PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   webcam live streaming (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=48351)

lajchi 05.10.2006. 11:12

webcam live streaming

Dakle, zanima me kako napraviti live streaming sa web kamere, da se slika vidi na web stranici i da tu istu može gledati više ljudi odjedamput? Radimo jedno natjecanje u auto akustici pa bi htijeli raditi live prijenos (imam web stranicu itd...)

Hvala.

walbandon 05.10.2006. 14:09

to majstore(kolega s cica), to se trazi...hajde ljudi, pomagajte tko zna, htjeli bi i mi koji ne mozemo doci gledati...

Matth€w 05.10.2006. 18:52

Ovisi kakav ti je server kod kojeg držiš domenu... Kakav je tvoj upload veza... dosta toga ovisi...

lajchi 05.10.2006. 18:59

Citiraj:

Autor Matth€w (Post 536855)
Ovisi kakav ti je server kod kojeg držiš domenu... Kakav je tvoj upload veza... dosta toga ovisi...

Upload je samo nažalost 128k, ali se da valjda kvaliteta na slabije srediti. Imamo mogučnost za 2 servera, pa barem opiši kako bi se to dali napraviti. Hvala

Matth€w 05.10.2006. 19:25

Da kvaliteta se da sredit to bez beda, bit će malo slabija. E sad neznam točno kako to ide... Znam toretski :D Praksiro baš nisam :D

Ovak to otprilike, bar mislim da ide, imaš tu svoju domenu koju si zakupio njima na server šalješ te podatke(video streaming) oni to dalje prosljeđuju korisnicima koji žele to gledat. Moći će se to gledat, samo ovisi, trebaš pogledat kakavu su tu svoju(serversku)upload propusnost dali. Da li 1Mbit ili 10Mbita itd. a o tome ti ovisi koliko će ljudi moći gledati. To trebaš provjerit, ak je neka free domena onda vrlo vjerovatno slabo ili gotovo ništa, neznam točno. To ovak pretpostavljam, neka te drugi malo bolje upute, a odma i mene onda :D

To ti je ista stvar ko s ovim forumom, spoji se nas mali milijun pa je preslaba propusnost pa forum ne dela kak treba.

IceFisherman 05.10.2006. 23:57

samo jen mali predlog ... ak ti nebu islo sa streamingom s weba ... probaj napraviti nekakav NetMeeting ili tak nekaj :) .. najdi nekakav program slican tome ak nic drugo . .. metni na web obavjest kaj trebaju napraviti da moreju gledati i gotovo ... ;)

lajchi 06.10.2006. 08:22

Citiraj:

Autor IceFisherman (Post 537118)
samo jen mali predlog ... ak ti nebu islo sa streamingom s weba ... probaj napraviti nekakav NetMeeting ili tak nekaj :) .. najdi nekakav program slican tome ak nic drugo . .. metni na web obavjest kaj trebaju napraviti da moreju gledati i gotovo ... ;)

Hvala na ideji, u najgorem slučaju bude se to napravilo, preko MSN ili tako :D

ali sada dalje tko ima ideje da bude to malo stručnije :)

MadBoY 06.10.2006. 09:51

Citiraj:

Autor lajchi (Post 536472)
Dakle, zanima me kako napraviti live streaming sa web kamere, da se slika vidi na web stranici i da tu istu može gledati više ljudi odjedamput? Radimo jedno natjecanje u auto akustici pa bi htijeli raditi live prijenos (imam web stranicu itd...)

Hvala.

skini webcamXP i mislim da ce lako skuzit kako se koristi.
To je najlaksi nacin

btw: Shenron na Cicama :)

lajchi 06.10.2006. 12:31

Citiraj:

Autor MadBoY (Post 537220)
skini webcamXP i mislim da ce lako skuzit kako se koristi.
To je najlaksi nacin

btw: Shenron na Cicama :)

Puno hvala, polako kužim program, treba još malo prakse pa bude i na webu slika :D

Imaš pivo ako dođeš do goričana na natjecanje :D

markan 20.07.2013. 00:57

Da ne otvaram novu temu, nadovezat cu se ovdje. WebcamXP je ok, ali meni treba malo bolje rjesenje.
Kako najjednostavnije 3 panoramske kamere ubaciti na web stranicu?
Svaka od kamera ima svoje http sucelje preko kojeg se moze gledati, ali htio bi da sve bude na jednom mjestu, a osim toga kad se netko spaja na sucelje moze ceprkat po opcijama kamere, a kad bi se dao izvuci samo stream i nekako ga staviti na jednu stranicu bi bilo idealno.
Do sad sam se sluzio WebcamXP aplikacijom, ali je sucelje prilicno spartanski poslozeno i ne podrzava neke modele kamera koje koristim, a druga mana je da se lokalno stvara veliko opterecenje. Idealno rjesenje bi bilo kad bi se stream cashirao i slao na neki stream server pa da korisnici od tamo prate sliku sa kamere.

ivo_k 21.07.2013. 09:59

hangouts on air

Pupo 24.07.2013. 10:11

Možda ti ova tema može pomoći, a i imaš razne stream stranice koje koriste klokeri i svi ostali za live stream s web kamera i sl.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:59.