PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Aplikacije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=37)
-   -   spremanje filmica(youtoube) preko firefoxa? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=49700)

Gladius- 20.10.2006. 14:17

spremanje filmica(youtoube) preko firefoxa?

Skinuo sam ekstenziju za gore navedeni proces medutim kad ju pokrenem prilikom otvaranja yout. filmica neznam kako skinuti ga, plz help :beer:

acer 20.10.2006. 14:33

Imaš za Firefox ekstenziju VideoDownloader za takvu namjenu.

https://addons.mozilla.org/firefox/2390/

panoramix 20.10.2006. 14:33

Pod pretpostavkom da imaš instaliranu Mozilla ekstenziju, u doljnjem desnom kutu trebala bi biti njena ikona.
Redosljed poteza :
Odeš na Youtube i pogledaš do kraja video koji želiš skinuti.
Klik lijevim mišem na ikonu u d.desnom kutu, otvoriti će se u Mozilli novi prozor i nakon nekog vremena u njemu download link. Na to klik desnim mišem i odaberi opciju save link as pa će se video još jednom učitati. Prethodno si otvori folder gdje ćeš filmiće spremati.
Skinuta datoteka ima ekstenziju .htm a uz pomoć programa Change Exstension, kojeg skineš s neta, konvertiraš ekstenziju datoteke u .flv tj. na ikonu datoteke klik desnim mišem i u padajućem izborniku se pojavi opcija za to.
Sad ti treba neki player za gledanje, ja koristim VLC Media player ( www.videolan.org )

izvor podataka: BUG 10/2006.

domy_os 20.10.2006. 14:45

Citiraj:

Skinuta datoteka ima ekstenziju .htm a uz pomoć programa Change Exstension, kojeg skineš s neta, konvertiraš ekstenziju datoteke u .flv tj. na ikonu datoteke klik desnim mišem i u padajućem izborniku se pojavi opcija za to.
Sad ti treba neki player za gledanje, ja koristim VLC Media player ( www.videolan.org )
Citirani dio ja radim ovako:

1. automatski kod snimanja stavim nastavak FLV
2. film otvaram Media Player Classicom zajedno sa ffdshowom i FLV splitterom (sve ima u K-Lite Codec Packu)

:)

Deathwish 20.10.2006. 14:56

Možeš extensionom koji je naveden bio
ili preko ovog site-a http://keepvid.com/faq/
kopiraš link koji ti piše kad gledaš video i downloadaš ga
ja te flv fileove otvaram pomoću VLC media playera

kaiserrex 20.10.2006. 15:25

Citiraj:

Autor domy_os (Post 548943)
1. automatski kod snimanja stavim nastavak FLV

ma naravno ne treba se koristiti nikakav program za promjenu ekstenzije kad se ona moze promijeniti odmah kako kaze dommy ili poslije download-a, ja koristim VLC player za gledanje video-sa.

panoramix 20.10.2006. 15:33

Citiraj:

Autor kaiserrex (Post 548975)
ma naravno ne treba se koristiti nikakav program za promjenu ekstenzije kad se ona moze promijeniti odmah kako kaze dommy ili poslije download-a, ja koristim VLC player za gledanje video-sa.

Daj pojasni kako mijenjaš ekstenziju nakon downloada ?

domy_os 20.10.2006. 15:43

Windows Explorer -> Tools -> Folder Options -> kartica View -> skini kvačicu s Hide extensions for known file types -> OK

Na svim datotekama ćeš sad vidjeti nastavak pa samo odi na rename, pobriši htm i napiši flv.

panoramix 20.10.2006. 15:46

Citiraj:

Autor domy_os (Post 548985)
Windows Explorer -> Tools -> Folder Options -> kartica View -> skini kvačicu s Hide extensions for known file types -> OK

Na svim datotekama ćeš sad vidjeti nastavak pa samo odi na rename, pobriši htm i napiši flv.

