihov GPU to nije u stanju hardverski izvest, ali oni to nigdje explicite ne kazu (ko da su poludili to nagalasit ako je to istina) pa ekipa jel ko zna sta o tome ?? |
ja cu pitat jedno primitivnije pitanje..
kako ukljucitu tj znati da je HDR ukljucen?:) Iz citanja review-a znam da kod nvidije nejde zajedno HDR + antialiasing dok kod atija ide. |
nVidia ne podrzava koristenje HDR-a i antialiasinga u kombinaciji, tako da ili HDR +no AA ili samo AA (+AF, f'korz). Ati podrzava koristenje spomenuti HDR i AA. To jest trenutno najveci nedostatak kod nVidije.: bonker :
Posto ga koristi par igara, tesko je da bi npr. neka mainstream kartica gurala Oblivion s HDR-om i jos dodanim AA, pogotovo uz high detalje. (uz naravno, igriv framerate.) |
Citiraj:
|
Za igre bazirane na SM 3.0 HDR+AA ne radi na NVidiji, dok kod SM 2.0 igara radi.
|
Bas me je i zanimalo za far cry, imam zadnji patch al nisam naso HDR, valjda sam providio...
Znas onak na brzaka za far cry how to? Thx... Citiraj:
|
mene ovaj detalj zanima zbog Oblivion-a ali i generalno jer kako mi se cini nvidijini cipovi to ne mogu izvest na hardverskoj razini ali se to skriva
ili sam u krivu ??? |
Citiraj:
utipkas: \r_HDRRendering 1-11 sad za \ vise nisam siguran, a 1-11 su "nivoi" HDR-a, sto veci navodno bolje izgleda a sto manji bolje performanse. Osobno nisam primijetio pad performansi a ni ljepsi izgled kad sam to mijenjao. Inace mozes staviti i 0 sto iskljuci HDR i to je super za usporedbu, puno bolje, zivlje izgleda sa HDR-om. I moras staviti patch 1.33 mozda radi i sa 1.3 |
:p :p :p
|
Citiraj:
I ne, ne skriva se ta informacija-odkud ti to??? |
Citiraj:
placam pivu ako to najdes;) |
sada nađi na atijevom sajtu gdje točno piše da podržavaju SM3.0+HDR+AA,ne piše nigdje isto ko na nvidinom(da ne podržava),tko se ide s takvim stvarima zamart može i sam pogledat negdje rewiew
|
Ajme razmišljanja. Pa naravno da neće reklamirati svoje kartice i onda pisati šta one ne mogu napraviti.
|
Da LOL pa naravno da neće pisat nedostatke grafičkih kartica na svojoj stranici...
|
ja sam za oblivion napravio slijedece: u postavkama drivera stavis AA na zeljenu razinu (prije toga iskljucis 3d app determines aa ili nesto tako, kvacica je u donjem dijelu prozora) i onda samo u oblivionu stavis na hdr... imat ces i aa i hdr. bar je meni radilo.
|
Sigurno bio HDR i AA zajedno? Nije možda bio sam bloom effect i AA?
|
ne može biti HDR+AA sa Nvidijom,grafička jednstavno to nije u stanju izvest i gotovo!
|
Ajoj ljudi, pa necete umrijet ako nema tih 2xAA ili najvise 4X.
Btw, grafe su kao sto rekoh na rubu igrivosti ako sve odvinete do kraja. Iako bloom + AA i nije tako los u Oblivionu, ali ja rade koristim HDR. U far cryu mi je HDR odvratan. |
Citiraj:
Mislim-svi to znaju... Tek od sljedeće generacije Nvidia grafi će to biti moguće. |
ova se poduplala ne znam zasto (bice da sam povrsan) : cheers2
|
Citiraj:
je ante ima internet i vec duze vrijeme cita o tome ali nigdje ne pise da NVIDIJA to fizicki ne moze nego ti napisu nije u stanju a velika je razlika od NE MOCI i NE BITI U SATNJU NESTO NAPRAVIT npr ja ne mogu LETIT (mislim na letenje bez tehnickih pomagala tipa avion i slicno + da let zavrsi bez povreda i smrti :) ), ali trenutno nisam u stanju dignit 150 kg ali ako pocnem bildat to cu moc |
Citiraj:
Citiraj:
|
A jel ti možeš to nekako ovjekovječit i nama poslat da ne bi bilo kao Thoroughbred B kad je prvi put poslao :D
@Ante Fizički chip nije u mogućnosti to raditi. Da je, vjeruj, davno bi to u driverima bilo omogućeno |
koliko sam ja onako POVRSNO : goood : uspio procitat i skuzit AA + HDR kod nvidjie radi samo kod SM 2 a kod SM 3 ne radi i niti ce moc sa sadasnjim grafama (7900 i slicno) na moju trenutacnu zalost ;)
|
Citiraj:
Našao sam za minutu, nećeš vjerovati-na stranicama Nvidie.... http://nvidia.custhelp.com/cgi-bin/n...i=&p_topview=1 Dužan si pivu.... |
Citiraj:
iako sam prekopavao po njihovom sajtu nisam uspio ovo iskopat svaka ti dala a ja placam pivu ma sta jednu DVIJE da ne budem POVRSAN : cheers2 bacite oko kako su napisali da ne radi "The GeForce 6 and GeForce 7 series GPUs do not support simultaneous multisampled AA (MSAA) and FP16 blending in hardware" gledajte samo kao se HDR jos moze napisat "FP16" :D |
Možeš uključiti HDR i AA u npr HL2.(sa svojim krampom)
To nije 100% pravi HDR+AA (u stvari je emulacija) ali ne izgleda loše. |
budem probao samo da se opet docepam HL2 i da mi dojce telekom napokon dovede ADSL do stana (ne da mi se vuc stokilasića do fime i nazad samo radi postene instalacije)
a isto tako mi se ne da eksperimentirat sa cudnovatim kopijama HL2 :) |
Citiraj:
|
Why not?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:40. |