PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Virus/crv/trojanac (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=49182)

Hamm 15.10.2006. 00:20

Virus/crv/trojanac

Please help

http://img82.imageshack.us/img82/3792/kejeovowq0.th.jpg

nemrem otvarati nove topice ni postati s mozillom ni s IEom...ali samo na pc ekspertu

isto tako nemrem raditi upload slike..

ali sve radi s operom..

imao sam trojanca..ali sam danas...formatirao disk jer se nije dao maknuti...sada sam sve pročešljao s nod32, ad awareom i spybotom...nemam ideje..

-POP- 15.10.2006. 00:22

?!?!

ou75id32 15.10.2006. 00:24

Citiraj:

Autor Hamm (Post 544184)
Please help

hmm to je "ukazanje" da je zapravo opera najbolja ...;)

formatirani disk i to se događa??? ne...trojanac nije sigurno jer to nije vezano uz njega.. Zapravo trojanci su po svemu sličan radminu ili remote controlu u windowsima...dakle sistem server-klijent... možeš imati 100 trojan-servera u kompjuter i dok nema spajanja sa klijentom nema ni opasnosti.. Anti-virus programima su i crvi i virusi često trojani iako veze nemaju nikakve..
Budući da opera radi sumnjam na neki problem u samim windowsima..teško je ovako reći..

Hamm 15.10.2006. 00:25

a jeste brzi kad treba prigovarat..svaka vam cast..ajde gledajte gore..imam problema ;)

Mortal 15.10.2006. 00:32

Udji u safe mod, pokreni msconfig i izbaci sve van što ne treba. I rješit ćeš stvar...

A, ja koristim Operu :)

Hamm 15.10.2006. 00:34

kak mislis sve sto ne treba?

evo sto mi se npr dogodilo kada sam pokusao postati s mozillom

Bad Request
Your browser sent a request that this server could not understand.

Invalid URI in request ccept: text/xml,application/xml,application/xhtml+xml,text/html;q=0.9,text/plain;q=0.8,image/png,*/*;q=0.5

Apache/1.3.34 Ben-SSL/1.55 Server at www.pcekspert.hr Port 80

fakati mi nije jasno

idem spavat..nemrem se vise oko ovog kalt...nemam zivaca ni volje..pozz

zippo 15.10.2006. 00:46

Skini si Ewido Antispyware ovdje

http://www.chip.de/downloads/c1_downloads_13014984.html

i njime procesljaj.

Vuco 15.10.2006. 00:49

Mislim, isti taj slučaj (sa ove slike) sam ja imao kada je forum bio malo u banani...

ou75id32 15.10.2006. 00:51

Budući da je opera browser koji je potpuno drukčiji od ie-a i mozille ne pati baš previše od tih problema.. Prikaz web stranica u operi i mozilli je velika razlika jer se opera drži standarda pa se odmah vide svi nedostatci dok kod ove dvojice greške baš nisu toliko bitne. Pogledaj malo što bi ti se moglo klati od programa sa njima ili u procesima ako imaš neki sumnjivi...

ou75id32 15.10.2006. 00:54

Citiraj:

Autor Vucko (Post 544214)
Mislim, isti taj slučaj (sa ove slike) sam ja imao kada je forum bio malo u banani...

Tako je ali onda je i opera imala problema s time( samo ne kao s ove slike ).. jedino da pustiš do sutra pa da probaš opet ako ništa ne uspiješ srediti..

Crais 15.10.2006. 01:23

Citiraj:

Autor Vucko (Post 544214)

Kao što Vucko kaže, to se događalo kad je forum bio u banani, tako da mislim da nije crv, pa možda da probaš pobrisat cookiese, temp fileove i to sve i onda da probaš opet?

