PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   u vezi DVD recordera... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=4866)

perich 03.06.2003. 02:11

u vezi DVD recordera...

Ne zanima me + ili - :beer: ...

ja bi za pocetak pitao koji je max kapacitet medija dostupan na nasem trzistu i koji ga uredjaji podrzavaju...?

druga stvar, dal postoje DVD recorderi za nas smrtnike koji snimaju na 2 layera kako je snimljeno dosta filmova?

trece, koji je predvidjeni pocetni ili maximalni kapacitet medija za Blue Ray pekare?

eto, fala svima...

gpremec 03.06.2003. 09:29

Re: u vezi DVD recordera...

Citiraj:

Originally posted by perich
Ne zanima me + ili - :beer: ...

ja bi za pocetak pitao koji je max kapacitet medija dostupan na nasem trzistu i koji ga uredjaji podrzavaju...?

Kapacitet je 4.7GB, koji je u stvarnosti 4.38GB. Koji ga uredjaji podrzavaju? Bojim se da bas i ne shvacam pitanje, ali odgovor bi glasio DVD :D
Virni na: www.dvdrhelp.com
Citiraj:

druga stvar, dal postoje DVD recorderi za nas smrtnike koji snimaju na 2 layera kako je snimljeno dosta filmova?
Ne, takvi DVD snimaci ne postoje (ne takvi na kakve ti mislis, u svakom slucaju).
Citiraj:

trece, koji je predvidjeni pocetni ili maximalni kapacitet medija za Blue Ray pekare?
Za sada ne postoji pravi odgovor na to pitanje, jer je standard jos uvijek u razvoju. Donedavo se pricalo o 22GB, dok se nedavno pocelo govoriti i o 28-32GB. Dakako, ovdje je rijec o tiskanim medijima, ne o onim na koje ce opcesretno pucanstvo moc isnimati, o takvima se jos ne govori.

msvrtan 03.06.2003. 12:51

pa sta nije bilo u novinama da ce izaci sony ili tako nesto blueray za 3000$ i mediji po 45$ za 23gb....

sad jel novine lazu ne znam...a kad ce izaci nije pisalo...ali uzmes li to da je bila istaknuta cijena i jednog i drugog mozda ce biti uskoro

Stipe 03.06.2003. 14:36

Citiraj:

Originally posted by msvrtan
pa sta nije bilo u novinama da ce izaci sony ili tako nesto blueray za 3000$ i mediji po 45$ za 23gb....

sad jel novine lazu ne znam...a kad ce izaci nije pisalo...ali uzmes li to da je bila istaknuta cijena i jednog i drugog mozda ce biti uskoro

Izašo je ali u Japanu pa onda lijepo skokni do Japana :D .Ono što mi se čini bolje je jeftiniji Toshibin AOD koji nudi veći kapacitet(30ak GB činimi se) uz nižu cijenu i kompatibilnost sa DVD(prženje)ali još nije proglašen standardom za što se Toshiba bori...

medo 03.06.2003. 22:06

Citiraj:

Originally posted by Stipo
Izašo je ali u Japanu pa onda lijepo skokni do Japana :D .Ono što mi se čini bolje je jeftiniji Toshibin AOD koji nudi veći kapacitet(30ak GB činimi se) uz nižu cijenu i kompatibilnost sa DVD(prženje)ali još nije proglašen standardom za što se Toshiba bori...
toshibin drive bi trebao imati kapacitet 20GB, a ne 30GB...

gpremec 04.06.2003. 11:06

Citiraj:

Stima, ali to je vise onako iz fore. Kada su se pojavile prve DVD przilice, kostale su puno tisuca US$, bile su jako tesko dobavljive, mediji su bili 3.95GB. Mediji su bili prakticno nemoguci za nabaviti i kostali su suhog zlata. Plus kaj je prva generacija DVD przilica podrzavala samo Authoring DVD medije, ne i General (kakvi se danas koriste).

medo 04.06.2003. 12:01

Citiraj:

Originally posted by gpremec
Stima, ali to je vise onako iz fore. Kada su se pojavile prve DVD przilice, kostale su puno tisuca US$, bile su jako tesko dobavljive, mediji su bili 3.95GB. Mediji su bili prakticno nemoguci za nabaviti i kostali su suhog zlata. Plus kaj je prva generacija DVD przilica podrzavala samo Authoring DVD medije, ne i General (kakvi se danas koriste).
zato jer su imali potpuno drugaciji laser drugacije valne duljine, te nisu niti mogle prziti ove medije. izrađene su na potpuno drugim standardima nego današnji DVD-R

Raven_1 04.06.2003. 14:01

Re: Re: u vezi DVD recordera...

