PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Dvd problem (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=49673)

kolotura 20.10.2006. 00:00

Dvd problem

Pomoču tv kartice sam snimio film u dvd-formatu dužine cca 2 sata odnosno 5,4 gb .Kad sam išao izvršiti kompresiju u dvd shrinku,shrink mi ga uopće ne prepoznaje da li neko zna u čemu je problem ? Da li se to da srediti ?

domy_os 20.10.2006. 00:15

Ne bih ti sad htio nabrajat programe koje ja koristim za takve stvari jer ne znam koliko se razumiješ pa bih ti preporučio NeroVision Express. Nema ne znam koliko opcija, ali je dosta jednostavan za korištenje.

Što se tiče DVD Shrinka, ne prepoznaje ti ga jer film, tj. DVD mora biti u svom pravom video formatu, a to su folderi AUDIO_TS i VIDEO_TS s popratnim sadržajem.

kolotura 20.10.2006. 22:07

Ne razumijem se ništa a ne nešto jer sam se tek friško upustio u snimanje .Pa mi molim te objasni: jel to zaseban program koji moram skinuti ili je on integriran u neru ?

domy_os 21.10.2006. 09:56

U Neru 7 je integriran, u 6 nije.

kolotura 21.10.2006. 12:19

E tu mi je problem jer ja imam 6-icu,a 7-ica mi stvara probleme,dali ima to napose za skinuti ili ima neki drugi program za to !?

Pomo 21.10.2006. 12:24

Još da si napisao koji je točno format u pitanju...
EDIT: vidim da te to pitaju i u drugom tvom topiku, pa ono, napiši koja EKSTENZIJA, mpeg, mpg, avi....

domy_os 21.10.2006. 21:18

Citiraj:

Autor kolotura (Post 549497)
E tu mi je problem jer ja imam 6-icu,a 7-ica mi stvara probleme,dali ima to napose za skinuti ili ima neki drugi program za to !?

Ako ga nema u 6-ici, ne znači da ga ne možeš naknadno stavit. ;)

kolotura 22.10.2006. 12:45

Još da si napisao koji je točno format u pitanju...
EDIT: vidim da te to pitaju i u drugom tvom topiku, pa ono, napiši koja EKSTENZIJA, mpeg, mpg, avi....

mpg format

Pomo 22.10.2006. 14:06

Evo za izrezivanje reklama bi ti preporučio mpeg2cut2, dvd file (vob) radiš sa tmpgenc dvd author 1.6 i provučeš onda kroz dvdshrink. Trebalo bi raditi. Meni je barem tako bilo najjednostavnije.

kolotura 22.10.2006. 20:57

Citiraj:

Autor Pomo (Post 550238)
Evo za izrezivanje reklama bi ti preporučio mpeg2cut2, dvd file (vob) radiš sa tmpgenc dvd author 1.6 i provučeš onda kroz dvdshrink. Trebalo bi raditi. Meni je barem tako bilo najjednostavnije.

Pomo,ja mislim da će raditi ,a samo mi reci kad da režem:kada snimim ili poslije ovog dvd creatora ?

Pomo 22.10.2006. 21:02

Prvo režeš sa mpeg2cut2, pročitaj si upute u help fajlu od proga, veoma je jednostavan za koristit. Izrezat ćeš si sve reklame van i ostatak spremiti kao jedan .mpeg fajl. Provučeš to kroz tmpgenc dvd author i dobiješ .vob fajlove, tj. kreiraš dvd. Kako će taj dvd na hardu još uvijek biti vjerojatno prevelik za dvd medij, provučeš to kroz dvd shrink i zapržiš. I to je to. Bar sam ja tako radio s materijalom snimljenim sa digitalne satelitske...

kolotura 22.10.2006. 23:42

Citiraj:

Autor Pomo (Post 550667)
Prvo režeš sa mpeg2cut2, pročitaj si upute u help fajlu od proga, veoma je jednostavan za koristit. Izrezat ćeš si sve reklame van i ostatak spremiti kao jedan .mpeg fajl. Provučeš to kroz tmpgenc dvd author i dobiješ .vob fajlove, tj. kreiraš dvd. Kako će taj dvd na hardu još uvijek biti vjerojatno prevelik za dvd medij, provučeš to kroz dvd shrink i zapržiš. I to je to. Bar sam ja tako radio s materijalom snimljenim sa digitalne satelitske...

Ali isto ti meni reci,malo sam čačko po njemu,kako kada si označio dio koji moraš rezat,kako ga makneš i dali ovi programi vrijede i kad sam snimao sa analognom karticom ?

Pomo 23.10.2006. 06:03

Da vrijede, i kad snimaš s analognom karticom. Kad označiš dijelove koje želiš ideš na save all clips. E sad nisam više siguran dali dobiješ jedan klip ili više njih, pa ih spojiš kasnije sa file->append, ili ćeš ih u dvd authoru sve stavit, pa će bit svaki klip između reklama kao jedan chapter.

kolotura 23.10.2006. 21:49

Citiraj:

Autor Pomo (Post 550989)
Da vrijede, i kad snimaš s analognom karticom. Kad označiš dijelove koje želiš ideš na save all clips. E sad nisam više siguran dali dobiješ jedan klip ili više njih, pa ih spojiš kasnije sa file->append, ili ćeš ih u dvd authoru sve stavit, pa će bit svaki klip između reklama kao jedan chapter.

PoMO ,majstore hvala na strpljenju,sve sam ono uspio napraviti,sve radi.
Zahvaljujem .DVD mi je ispao neloše,ali za prvi put sve ok

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:57.