PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Boot problem (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=49784)

DejoGH 21.10.2006. 19:55

Boot problem

Imam jako veliki problem.
Kad mi se bootaju windowsi ona plava traka mi se zaustavi i nista se ne desava (zablokira mi racunalo). Pokusao sam sa widows cd-om ici na repair ali ne pomaze. Kako rijestitii taj problem bez brisanja windowsa???
Ako se nemoze kako mogu spremiti odnosno prebaciti podatke (My documents) sa c particije na neku drugu odnosno da mi se ne izbrisu podaci tjekom reinstalacije windowsa.
Molim vas pomozite mi sto prije hitno je.

stuc 21.10.2006. 20:12

Neznam za popravak no možeš dići windowse na neku drugu particiju pa kad se oni dignu spasiš podatke sa stare particije.

Možeš i hard odnest kod nekog tko ima ladicu za externi hard a da se spaja preko USB-a ili mrežne pa isto spasit podatke.

DejoGH 21.10.2006. 20:23

Citiraj:

Autor stublina (Post 549808)
Neznam za popravak no možeš dići windowse na neku drugu particiju pa kad se oni dignu spasiš podatke sa stare particije.

Možeš i hard odnest kod nekog tko ima ladicu za externi hard a da se spaja preko USB-a ili mrežne pa isto spasit podatke.

Al problem je sto na sve tri particije imam vaznih stvari koje nebih volio izgubiti. Molim vas pomozite jako je hitno.

DejoGH 21.10.2006. 20:38

Prije toga sam iskljucio hard. Dali je to zbog toga ili???

immortal 22.10.2006. 14:33

Citiraj:

Autor Black_Hawk (Post 549810)
Al problem je sto na sve tri particije imam vaznih stvari koje nebih volio izgubiti. Molim vas pomozite jako je hitno.

Možeš sa nekom live linux distribucijom kopirati my documents i ostale podatke sa c na neku drugu particiju pa onda format c:

mat 22.10.2006. 15:04

za vrijeme boot screena se prikupljaju informacije o HW-u. kojeg ima, kojeg nema. ucitavaju se driveri. probaj iskopcat nesto sto si eventualno novo dodao pa opet probaj dic win. vidi jel bios kako spada

DejoGH 22.10.2006. 15:52

Citiraj:

Autor immoRt4L (Post 550279)
Možeš sa nekom live linux distribucijom kopirati my documents i ostale podatke sa c na neku drugu particiju pa onda format c:

Daj navedi ime neke.
Kad formatiram particiju i nista ne diram na njoj jel moguce povratiti podatke koje su bile na njoj??

immortal 22.10.2006. 16:33

Citiraj:

Autor Black_Hawk (Post 550363)
Daj navedi ime neke.
Kad formatiram particiju i nista ne diram na njoj jel moguce povratiti podatke koje su bile na njoj??

Ubuntu, Knoppix... Bilo je i na DVD-u PcChipa live distribucija.

Ako formatiraš particiju, nemoj se baš nadati da ćeš vratiti podatke.

DejoGH 22.10.2006. 18:23

Evo pojavise mi se novi problemi:
Formatirao sam cijeli hard i kopiralo mi je one system files i krenulo na instalaciju windowsa. Sve je dobro islo dok nije doslo do Instaling devices i tu se kop opet zamrznuo. Znaci da mi je nesto od hardware-otislo.
Sad kako saznati sta je???

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:54.