PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Web dizajn, programiranje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=39)
-   -   trebam vasu malu pomoc (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=4849)

noob 01.06.2003. 16:13

trebam vasu malu pomoc

kraj skolske godine se blizi a ja jos moram napravit samo ovaj zadatak.....ako iko zna,,.....

nacrtaj dijagram toka i pseudokod i program u basic-u koji ce u proizvoljnom nizu brojeva pomnoziti samo parne brojeve.
HVALA!

msvrtan 01.06.2003. 18:23

Re: trebam vasu malu pomoc

Citiraj:

Originally posted by noob
kraj skolske godine se blizi a ja jos moram napravit samo ovaj zadatak.....ako iko zna,,.....

nacrtaj dijagram toka i pseudokod i program u basic-u koji ce u proizvoljnom nizu brojeva pomnoziti samo parne brojeve.
HVALA!

kolko para se nudi?

MadBoY 01.06.2003. 19:48

Re: Re: trebam vasu malu pomoc

Citiraj:

Originally posted by msvrtan
kolko para se nudi?
Šta odmah pitaš za novac? :rolleyes:

msvrtan 01.06.2003. 21:02

Re: Re: Re: trebam vasu malu pomoc

Citiraj:

Originally posted by MadBoY
Šta odmah pitaš za novac? :rolleyes:
a sta? da mu to neko iz milosrdja napise kako bi on pobrao 5icu..cak ni casne sestre nisu tak darezljive...

nek uzme instrukcije onda i nauci...

nis ne pada s neba stari moj...

choby 02.06.2003. 10:33

isto tako bi mogao reći kad te netko pita za savjet u vezi hardvera, plati mi instrukcije...

basic, hm,...

dim a(1 to 10) 'niz u koji trpaš proizvoljne brojeve, recimo njih 10
rez=1 ' tu trpaš umnožak

for i = 1 to 10
if a(i)=0 then next i ' nekako imam feeling da nulu treba izbacit
if (a(i) mod 2) = 0 then rez=rez*a(i)
next i

' na kraju
if rez=1 then print "niti jedan broj nije bio paran"
else print "umnožak je "; rez;" !"

ovo je sintaksa iz visual basica, korigiraj di treba (recimo, možda nemreš imat dvaput next i, tada moraš stavit goto 'labela', a labelu staviš iznad next i)
možda ćeš trebat definirat i i rez varijable

dijagram toka i pseudokod (?) ti nebum radio...

msvrtan 02.06.2003. 12:50

Citiraj:

Originally posted by choby
isto tako bi mogao reći kad te netko pita za savjet u vezi hardvera, plati mi instrukcije...

pa jedna stvar je savjeti druga stvar je rjesi mi nesto za skolu i sl...

ajde jos razumijem onaj dio daj mi pomognite oko tog i tog a ne doci i staviti cijeli zadatak...

da je pitao "nemrem to i to napraviti...rvo vam moj kod..kaj da zamjenim ili kaj je problem" pomogao bih...ovako pare...

dario-RUS 02.06.2003. 12:53

Pa čovije je napisao velikim slovima HVALA, zar vam to nije dosta?

choby 02.06.2003. 13:05

Citiraj:

pa jedna stvar je savjeti druga stvar je rjesi mi nesto za skolu i sl...

ajde jos razumijem onaj dio daj mi pomognite oko tog i tog a ne doci i staviti cijeli zadatak...

da je pitao "nemrem to i to napraviti...rvo vam moj kod..kaj da zamjenim ili kaj je problem" pomogao bih...ovako pare...

je, istina, dečec je malo u banani, lijen je ili koji već vrag. ali tražeći kunske priloge i sam se stavljaš u banana-položaj, mislim za napisat gornji kod treba valjda minuta, toliko potrošiš pišući ono kaj si napisao gore. a da ćeš ga preodgojit, i nećeš.

msvrtan 02.06.2003. 14:25

Citiraj:

Originally posted by choby
je, istina, dečec je malo u banani, lijen je ili koji već vrag. ali tražeći kunske priloge i sam se stavljaš u banana-položaj, mislim za napisat gornji kod treba valjda minuta, toliko potrošiš pišući ono kaj si napisao gore. a da ćeš ga preodgojit, i nećeš.
nisi ti programer...ni jednom programeru ne treba minuta za nesto...cak i da prepravi hell u hello...

hehe znam ja to najbolje..treba uciti sefove da nista nije sekunda posla...onda imas mir...do tada te nadrhavaju cijele dane...bio ja mlad bio ja nadobudan bio ja pod tonom posla jer je to minuta za obaviti

matijas 02.06.2003. 15:22

Citiraj:

nisi ti programer...ni jednom programeru ne treba minuta za nesto...cak i da prepravi hell u hello...

hehe znam ja to najbolje..treba uciti sefove da nista nije sekunda posla...onda imas mir...do tada te nadrhavaju cijele dane...bio ja mlad bio ja nadobudan bio ja pod tonom posla jer je to minuta za obaviti

Tocno, kolikogod bio mali svaki posao minimalno traje sat vremena...

horza 02.06.2003. 19:00

Citiraj:

Originally posted by matijas
Tocno, kolikogod bio mali svaki posao minimalno traje sat vremena...
so true....

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:33.