He,he, pa kaj nije jednostavnije instalirat programčić od 140 kb i to napraviti s jednim klikom miša i upisivanjem tri slova...btw, kad ćete vi iz Osijeka navratiti na Žderonje ?

Costa 20.10.2006. 15:48

Citiraj:

Autor panoramix (Post 548978)
Daj pojasni kako mijenjaš ekstenziju nakon downloada ?

Za explorer ti mora biti ukljucheno prikazivanje ekstenzija:
Control Panel > Folder options > View > Hide extensions for known file types (makni kvachicu)

Poslije samo radish normalan rename jedino shto ovaj put mozhesh mjenjati i ekstenziju.

EDIT: malo sam zakasnio :)

panoramix 20.10.2006. 15:51

Citiraj:

Autor Costa (Post 548990)
Za explorer ti mora biti ukljucheno prikazivanje ekstenzija:
Control Panel > Folder options > View > Hide extensions for known file types (makni kvachicu)

Poslije samo radish normalan rename jedino shto ovaj put mozhesh mjenjati i ekstenziju.

EDIT: malo sam zakasnio :)

Nikad nije kasno....za doć' na Žderonje, sjedneš na bike i za sat i pol si u Slavoncu !

Codiac 20.10.2006. 16:03

hmn mislim da costa bas nece tak skoro sjest na bajk :) (osim ak nije nabavio novi ;) )

domy_os 20.10.2006. 16:04

Citiraj:

Autor panoramix (Post 548989)
He,he, pa kaj nije jednostavnije instalirat programčić od 140 kb i to napraviti s jednim klikom miša i upisivanjem tri slova...btw, kad ćete vi iz Osijeka navratiti na Žderonje ?

To s prikazivanjem nastavka je jedna od prvih stvari koje uključim nakon instalacije Windowsa jer volim imat sve na oku. Primjer za to je recimo kad imaš više formata audio/video datoteka (wav, mp3, avi, wmv, mpg,...) i sve otvaraš istim playerom pa kao info o datoteci piše isto za sve. Kako ću drugačije znat koja je datoteka, ako nemam pokazan nastavak? ;)

Moram sredit auto pa onda idem. :)

Citiraj:

Autor panoramix (Post 548993)
Nikad nije kasno....za doć' na Žderonje, sjedneš na bike i za sat i pol si u Slavoncu !

Hahahaha, Costa je malo zakasnio s odgovorom, a ne na Žderonje! :D

Costa 20.10.2006. 16:19

Citiraj:

Autor panoramix (Post 548993)

Vidim da josh nisi upoznat s tuzhnom situacijom :(
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=47009

Frend mi je poklonio svoj 16 godina star city bajk pa chu se moch voziti dok mu promjenim felge i josh par stvari. Super che posluzhiti dok ne skupim za novi.

Gabre 20.10.2006. 17:33

Citiraj:

Autor domy_os (Post 549006)
To s prikazivanjem nastavka je jedna od prvih stvari koje uključim nakon instalacije Windowsa jer volim imat sve na oku. Primjer za to je recimo kad imaš više formata audio/video datoteka (wav, mp3, avi, wmv, mpg,...) i sve otvaraš istim playerom pa kao info o datoteci piše isto za sve. Kako ću drugačije znat koja je datoteka, ako nemam pokazan nastavak? ;)

znaš kako?

Instaliraj GOM player (odličan player), zasada sam prezadovoljan, iako sam naišao na neki file koji on nije mogao otvoriti, ali za rezervu imam i media player classic, i vlc, i flv, i bsplayer, wmp, i total... pa će jedan od njih otvoriti :D
e da, on ti ako ga staviš da čita sve video fileove, ima male ikonice za file, na kojoj piše koji je format ;)
a što s tiče playera za flv fileove, FLV palyer je teško smeće,
a najbolji player za njih je Total Video Player (converter), može se rastezati, pauzirati, sve ko s normalnim avi-em...

Gladius- 21.10.2006. 11:58

hvala svima puno na pomoci! : goood : :beer:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:38.