![]() |
wmp na webu i sl.
molim pomoč za ugradnju wmp-a na web site za mogučnost prikazivanja posebno video i posebno audio. ako ima gdje gotov kod ili slično za pomoči. radi se o cms-u. također bi ugradio neki alat za prikaz "slučajnog odabira" sa istog i drugog sitea. imam neke upute u svezi obojega iz vidia ali su mi nejasne, a ja početnik. pomoz bog braćo.
|
ne možeš embedad windows media player u web stranicu. niti ikakakav sličan player. može embedad video ili audio zapis, a na klijentovom računalu se onda automatski pokreće player koji to prikazuje ili svira. bitno je napomenuti da treba paziti kod odabira formata videa i zvuka, jer ti za neke treba licenca. najpogodniji su formati (npr. ogg za audio, avi ili mpg za video). naravno, postoje i formati koji su posebno rađeni baš za streaming (npr. quicktime qt i real playerov rm). treba napomenuti da postoji velika razlika između "streaming-a" i "embeding-a". ali o tome više na internetu. barem toga ima ko kenje.
npr. http://www.layoutgalaxy.com/html-tutorial/video.php4 a VIDI je sam sebi nejasan, pa ne bih dalje komentirao njihove tutoriale. uglavnom, na netu postoje hrpetine tutoriala i knjiga iz kojih se sve to može naučiti, ali treba ČITATI i sve će biti jasno. znanje se ne stiče gledanjem sličica, niti preskakanjem nezanimljivih poglavlja. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:19. |