![]() |
Problem sa dns adresama
Pozdrav ...
Ovorio sam besplatni hosting account na 50webs.com stranici i na xyz.50webs.com sam postavio svoju vlastitu stranicu. Sve radi odlično. E sad, prije par dana sam kupio domenu i htio sam prebaciti tu stranicu na ovu domenu koju sam kupio, no pojavio se problem. U postavkama za domenu trebam dvije dns adrese. Kako dvije? Prvu dns adresu sam stavio je xyz.50webs.com a koja da mi bude druga??? Bez druge mi domena neće raditi :( ("xyz" sam nije pravi naziv već služi kao primjer) |
tu se NE upisuju IP adrese hostova na kojima ti je stranica.
te dvije DNS adrese su adrese DNS servera preko kojih se propagiraju podaci o tvojoj domeni. točnije, adrese DNS servera na kojem ti je hostana zona. eh sad... nadam se da si prilikom zakupa domene pazio na to da ti provider nudi mogućnost besplatnog hostinga zone. ako nisi, hehe... nemam pojma tko može besplatnjaka hostat zonu, a da to radi kvalitetno. uglavnom, trebaš imati pristup nekom DNS serveru koji će ti hostat zonu. ... ako znaš svoj username (obično domain name) i password, možeš pokušati podesitit preko http://www.dns-diy.com ako ne, onda bi bilo dobro da našamaraš onoga kome si platio zakup domene ako ti ju ne želi hostati. e, onda... kad hostaš domenu, tj. zonu na nekom dns serveru, možeš podešavati host records-e i tamo upisuješ A. MX. i ostale recorde. (IP adrese servera na koji želiš da ti vodi domena) |
Hvala horza na odgovoru, ... još jučer sam shvatio da dns nije moja adresa. Malo sam pronjuškao po 50webs.com-u i saznao da je dns1: dns1.50webs.com a dns2 : dns2.50webs.com ... a da onda preko hosting accounta "hvatam" domenu koju sam prije registrirao ... i sada sve radi :)
Prije 2 godine sam otvorio besplatnu .tk domenu i tamo je bilo potrebno upisati samo moju hosting adresu i radilo je super, no ovo sa dns je na prvi pogled malo komplicirano, dok ne shvatiš na koji način to funkcionira ... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:02. |