Kako onda napraviti backup DVD-a koji zauzima više od 4.38GB(a dosta filmova zauzima i 7GB)? Mogu ga samo stavit na disk, ali ne mogu ga snimiti na dvd bez da ga još komprimiram.

msvrtan 04.06.2003. 15:51

Re: Re: Re: u vezi DVD recordera...

Citiraj:

Originally posted by Raven_1
Kako onda napraviti backup DVD-a koji zauzima više od 4.38GB(a dosta filmova zauzima i 7GB)? Mogu ga samo stavit na disk, ali ne mogu ga snimiti na dvd bez da ga još komprimiram.
da ga nisi dekompresirao? naime pri ripanju trebas ga staviti u mpeg 2 format a ne mpeg1..to sam primjetio da cesto ljudi grijese....i onda ispadne da im na dvdu ima 20gb...

medo 04.06.2003. 17:19

Re: Re: Re: u vezi DVD recordera...

Citiraj:

ima jedan Bogom dan program zvan DVD2ONE koji to radi, te DVDShrink. Smanjit DVD mođeš na tri načina:

1.) odrežeš mu sve reklame, directors comments, dodatne jezike (Španjolski, Njemački....) i većina nakon toga stane na 1 DVD-R.

2.) Prekodiravanje, tako da radiš rekompresiju slike (ne i zvuka)na niži bitrate. za rekompresiju preporučam DVD2ONE jer Shrinker jako loše rekompresira.

3.) kombinacija prvog i drugog - prvo mu sve odrežeš, a onda tekprekodiravaš. tako dobiješ na kvaliteti slike prilikom rekompresije...

Raven_1 04.06.2003. 17:52

Re: Re: Re: Re: u vezi DVD recordera...

Citiraj:

da ga nisi dekompresirao? naime pri ripanju trebas ga staviti u mpeg 2 format a ne mpeg1..to sam primjetio da cesto ljudi grijese....i onda ispadne da im na dvdu ima 20gb...
Ne!Pa znam što radim.Sam film na DVD-u zauzme 5-6GB.Probat ću taj DVD2ONE.Inače nekad su se spominjali dvostrani DVD mediji, ali izgleda da toga nema za kupiti, a i ne znam kako bi to išlo da me usred filma traži da okrenem drugu stranu:D

zdene 16.06.2003. 14:01

Re: Re: Re: Re: Re: u vezi DVD recordera...

Citiraj:

Inače nekad su se spominjali dvostrani DVD mediji, ali izgleda da toga nema za kupiti, a i ne znam kako bi to išlo da me usred filma traži da okrenem drugu stranu:D
nadam se da je ovo šala, inače sam zalutao.

medo 16.06.2003. 14:07

Re: Re: Re: Re: Re: u vezi DVD recordera...

Citiraj:

Inače nekad su se spominjali dvostrani DVD mediji, ali izgleda da toga nema za kupiti,
nažalost nema, meni ih je frend dao par komada, a njemu je to neki rođak dofural iz Amerike - dvostrani Riteki i jako su kvalitetni.
Citiraj:

a i ne znam kako bi to išlo da me usred filma traži da okrenem drugu stranu:D
ma i to se da riješiti. postoji software koji i to napravi.

miato 16.06.2003. 17:05

Re: Re: Re: Re: Re: Re: u vezi DVD recordera...

Citiraj:

Originally posted by zdene
nadam se da je ovo šala, inače sam zalutao.
šala :beer:

Fbr1 29.06.2003. 06:51

dvostrani

Pa imaju slijedeći: jednostrani jednoslojni i dvoslojni, dvostrani jednoslojni i dvoslojni. Ove jednostrane i dvostrane jednoslojne se može čak naručit ali ih ne drže a i meni se osobno ne sviđa preokretanje usred filma eventualno s druge strane snimit neke dodatke vezane uz film ili drugi film (dobri su i za serije). Ovi dvoslojni su samo originali nema ih u kućnoj radinosti.

medo 29.06.2003. 13:13

ne postoje dvoslojni DVD-R(W), niti dvoslojni DVD+R(W) mediji, bilo da su jednostrani ili dvostrani!

gpremec 30.06.2003. 09:46

Citiraj:

Originally posted by medo
ne postoje dvoslojni DVD-R(W), niti dvoslojni DVD+R(W) mediji, bilo da su jednostrani ili dvostrani!
Cuj, Dr. Mr. Sci. Hw. PCI, AGP, s obzirom na svoje (pre)visoko obrazovanje:D, mogao bi i citati sto ljudi napisu. Fbr1 je lijepo rekao da su dvoslojni mediji samo originali.

zdene 30.06.2003. 09:48

ZNA ČOVIK ZNANJE

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:24.