PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   ISP (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=15)
-   -   iskon vs optima, sta napravit... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=49816)

Astral 22.10.2006. 11:26

iskon vs optima, sta napravit...

svi smo vidjeli ponudu optime koja ce meni (kako kazu) biti dostupna za negdje mj dana sta mi poprilicno pase jer mi 18mj ugovor sa iskonom istjece za mj dana
sad koristim 5gb paket sa 1024/192 brzinom (140kn otprilike), inace znam svaka 2-3 mj. uzet flatrate ali mi je jednostavno pre skupo unatoc padu cijena
ovih 5gb prometa mi nista ne znaci i to u normalnim uvjetima zavrsi tak da potrosim jos 5-6 paketa najmanje s tim da prvih 4gb ode u 1. danu...tak da mi je 5gb nista, a flat opet...pre skup
ono sta mi optima nudi je 1024/256 sa 5gb prometa po danu i flat rate od 22 do 7 (140kn otprilike) s cim bi se zadovoljio, normalno surfanje po danu i skidanje po noci

sad...problem je u tome sta optima zeli 600kn (otprilike) za prikljucak, a to nedam...dakle moro bi potpisat ugovor na 24mj da dobim prikljucak za 1kn sta mi se cini kao jaaaako dugo vrijeme, neznam kako ce optima reagirat na nove najavljene padove cijena oko bozica te adsl2 i slicne buduce akcije iskona/t coma
no meni pad cijena za 5gb paket nista ne znaci jer ne zelim imat 5gb paket, ni da stave 10gb, nije mi dosta, dakle pad cijene za flatrate bi trebo bit dovoljno velik da ponuda bude bolja od navedene ponude optime, a sumnjam da ce bas stavit flatrate na 200kn (ukupno)
sta mislite...da cekam jos do bozica/nove god ili da se rijesim iskona i odem na optimu za otprilike mj dana?

Dawar 22.10.2006. 11:42

Iskonova usluga ADSL2+ dolazi do kraja godine valjda sljedeći mjesec tak da prvo pogledaj njihovu ponudu

BrunoZG 22.10.2006. 11:43

Pricekaj do Bozica, nije daleko a jos ce se malo pojasnit stvari, a mislim da 24 mjeseca ugovora nije bas problem, pa i sa HT-om si ti napravio,. Svima je njima stalo da imaju bazu sigurnih korisnika i da nadogradjuju sa novima.

Ak tebe vezu na 24 mjeseca a ne prilagodjuju se trzistu, 24 mjeseca ce bit njihov ziviot na trzistu a to ne žele.
Kad HT vidi da im pocne odlazit veci dio surfera na optimu, budu i oni ponudili nesta slicno,.al to po meni ne znaci da ces se zeznut. Da pace prije ces dobit ono kaj hoces.

Astral 22.10.2006. 11:46

da, to sam i mislio...tnx

adsl2+ direktno zamjenjuje adsl ili ce se moc birat izmedu to dvoje?
meni veca brzina i netreba previse, 1mb je ok, samo da je flat

coconut 22.10.2006. 12:10

ADSL2+ zamjenjuje 'obični' ADSL i vjerojatno će biti flat jer govorimo o brzinama do 24Mbs. Po mojoj računici, flat ti se isplati nakon 13Gb skinutih podataka. Preporuka je da se još malo strpiš i pričekaš jer će do 01.01. sigurno doći i nove ponude, nove usluge i nove cijene. Inače, Iskon već testira ADSL2+ na 3 centrale u Zg. Vrlo vjerojatno će zajedno s ADSL2+ ponuditi i 2play tj. telefonski priključak i ADSL2+ u jednom paketu tako da možeš komotno reći bye-bye t-scumu.

Astral 22.10.2006. 12:20

ok, uvjerili ste me, pricekat cu, al zar nije t scum kupio iskon?

Zvijerko 22.10.2006. 12:23

Sigurno će biti 2play jer s ADSL2+ ne ide obični telefon neg VOIP

Dawar 22.10.2006. 12:46

Citiraj:

Autor Zvijerko (Post 550119)
Sigurno će biti 2play jer s ADSL2+ ne ide obični telefon neg VOIP

Za to neznam al znam da će na routeru od Iskon adsl2+ bit 2 POTS priključka i ethernet priključci znachi nema Splittera sve ide prek jednog routera koji je non stop uključen : CoolRamb

Zvijerko 22.10.2006. 14:18

Da, bit će, ali ne koristi klasičnu analognu liniju

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:42.