![]() |
Rezanje IDE ATA 133 kabla...
Ovako imam jedno pitanje....
Naime na trecem racunalu iz siga imam jedino HDD spojen na IDE kabel i onaj njegov ostatak mi je višak koji moran naguravat po kucistu pa imam pitanje... Naime jel mogu kao na slici niže orezati dio IDE kabela i to onaj duži dio jer mi je IDE konektor na ploci odmah do HDDa?? Oce li to raditi probleme? jel to ok? Jel to netko probao? http://img268.imageshack.us/img268/7...133gzc4.th.jpg |
nece biti nista...tj ostat ces bez tog komada
|
Mislim da će ipak bit nešto... Bolje ostavi kak je.
|
Ja bih, ako bih vec iso rezat, koristio lijevi dio (ako je taj dio duzi, sa slike mi se cini da je). Konektor skroz desno ne ide u maticnu, nego onaj skroz lijevo, tako da... ako ces vec rezati rezi s druge strane ovog srednjeg konektora. Inace, nece nista biti ako odrezes, radit ce normalno.
|
Imam tih kablova stvarno dosta jer uz svaku plocu sam ih dobio minimalno 3 a u tri kompa koristim tocno 3 ta kabla...
No ja bi kraci dio da nema frkanja kabla ni nikaj nego drito iz maticne u hdd i ima jos malo mjesta... stvar je u tome da su sva tri konektora identicna tako da koliko si ja gruntam ne bi smijelo bit neke razlike u koji ga ukopcam... što ne? Ima iskustava? |
Probaj sam ako kažeš da imaš dosta tih kablova...Probaš metodom pokušaja i javiš nam rezultat radi li to tako uopće.
Mislim da je najgore što se može dogoditi je da se komp neće bootati, staviš neki drugi neodrezan PATA kabel i sve bi trebalo biti po starom. |
Citiraj:
|
E to sam cekao... Jel ha mogu okrenut naopako...
Zašto ne? ne kontam ali ak veliš to je to, nebum niš rezal.. HVALA!! |
Isto tako, šta misliš kako ploča prepozna na kojem mjestu je uređaj ako isti staviš na cable select? Ima neka caka sigurno...
|
Mudro zboriš..
Ma htio sam smanjit te kablove jer mi jedino taj "smeta" ali niš od toga, budem iz izrolao i to bu to... |
Ako ti nije jaaakooo hitno, ajde se strpi do ponedjeljka, pa ću ti ja to isprobati na poslu.
"Čvaknem" par kablova i isprobam sve kombinacije, pa da vidimo... |
Citiraj:
Thnx m8 ;) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:37. |