![]() |
Čekate li DX10 ili imate nešto drugo u planu?
Kad bi se uzimalo u obzir kolika je zapravo potrebno da taj DX10 izađe...po meni bi trebalo čekati da cijene DX9 padnu pa onda u shopping...
a sada...svako ima pravo na svoje mišljenje pa tako bi ja čuo i vaše?(ak ne kršim pravila,naravno) :beer: |
Ak nekaj trebaš kupiš. Da sam čekao da nešto dođe i onda je to došlo, pa da opet nešto novo dođe još bio bih na pentiumu 1.
Po meni kupi sad kaj ti treba. Ko zna kad bu to sve. |
Slažem se da ako netko ima sad novce i razmišlja šta uzet ne treba čekat. Ali, ja si planiram kupnju za nekih 2-3 mjeseca, tako da ću čekati DX10 :)
|
Ja nikad ne čekam,kupio sam prije 1.5mjesec,kupio sam i sad,kupit ću i za tih 2-3 mjeseca :D
|
Kupio sam x1900gt prije 3-4 dana i ne mislim to mjenjat sve dok ce mi komp lijepo vrtit sve igre koje mu se bace u kljun :)
|
Ja čekam Kentsfielda, DDR3 RAM-e i DX10 grafe :D
Nažalost,AGP mi ne ostavlja neke mogućnosti upgradea, tako da će ipak sljedeća grafa biti DX10 u nekoj novoj konfi. Ova grafa mi je još uvijek čisto solidna a prelaziti na PCI-E konfu sa nekom sadašnjom DX9 grafom mi nije isplativo i smatram da je bolje pričekati Vistu i nove stvari (DX10) koja ona donosi. |
dok ovaj komp vriti igre bez problema dotle ću ga imati.....jedina nadogradnja će biti 1 giga rama te tamo u 4 mjesecu možda DX10 grafa
|
cekanje je uvijek pusiona - ako covjek ima i treba mu , kupiti bez obzira sto izlazi , zasad 7300gt gura managera , mislio sam uzimati jednu 7900gt ali nisam , kad ih bude za jedno 1000kn , odmah sljedi modernizacija .
|
ja sam jucer naruci 7900gt za 1800kn, treba sam uzet ati x1900gt ali napajanje mi je preslabo...
dok se pojave igre za dx10 ja cu se vec nagustat s ovom grafickom... |
uzeo ovu grafu,proc i ploču iz siga kada je bila plača,i sada i da hoću mjenjati nemam sredstava,pa će morati držati još barem godinu dana,možda samo još malo memu promjenim,morat ću vijedt što će se nuditi
|
Citiraj:
meni su iskreno gluposti tipa DDR3 ili procesori sa 4 jezgre ili više...to je više marketinški trik... trebali su se orjentirati na poboljšanju DDR2 i ostalog,a ne izbacivati nove stvari za nove platforme. Imat Conroe,Asus p5b Deluxe i 2gb rama = fajrund. : cheers2 |
Tom logikom bi sada radili na poboljšanom EDO ramu i poboljšanim 486 procesorima :)
|
Citiraj:
|
Ma LOL! Za 2-3 dana uliječe asrock i venice 3000+. Za COD2 sa 6800 i 1GB rama, MP3, surfanje i sl, poneku igru i previše. Okrečem se u smjeru dobrih kupnji, jer me prelazak sa soc.A na 939 ispao cca 30KN. Znači prodam 6800 za dobru lovu i nadoplatim max 100KN i imam 50% bolju PCx karticu. Ima i pametnijih stvari, 5.1 sistem, utišavanje kompa, veći disk. Prestao sam odavno biti gamer.
|
Citiraj:
zasad mi se radi mrak tak da nema potrebe nešt mjenjat...eventualno možda poslije nove godine neka direct X 10 grafa....a i to je zavisno,prije mi se čini da ću si uzet neki malo kvalitetniji monitor.... |
Slazem se sa popom.
|
Citiraj:
Istina za to što si rekao ali eto, nema se novaca za tu kombinaciju :( a i ovo što imam je još uvijek koliko toliko solidno. Što se tiče marketinških trikova, to ćemo tek vidjeti ;) Planiram obilato koristiti virtualizaciju. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Inace, planiram pikirat neki LCD, i rijesit se ovog mix rama i kupit postene 2 napolitanke. Neznam, proc me ne dira tolko, dosta mi je ovaj brz. A kaj se tice igra, hvata me nostalgija i pocel sam igrat stare igre. (Trenutno Escape From Monkey Island :D) |
ja čekam directx 23 do onda imam drugo u planu.
mislim da li da mi sutra bude brojka 7 ispred brojke 6 u grafičkoj,ili da čekam i pređem na novu konfu za jedno par mjeseci,sa ovom sam sasvim zadovoljan. |
Čekam DX10... Dok ću kupovati novi komp vjerovatno će već DX10 biti kak spada.
|
ma DX9 se super drži...i još će se on dugo držati...
mislim da budućnost ipak nosi to da ćeš morat imat 2gb memorije,dvojezgreni proc. ali,orjentiram se na tišinu,ozvučenje i kvalitetu prikaza slike na monitoru.sad štedim za neki 19'' LCD tipa Samsunga 940BF i to je to. |
sljedeći put kada ću se modernizirati (naravo mislim na grafički podsustav, jel me već vuče conroić), to će biti pred kraj dx10... i neću čekat dx11... :D
|
mislio sam napisat da je glupo kupovat svaku generaciju novih grafickih koja izadje, ali istina je da mi je kerum tata, vec bi sad vrtio onaj ing. primjerak nv80 :-)
|
ja nista ne cekam, dok skupim neke pare odmah kupujem ono sto ja mislim da je najbolje za te pare, puno puta mi i nesto rikne pa sam prisiljen kupiti novo ali sta ces takav ti je zivot : cheers2
|
Za sada ne mislim ništa mijenjati. Jedino možda zamijenim svoju karticu za Ati x1800 gto, ali vidjet ću. Dx10 grafičku kupujem kada osim Crysisa počnu izlaziti i druge igre koje mogu iskoristiti dx10. Sigurno bude i cijena paprena tako da sumljam da ću brzo u kupovinu. Posebno ovo vrijedi ako će Vista žderati abnormalnu količinu rama.
|
Citiraj:
tisina u kasnim nocnim (ili ranim jutarnjim) satima...mmm :D a igram se tu i tamo, rijetko kaj se dx10 tice, mene ce moja 7900gt vjerojatno drzat jos duze vrijeme |
Ne mislim mijenjat grafu još godinu i pol kaj god izašlo, kaj se tiče DX10 kupit ću mainstrem grafičku
|
DX10....preskocit cu definitivno prve serije i tek kad bude barem duplo brza graficka od trenutne i kad igre vise nece biti naj-naj (kompromis izmedu performansi i detalja) kupujem novu.
Sve ovisi kakve ce igre izlazit,ali i kad jednom izade Vista i kad sve bude na svom mjestu. Najranije kroz godinu dana. Ne zelim da zavrsim kao neki s prelaskom 7800/7900:). |
Ti si neko duže vrijeme miran sa grafom... i to dosta dugo :)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:25. |