![]() |
Canyon WF-511
jel tko imao tu wifi karticu.Cujem da je jako dobra jel ima tko kakvih iskustava s tom karticom?
|
po mom misljenju jako dobar komad hardvera, hvata i najmanji signal, ok softver, dobra antenica.
Valjda nije bezveze tako popularna! :) |
Ovisi na što ćeš se spajat njome. Za spajanje na Siemensove Gigasete ćeš mrežu trebat obavezno stavit u b-mod jer inače puca veza, s ostalim AP-ovima radi solidno. Antena iz paketa je odvojiva i domet je nekih 100-200 m na otvorenom te oko 50 m u zatvorenom. Chip je Ralinkov RT2500, softver je isto solidan. Predzadnja verzija mi se redovno rušila kod promjena postavki, nova zasad radi OK. Sve u svemu, mislim da je to dosta dobra kartica za te novce, jedino ako ne nađeš neku s Atheros chipom u istom rangu, a bilo ih je... Šta te još zanima?
|
kartica ce mi zasad sluziti da se spojim sa susjedom koji je nekih 50m od mene,ali cemo za 3mj uzet ap,on ce biti udaljen nekih 500m a gađat cu ga sa sat-kantenom
|
IMHO, najrasprostranjenija wi-fi kartica u nas...
ja sam je imo (doduse kratko, doniro sam je...) i radila je bez frke. preporuka |
Koje kartice imaju Atheros chipset??
|
Citiraj:
|
U Kvarku je bilo TP-Linkovih PCI kartica s Atheros chipom, sad vidim samo PCMCIA...
|
Citiraj:
|
Imam tu karticu [Canyon WF-511] već godinu dana i nikada problema s njome...
spajam se na apr. 3km... (LOS) BelAir mreža... p.s. ima dve za prodat...70kn komad : cheers2 |
Aloha, shto je s tim dvijema karticama, jesu te kartice prodane?: evil :
|
Citiraj:
Plus: - stabilnost veze. U stanju je održavati vezu beskonačno dugo, kod mene u kombinaciji s Siemensovim AP-om 515dsl. Ne radi probleme s WPA enkripcijom (WPA2 nisam probao jer ju ruter ne podržava) - osjetljivost. Hvata signal mreže koju Centrino notebook (HP nc6120) uopće ne detektira. Minus: - domet. U susjednoj kući uopće ne može dohvatiti signal AP-a. Ako imate više od 2 zida između AP-a i 108ice, obavezno bi ga trebalo isprobati uživo prije nabave. |
kako se slaže sa amis thompsonom speedtouch 780????
|
Citiraj:
|
Citiraj:
@rendula - Droge? :D:goood::fiju: |
Citiraj:
|
Imam dotičnu te je koristim da hvata signal, pazi sad, preko:
3 ciglasta zida i betonskog plafona. Udaljenost cca 20m. E sad, jačina signala nije baš bajna. Kreće se od 37 - 50%. Češće je 37-40%. Spajam se na dlink g684t. Ponekad znam izgubiti signal pa se neće spojiti odmah, tj. router mi neda pristup netu, al da pristup routeru. E onda ga disconetiram, podesim virtual circut i proradi bez fizičkog popravljanja. E da imam namjeru kupiti 3m wireless kabla tak pigtail od Canyona dognem do stropa u sobi. Onda bi trebao biti još bolji signal. |
Citiraj:
kolko znam pricalo se da ova kartica ima atheros http://links.hr/index.php?naziv=Mre%...kl=053.509.127 osim ako e to bila kriva informacija. |
Citiraj:
mislim da je kriva informacija jer bi atheros trebao raditi na 108 mbita... |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
jbg, kad mi netko digne temu staru preko godinu dana o i danas aktualnoj stvari :( |
ja nisam na drogama (barem koliko ja znam), ali moram bumpat ovo.
hebe me wf511 u kombinaciji s se515 :( cak i nakon sto sam stavio u b mod puca veza :( dommy - imash josh koji savjet? |
Citiraj:
Citiraj:
http://www.ralinktech.com.tw/data/dr...7_0.1.0.29.exe |
popizdit cu :(
ne pomaze. b mod podesen na obje strane (wf511 i se515) i opet puca. s intelovom 3945 u laptopu NIKAKVIH problema. edit: da, novi driveri su. |
Jesi probao posuditi od nekoga istu karticu i vidjeti ako ima kakvih problema kod spajanja... Ja sam se spajao kod Lihte sa WF-511, a AP je bio se515... Radilo je normalno, bilo je nekih 7m i dva zida između, signal između very good i excellent... ako bude radilo, vrati karticu tamo di si ju kupio, ako imas garanciju i uzmi istu ;)
|
E vidi ja sam imao tu karticu i morao sam je se rijesit jel veza je stalno pucala i nije radila ni na 802.11 b/g mix niti samo na b! I ping je preogroman sa njom! Al nitko iz naseg wirelessa se nije zalio na nju, izgleda da sam ja naišao na krivu! Tako da nisam siguran za tu karticu
|
Imam jednu molbu! Konkretno radi se o kartici CN-WF511 kojoj sam izgubio originalne drivere, a sa novom verzijom drivera (sa sluzbenih stranica) mreza se cudno ponasa.
Ukratko trebala bi mi starija verzija drivera iz 2005-e (mislim da je verzija 3.0.1.0), pa bi bio zahvalan ako netko ima link ili je voljan ih uploadati na net. Unaprijed zahvaljujem dobrovoljcima :D |
|
Citiraj:
|
Imam te dvije kartice sa različitim chipsetima na njima..... Jedna ( starija ) ima r61 i radi sa backtrackom, druga novija ( stara godinu dana ) ima rtl8185 ( mada nisam 100% siguran ) i nemam apsalutno nikakvih problema s njima.... signal dobar, veza kvalitetna, fenomenalno rade za svoju cijenu
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:36. |