2 x DVI grafička
Ovako, složio sam si manje-više konfiguraciju, Core 2 Duo na Asusu P5B Deluxe, i sad razmišljam koju grafičku staviti unutra.
Moram napomenuti da na kompu neću igrati igre, tako da me performanse tog tipa ne zanimaju. Većinu vremena ću vrtiti Photoshop + Illustrator, nešto 2D animation aplikacija i rijetko neki sitni 3D modeling. Kupit ću ili 24" monitor ili 23" Apple Cinema Display, znači 1900 x 1200 rezolucija, i u početku ću kao drugi monitor koristiti stari CRT, a kad kapne neki cash ubost ću još jedan LCD (možda 23", možda manji).
Zanimalo bi me koja kartica bi bila ok za takav setup...da li da ubodem Gainward Bliss 7600GT / DDR3 / 2xDVI, TV za ~1.150kn, ili mi je to nepotrebno budući da igre neću vrtit? (Ako npr. pogledamo nove Macove, koji su standard u grafičkoj industriji, u njima se nalazi 7300GT / 2xDVI, i automatski može pogonit i 30" Apple Cinema Display). Da li mi je pametniji takav ubod?
Matroxice i Quadro ne dolaze u obzir (cijela ta spika s Matroxicama za grafički dizajn je glupost - 1995. nije bila, ali 2006. jest).
Znači 7600GT ili 7300GT ili nešto treće / ATI? Setup je 23"/24"+CRT, malo kasnije + LCD (možda i 30", za kojeg treba dual link DVI), igrice nevažne.
Thanks
|