Hamm 15.10.2006. 07:53

cookise i temp datoteke sam probao pobrisati ali nije pomoglo...to sam odmah probao

isto tako nebi reko da se radi o klanju servisa jer imam određenu rutinu kada dizem windoze...sve je do sada bilo uredu..uvijek ih dizem na isti nacin..uvijek sve ide istim redoslijedom..

probat cu jos par stvari pa javim :)

@zippo 61- budem probao s njim počešljati :) hvala :)

Hamm 15.10.2006. 08:13

evo pročešljah s avg anti-spywareom i našao sam 14 tracking cookisa...medium opasnosti...ali ni to nije pomoglo :(

terminator 15.10.2006. 08:56

http://www.pcekspert.com/function.mysql-pconnect
kad je bio u banani...
baš sam stavio bookmark...
EDIT: stavi si zone alarm security suite, skini demo i update-aj antivirus i spyware scanner (od zone alarma) i onda s njim skeniraj
meni je u par navrata pomoglo :)

zippo 15.10.2006. 09:23

Citiraj:

Autor ou75id32 (Post 544216)
Budući da je opera browser koji je potpuno drukčiji od ie-a i mozille ne pati baš previše od tih problema.. Prikaz web stranica u operi i mozilli je velika razlika jer se opera drži standarda pa se odmah vide svi nedostatci dok kod ove dvojice greške baš nisu toliko bitne.

Ovo bas i nije tocno, pogotovo sto se tice Firefoxa. IE je prica za sebe i za njega to ne vrijedi. Probaj deinstalirati i ponovo instalirati Firefoxa. Prije si napravi backup bookmarksa i nekim registry cleanerom pocisti sve sto se tice Firefoxa pa onda install

Hamm 15.10.2006. 10:06

opet ista prica poslije uninstala, registry čiščenja i ponovnog instala...

.

atha 15.10.2006. 11:40

Opet p0rn Hamm.... : nono :

Poslah ti nesto na mail.

Odzipaj, pokreni exe i klik na "restore microsoft original....".
Pa javi.

Edit: tvoj IBM Domino server ne voli cak niti moje RUR datoteke pa mi se javi malo kada budes online.

ou75id32 15.10.2006. 12:16

Citiraj:

Autor zippo61 (Post 544307)
Ovo bas i nije tocno, pogotovo sto se tice Firefoxa. IE je prica za sebe i za njega to ne vrijedi. Probaj deinstalirati i ponovo instalirati Firefoxa. Prije si napravi backup bookmarksa i nekim registry cleanerom pocisti sve sto se tice Firefoxa pa onda install

Pa web stranice koje su napravljene po standardu će u operi biti dobre pa tako i u Firefoxu i u IE-u... dok sitne greške će se odmah vidjeti u njoj a u drugima neće ( npr prikaz okvira i linija koji su trebali biti skriveni a nisu, dok ih IE i Firefox ne prikazuju ). Dokaz da su Firefox i IE bliži je i ovaj što se sad Hammu događa a to je da su se malo "prehladili" obojica dok operi nije ništa...
Obično je pravilo da kad operi nešto ne radi na internetu neće ni IE-u ni firefoxu što sam se puno puta uvjerio pa i onda kad je ovaj forum imao malo problema.. Internet Explorer ne postoji na mom kompjuteru već samo kao standalone IE kako bi mogao provjeriti baš takve slučajeve..
Opera nije savršena ali u ovakvim situacijama pokazuje svoju kvalitetu..

Hamm 15.10.2006. 13:11

kao sto sam ti rekao moj ibm server ne voli nista osim texta i zipanih fajlova do odredene velicine :)

uglavnom atha je rijesio problem :) cini se da su mi hostovi bili malkice shebani :)

hvala atha :)

piva ti ne gine :)

atha 15.10.2006. 13:25

Uglavno, evo i za ostale....

Hoster

Ispravlja pogubljene hostove usred browser hijackinga. Otvoriti Hoster.exe, napraviti eventualno backup trenutnih (u situaciji kada je meni ovo trebalo, nisam nsita zelio backupirati jer su mi ionako bili prepuni smetja), i nakon toga "restore Microsoft original hosts".

Restart nije potreban.

:)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:57.