![]() |
Preporuka napajanja
Trebam preporuku za napajanje.
Naime treba mi minimalno 400W (valjda) za konfu 1 iz siga. Cijena bi trebala biti do max 500kn za kartice (+/-) i obavezno da ima 12 CM vent... Naime bilo bi idealno da ima mogucnost istekavanja i pristekavanja kablovinja no nije uvijet... Molim Vas neke preporuke jer sutra bi ga trebao kupiti.... |
Seasonic 380W.
http://www.links.hr/index.php?option...kl=052.746.001 |
Da gledao sam tog , nisam skontao jel on zaista ima odvojive konektore ili ne?
Što mislite o ovima: FORTRON 400W, HQ, PFC, 2 x 12V - VE-Mulj COOLERMASTER 430W, RS-430-PCAP, Super Silent, eXtreme power, ATX2 v2 ILi što ja znam još i uz ovaj koji je preporučio POP. Naime strah me da će bit premalo Wata.. Naime evo što se sve napaja iz njega: CPU: AMD Desktop Athlon 64 X2 4200+ (1MB,Manchester,S939) Graphiccard::GECUBE ATI X1900GT 256 MB DDR3 Mainboard: Abit KN8 Ultra HDD: 250.0 GB HITACHI Deskstar GST T7K250, SATAII, 8 MB cache, 7200 okr/min RAM: 1024MB Infineon DVD ROM DVDRW ROM 2 x 8cm venta 1 x 12 cm vent Hladnjak za HDD - 2 mala venta Zalman VF900-Cu 2 neonke FDD Dakle trebaju mi barem 4 molexa +2 za sata diskove + 1 za FDD + standard prikljucci (24 pin + 4) |
NHF, ali frajer je takvu konfu napajao na onom Enermaxu 300W ;)
Ja imam fortrona 400W, opako napajanje, samo gledaj da uzmeš ono koje ima 2x18A na 12V railovima (jer ima i neko koje ima 14A i 15A). Jedini nedostatak je, barem kod mojega, samo 4 molex-a, 1 SATA i nema 6-pinskog za PCI-E. Ali istina, moje je staro skoro pa godinu i pol, valjda su nekaj promjenili do sada... Coolermaster je također dobar... |
@ Vucko: e a kak znat koliko je ampera na railovima? na proizvodima iz ve mulja piše ali na rijetko kojima driugima također..
Dakle kažete vi da bi to onaj Seasonic od POPa mogao pogoniti? Razmišljam i o OVOM pa također mišljenja... Jao puna mi je glava... :):) Sad imam Chifteca 420 ali mi je preglasan... Da tražim tiše napajanje u svakom slučaju jer flat je tu a time i komp preko noci upaljen a treba se i naspavati ;) |
Tišina - Seasonic
Kvaliteta - Seasonic Napajače i duplo jači komp od tvoga ;) A što se tiče Fortrona i amperaža, piše ti na samom napajanju. Ako već ne piše na njihovom web-u. Kada sam ja kupovao svoje, bila su 2 izgledom ista fortrona - 400W oba, jedan jeftiniji (ovaj moj) i jedan skuplji (za nekih 80kn). Ovaj skuplji je imao slabije amperaže (14A+15A mislim) i 2 molex-a više ;). Vent oba ista -120mm. Ja uzeo ovo jače po amperima i za sada, je super. A tebi ako je tišina na prvom mjestu, Seasonic :) |
|
Svaki proizvođač navodi amperaže na svoj način. Ovi bolji, prikazuju koliko A mogu davati konstantno, a ovi lošiji, amperažu u peak-u (ono, tu amperažu mogu davati tipa 60 sekundi, a onda gecrk), a prave amperaže za 24/7 su im puno niže.
Seasonic je sigurno kvalitetno napajanje i snjim ne bi trebao imati problema... |
također što kažete na OVO napajanje.... naime radi se o TAGAN 430W Easycon, Super Silent, TG430-U15 pa cisto se informiram da znam ak se odlucim dati malo više love jer ima ono što me jako privlaci ( odspojive žice viška...)
naime koliko vidim u uputstvima UPUTSTVA PDF trebalo bi biti ok koliko vidim, možda malo mali broj molexa ali proračunao sam i trebalo bi biti dosta.... A struja je na oba raila 20A pa bi i to vjerujem trebalo biti ok. E sad ono drugo, koliko vidim nema 2 venta nego samo jedan 12cm pa koliko je to ok? Također kakvo bi bilo OCZ 450W, ModStream ili ipak da uzmem Seasonic. 100 muka mucim.. :( |
HVALA svima na pomoci.
Naime na kraju sam probio buđet i kupio TAGAN 430W Easycon, Super Silent, TG430-U15 jer više nema Seasonic-a :(:(:(. Napajanje je mislim jako dobro no imam par pitanja... Naime mogu birat želim li kao dva raila ili jedan izgleda... što je bolje? Piše da na svakom railu imam 20A ili 26 ak ih spojim?? I dal da obratim pažnju što na koji rail spajam? |
Ako nema problema sa kompom, drži u split modu. Combine mod je ostavljen ako imaš hrpu diskova koji na početku povuku jako puno struje pa to može izazvati probleme (bar u teoriji).
Na jedan rail priključi grafu, na drugi diskove i optiku. |
Citiraj:
Napajanje je predobro... imam samo jednu žicu viške i to onu valjda za intelove ploce (ne znam točno, zadnji intel mi je bio MMX 233 :) ) Da ne pričam kako su predobro bužirani i sve... Uglavnom napravio sam totalnu čistku u kučištu i sad mi treba jedino još pasivac na maticnoj.... Uglavnom radio sam i chase modding no o tome uskoro više kad nabavim fotic..... Uglavnom od 16:30 do sad sam slagao kantu bole me leđa idem spat ;) |
hehe, Tagana si uzo...prava stvar :beer:
nabaci par slikica kad stigneš: goood : |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:40. |