![]() |
BSOD nakon bootanja
Frend mi je nadogradio komp, neko SmartBox napajanje, 768MB Apacer meme, GF6600, A64 3200+, ASUS A8N-SLI SE (tako nešto), i kada mu se windowsi bootaju pojavi se BSOD na pola sekunde i komp se restarta...
Napomena: nešto nije normalno s coolerom, kod mog venica kada je clockan, hladnjak je tek mlak, a ovdje je bio vruć, kao da puše fen...obadva coolera su iz BOX-a.... Napomena 2: frend je 3* reinstalirao windowse i uvijek isto pa bit će da je problem hradwareske prirode.. |
Možda mu cooler nije najbolje sjeo na proc pa ga ni ne hladi. U svakom slučaju, to nije razlog da se odmah ruši (jedino ako je shebo proc). Neka sve lijepo povadi van i ponovo stavi. Bilo bi dobro da ne stavi sve kekse meme odjednom nego jednog po jednog. Drugo ne znam šta jer može biti milijun stvari. Nema druge nego sistemom eliminacije.
|
Citiraj:
U links po enermax 300W 160kn |
Pregledajte s Memtestom dal je memorija vredu (modul po modul)...za svaki slučaj. Isto tak i dal je cooler namešten kak spada. Morete i (ako vam se da i ako ste u mogućnosti.) s nekim drugim/kvalitenijim napajanjem upogoniti cijelu mašineriju, tak da i po tom pitanju budete mirni. Novi BIOS za ploču, flashatajte, ako već niste. Morete i komotno spojiti samo ploču, procesor, jedan modul memorije, disk, optički uređaj i napajanje...pa onda lagano sustavom eliminacije iskati kaj stvara probleme.
EDIT: Malo sam preduhitren.:) |
To s napajanjem sam pomislio čim mi je pokazao kutiju od smartbox-a :D
@McG: komp se restarta 1 sec nakon bootanja, tak da... Sutra ujutro cu skoknut do njega pa cemo vidjet, mogao bih svojeg čuftek napajalaca ponest... |
Citiraj:
|
Citiraj:
ALi nije vazno sad, on je odlucio za servis, nadam se da nije zvao HITNU PC SLUZBU... |
Napajanje ili ploča su onda krivci...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:32. |