PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   TV i FM tuner PCI kartica. Koju odabrati. (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=4961)

alfa 12.06.2003. 08:49

TV i FM tuner PCI kartica. Koju odabrati.

Kakva su vaša iskustva sa TV i FM tuner PCI karticom, koju imate ili se je testirali? Koje su dobre i loše osobine. Kojeg proizvođaća preporučate a kojeg treba izbjegavati?

Dragutin 12.06.2003. 13:44

Ako imaš televizor i kakav takav radio zaboravi na tu vrstu HW. Nofce potroši na pivu. Vjeruj mi na časnu riječ da sam u pravu!:beer:

tor 12.06.2003. 14:08

Postoje i lakši načini da se dođe do TV signala. Svi su imali nekakvih problema s time. Ili driveri ili ne fata signal kak spada ili ovo ili ono... Ko šo kaže drago:D popi pivu rađe...

msvrtan 12.06.2003. 15:04

ja ti imam samo tv tunericu...kad pinnacla namjestis radi savrseno..ALI samo u full pal rezi...1/4PAL ne radi bas najbolje..tako da ako ces capturati morati ces to raditi u velikoj rezi...znaci jaki proc i/ili puno diska

Jelc 12.06.2003. 15:19

Citiraj:

Originally posted by msvrtan
ja ti imam samo tv tunericu...kad pinnacla namjestis radi savrseno..ALI samo u full pal rezi...1/4PAL ne radi bas najbolje..tako da ako ces capturati morati ces to raditi u velikoj rezi...znaci jaki proc i/ili puno diska

Ma nije do kartice neg do tvog chipseta...:D

msvrtan 12.06.2003. 16:37

Citiraj:

Originally posted by Jelc
Ma nije do kartice neg do tvog chipseta...:D

to sam citao na netu i primjetio i na svojoj...to je problem na skoro svim pinnaclicama...

a to da je pinnacle neozbiljan stoji...pogotovo posto im je trebalo 6 mjeseci da skuze da postoji novi chipset...a da li su jos uvijek popravili je drugo pitanje...nisam isprobao posto mi iuvcr radi perfektno

Jelc 12.06.2003. 16:49

Citiraj:

to sam citao na netu i primjetio i na svojoj...to je problem na skoro svim pinnaclicama...

a to da je pinnacle neozbiljan stoji...pogotovo posto im je trebalo 6 mjeseci da skuze da postoji novi chipset...a da li su jos uvijek popravili je drugo pitanje...nisam isprobao posto mi iuvcr radi perfektno

Kad si lijen...skinut nove drivere.
Ajmo ovak-ti skini nove drivere-ja tebi PowerVCR...

Osim toga -sa novim driverima su konačno zajebali 4GB ograničenje...

I dodali podršku ajd pogodi za koje ploče:D

msvrtan 12.06.2003. 17:04

Citiraj:

Kad si lijen...skinut nove drivere.
Ajmo ovak-ti skini nove drivere-ja tebi PowerVCR...

Osim toga -sa novim driverima su konačno zajebali 4GB ograničenje...

I dodali podršku ajd pogodi za koje ploče:D

pa meni su fajlovi oko 40gb kad snimam...tak da problema nemam nikakvih..a onaj sw koji dodje s karticom je katastrofalan..a neda mi se zezati s novim drajverima kad mi ovo super radi!!!!

Jelc 12.06.2003. 17:29

Citiraj:

pa meni su fajlovi oko 40gb kad snimam...tak da problema nemam nikakvih..a onaj sw koji dodje s karticom je katastrofalan..a neda mi se zezati s novim drajverima kad mi ovo super radi!!!!
Rekao si da buš ih skinul na faxu...nisi...
A možeš...
Ajd me nemoj tjerat da citiram sve tvoje ogorčene komentare na račun NVidia-e i Pinnacle-a...
A bilo ih je...

Meni u Pinnacle programu MPEG2,6Mbit/s,720 reza,MPEG Audio 128...oko 30...
PowerVCR isto u MPEG2 oko 20 i nešto...

msvrtan 12.06.2003. 17:55

Citiraj:

Rekao si da buš ih skinul na faxu...nisi...
A možeš...
Ajd me nemoj tjerat da citiram sve tvoje ogorčene komentare na račun NVidia-e i Pinnacle-a...
A bilo ih je...

Meni u Pinnacle programu MPEG2,6Mbit/s,720 reza,MPEG Audio 128...oko 30...
PowerVCR isto u MPEG2 oko 20 i nešto...

skinuo sam ih vec davno...ali mi ih se neda staviti dok ne saznam da ziher rade...nezelim ih staviti pa da mi nesto useru pa onda reinstalacija svega..uostalom ne mjenjam konja koji trku dobiva...

a i rokovi su pa nekako nemam vremena za razmisljanje o riziku reinstaliravanja windoza...

Jelc 12.06.2003. 18:08

Citiraj:

skinuo sam ih vec davno...ali mi ih se neda staviti dok ne saznam da ziher rade...nezelim ih staviti pa da mi nesto useru pa onda reinstalacija svega..uostalom ne mjenjam konja koji trku dobiva...

a i rokovi su pa nekako nemam vremena za razmisljanje o riziku reinstaliravanja windoza...

Ma vidi ti to...skinuo si ih...dakle:
Ili si škrt mjenjati ih/a dajem krasan komad software-a...
Ili si ljen...
Kaj od toga?

msvrtan 12.06.2003. 18:17

Citiraj:

Ma vidi ti to...skinuo si ih...dakle:
Ili si škrt mjenjati ih/a dajem krasan komad software-a...
Ili si ljen...
Kaj od toga?

ljen sam za mjenjati ih na svom kompu...

a mogu ti ih sprziti bez beda...javi mi se na pm ili na mtech@net.hr.. a mozes i na mob .. 091/678-7826..

ja sam ti sutra u gradu ujutro il popodne (jos ne znam) pa mi javi danas da ih sprzim pa se nadjemo na trgu (tam radim pa zato...)

