PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Case Modding (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=55)
-   -   Skidanje boje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=48267)

Lihto 04.10.2006. 14:38

Skidanje boje

Domy i ja smo farbali moje kučište sa sprejem i svugdje je super ispalo osim na prednjoj masci,tamo se bila digla boja iz nekog nerazumljivog razloga.Stavljali smo prvo temeljnu boju a onda crnu mat...i sad mene zanima pošto hoću napravit tu prednju masku kak treba kak da skinem tu boju?Probao sam sa šmirglom i jedva da ide,treba nešt drugo pa ak netko ima prijedlog nek kaže

domy_os 04.10.2006. 14:43

Moji prijedlozi su:

- kupiti brusnu četku za bušilicu, ne pregrubu
- fen za skidanje boje

Što je najbolje? Ako netko ima kakav drugi prijedlog, slobodno recite.

Vuco 04.10.2006. 14:50

Fen za skidanje boje bi trebao pomoći. Doduše, meni na drvu je jako pomogao, a sad na plastici, who knows.

Nego, jesi stavljao na plastiku primer za plastiku? Navodno je to jako važno jer je plastika osjetljivija na hvatanje boje i primer (baš za plastiku) je obavezan.

ou75id32 04.10.2006. 14:54

...slažem se sa tim samo treba paziti da se ne pretjera sa fenom za boju...;)
Nakon skidanja boje treba dobro proći masku sa brusnim papirom.
Budući da nije naveo koji se primer koristio i koliko se sušio mogu samo nagađati o čemu se radi..

domy_os 04.10.2006. 15:05

Cijelo kućište je metalno, nema plastike uopće. Koristili smo boju za aute... :D

Vuco 04.10.2006. 15:08

Citiraj:

Autor domy_os (Post 535687)
Cijelo kućište je metalno, nema plastike uopće. Koristili smo boju za aute... :D

Bome sada gledam i ne vidim da ste igdje spomenuli plastiku :D
Malo sam prerano zaključio neke stvari ;)

Nego, ako je svugdje isti materijal, onda neznam zašto se samo naprijed podigla boja.

Nek to očisti pa neka dobro ošmirgla, pa neka ponovno naspreja.

Samo da pitam. Ta temeljna boja, to je u biti primer za metal (ono, isto je u spreju)? : stoopid

Lihto 04.10.2006. 15:23

Citiraj:

Autor Vucko (Post 535694)
Bome sada gledam i ne vidim da ste igdje spomenuli plastiku :D
Malo sam prerano zaključio neke stvari ;)

Nego, ako je svugdje isti materijal, onda neznam zašto se samo naprijed podigla boja.

Nek to očisti pa neka dobro ošmirgla, pa neka ponovno naspreja.

Samo da pitam. Ta temeljna boja, to je u biti primer za metal (ono, isto je u spreju)? : stoopid

trebala bi biti

ou75id32 04.10.2006. 15:40

Boja se mogla podići samo ako je taj nije očišćen tj ima masnoće ili nečega što ne da da se boja ulovi... Primer može biti i onaj obični nitro brzosušeći u kantici jer se puno bolje hvata na metal, poslije se prebrusi i onda može i običan primer.
Ta temeljna se lovi i na prljavi metal kao luda...jer sam je koristio svakodnevno za farbanje plinskih cijevi ( a bogami nafarbao sam se toliko da mogu mjeriti u km :D ) i ne skida se lako...samo je treba razrijediti..
Ovo je bio samo prijedlog ( male kućne čarolije iz prakse )...inače sam za primer u spreju.
Primer u spreju bi trebalo pustiti bar dva dana da se suši jer iako na dodir površine izgleda suho ispod je druga situacija, pa brušenje , opet primer itd...
Ista situacija je i s bojom...bla bla da ne meljem previše...evo link pa vidi
kako to profesionalac radi

http://www.mnpctech.com/case-mod-pai...od-how-to.html

domy_os 04.10.2006. 15:51

Površina je bila skroz čista, nikakve masnoće i ostalog nije bilo. Deterdžent za suđe + spužva su obavili posao. :D Može bit da se nije do kraja onda osušilo jer smo nanijeli tri sloja temeljne u razmaku od pol sata te nakon 24 h bacili dva sloja crne, opet u razmaku od pola sata...

ou75id32 04.10.2006. 20:28

hehe ta nestrpljivost čuda čini..iako se ni ja ne mogu pohvaliti jer sam skoro isti, ne mogu dočekati da što prije bude gotovo : hitthewa
Tako sam ja svoje kućište sredio iako sam to puno puta radio i znam kako treba ali što ću.. Rezultat je da se boja na nekim mjestima nakon nekog vremena brzo skinula skoro da mogu vidjeti kad komarac sleti na komp : roller : Kućište uskoro ide na malu modifikaciju pa mi je svejedno...
Jedan mali savjet: na kraju pređite sve sa bezbojnim lak sprejem da zaštitite boju.

domy_os 04.10.2006. 20:43

Da, al to će onda bezveze izgledat... Ne treba nam ogledalo nego komp. :D

ou75id32 04.10.2006. 20:54

Citiraj:

Autor domy_os (Post 536046)
Da, al to će onda bezveze izgledat... Ne treba nam ogledalo nego komp. :D

Imaš dvije vrste laka sjajni i mat...: goood :

Plavuše bi to sigurno učinile lakom za nokte :D ...
Evo ideje za mod pa da vidimo ima li hrabrih koji bi se usudili modat kućište lakom za nokte i to nekom ludom bojom sa šljokicama ....hehehehe
Samo se šalim....: bonker :

Lihto 04.10.2006. 21:03

eto domy kad se žuriš:D,nema veze budemo to još sredili....valjda neće počet opadat boja od radijacije koju proizvodi core2duo :D

Srky 05.10.2006. 08:20

Imas u Heosu sredstvo za skidanje boje koje lagano kistom naneseš i pričekaš malo dok pocne djelovat, poslje toga samo sa špahtlom ili necim lagano skidas boju.

ćiber_manija 05.10.2006. 09:44

Ako koristiš autolak u sprayu ne treba ti temeljna boja!
Ja sam ofarbao cijelo kučište i ništa se ne skida, stari je radio korekcije na autu i nikad se nije ništa oljuštilo i sl.!

domy_os 05.10.2006. 09:57

Znam, i o tome smo razmišljali kad smo kasnije vidjeli kako ide bez temeljne, je li, Lihto? :D

Lihto 05.10.2006. 13:54

Citiraj:

Autor domy_os (Post 536416)
Znam, i o tome smo razmišljali kad smo kasnije vidjeli kako ide bez temeljne, je li, Lihto? :D

hehheeheh,nema veze...iće opet temeljna boja jer će se razlikovat kućište....tak da smo onda danas u radovima...:D

Brown Acid 05.10.2006. 14:11

Ma onaj fen za skidanje boje i brusni papir za skinut ostatke i to je to..

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:04.