Jelc 12.06.2003. 18:45

Citiraj:

ljen sam za mjenjati ih na svom kompu...

a mogu ti ih sprziti bez beda...javi mi se na pm ili na mtech@net.hr.. a mozes i na mob .. 091/678-7826..

ja sam ti sutra u gradu ujutro il popodne (jos ne znam) pa mi javi danas da ih sprzim pa se nadjemo na trgu (tam radim pa zato...)

Ja sutra moram na put pa me nebu do ponedjeljka-utorka...ali te držim za riječ:D

Ustvari tek sam juče vidio jedan review u kojem se spominje taj 4 GB fix...

Black Dragon 12.06.2003. 18:58

Ja sam zadovoljan sa Hauppauge WinTV PCI-FM/Primo FM ali ljudi mi kažu da im je i dobar onaj Leadtek WinFast TV 2000XP, ali kako je netko prije rekao, ako ti ne treba potroši novce negdje drugdje. Guba je i zezancija par dana, a onda skuplja prašinu i zauzima PCI slot, ...

Jelc 12.06.2003. 19:37

Citiraj:

Originally posted by Black Dragon
Ja sam zadovoljan sa Hauppauge WinTV PCI-FM/Primo FM ali ljudi mi kažu da im je i dobar onaj Leadtek WinFast TV 2000XP, ali kako je netko prije rekao, ako ti ne treba potroši novce negdje drugdje. Guba je i zezancija par dana, a onda skuplja prašinu i zauzima PCI slot, ...
Mrmlj... mislim da netko od tvoje škvadre ima tu karticu...
A kaj se tiče zabave&love-ja sam još prije dvije kuke kupio DOBRU web-cam...60 fps na 320,25 čistih u full PAL 720 .

Budući da hrpu love znamo potrošit na budalaštine-to i nije baš tak velik trošak...

Black Dragon 12.06.2003. 20:40

Citiraj:

Mrmlj... mislim da netko od tvoje škvadre ima tu karticu...
Je, prav, CatKiller je ima i još jedan susjed i oni su mislim zadovoljni sa tom Leadtek WinFast TV 2000XP, a i ta nije baš tak skupa neš manje od 400,00 kuna, ima i daljinski jer svi tako daleko sjedimo od PCa:D

Jelc 12.06.2003. 21:03

Citiraj:

Je, prav, CatKiller je ima i još jedan susjed i oni su mislim zadovoljni sa tom Leadtek WinFast TV 2000XP, a i ta nije baš tak skupa neš manje od 400,00 kuna, ima i daljinski jer svi tako daleko sjedimo od PCa:D
A ko" da pričam u vjetar...:D

Moje osobno mišljenje je da je web-cam puno zabavniji od recimo Warcraft-a:D :D :D

I sad će me par koliko-toliko odraslih muških primjeraka primata u "Rvata ubjeđivat da nije tak...

:beer:

Black Dragon 12.06.2003. 21:11

Od frenda sam bio dobio na poklon prije godinu - dvije neki WebCam i bio mi je zanimljiv 15 dana, dao se koristiti i kao fotić ali za slike mini reze i maxi Ne kvalitette:D WarCraft nisam igrao 15 dana (kao niti jedan od svih do sada), dakle WebCam je zanimljiviji od Warcrafta:beer:

Jelc 12.06.2003. 21:21

[QUOTE]Originally posted by Black Dragon
Od frenda sam bio dobio na poklon prije godinu - dvije neki WebCam i bio mi je zanimljiv 15 dana, dao se koristiti i kao fotić ali za slike mini reze i maxi Ne kvalitette:D WarCraft nisam igrao 15 dana (kao niti jedan od svih do sada), dakle WebCam je zanimljiviji od Warcrafta:beer: [/QUO

Ova snima u MPEG2 bez beda...mislim ak joj nemreš nać upotrebu...ono...:)

A i zabavno je:D

Black Dragon 12.06.2003. 22:48

E ak misliš da je tebi ili nekome utrpam, onda kasniš. "Posudio" sam je frendu koji ju je pšosudio jednom drugom i sad baš nisam siguran da li je kod tog drugog, odnosno trečeg ili je zaglavila kod nekog četvrtoga, ali uglavnom tu je negdje (telefonski poziv daleko:D ) ako mi zatreba. Valjda su je oni nekako korisno uposlili ja nisam našao neku pretjerano korisnu primjenu:beer:

Jelc 12.06.2003. 22:57

Citiraj:

E ak misliš da je tebi ili nekome utrpam, onda kasniš. "Posudio" sam je frendu koji ju je pšosudio jednom drugom i sad baš nisam siguran da li je kod tog drugog, odnosno trečeg ili je zaglavila kod nekog četvrtoga, ali uglavnom tu je negdje (telefonski poziv daleko:D ) ako mi zatreba. Valjda su je oni nekako korisno uposlili ja nisam našao neku pretjerano korisnu primjenu:beer:
Ma netreba meni-ja imam Philipsov PRO model...sam velim kak je to tužno kad takvom komadiću hardwarea mrcine od 30-setak godina neznaju nać primjenu:D

Dragutin 13.06.2003. 06:52

Niste li skrenuli s teme. Krenulo je da bi čovjek htio si pogledati dnevnik i slušat narodni radio u dokolici a ne snimat filmove.:o

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:56.