![]() |
Seagate 7200.10 i Hardware Wizard
u glavnim ulogama
ploca: p4p800-se, stari disk: Seagate Barracuda 80 gb ide, novi disk: Seagate Barracuda 320 gb sata2, Windows xp - sp 1 Nakon sto sam stavio novi disk prilikom startupa mi se javlja "add new hardware wizard" sa porukom da je nasao nekakve ide channele i onda iza toga ide poruka isto iz wizarda : Cannot install this hardware : IDE channel An error occured during the installation of device Driver is not intended for this platform u windows exploreru, disk managmentu i partition magicu uredno vidim novi disk, formatirao sam ga i podijelio na 2 particije, ali mi se gorenavedena poruka javlja prilikom startupa da li ignorirati tu poruku? i ako da - kako je sprijeciti da se pojavljuje prilikom startupa? |
Probaj napravit remove tih ide kontrolera u device manageru pa restartat, mozda cak i vise puta restartat.
|
Citiraj:
napravio sam disable ide channela (kraj njih je bio zuti usklicnik u device manageru) (nestao mi je novi disk iz explorera), napravio restart (diska i dalje nema), napravio enable ide channela (diska ima)situacija je ovakva http://www.imagesforme.com/thumbs/2884000013.jpg napravio opet restart i sve po starom |
Jel ti sad imash kombinaciju p-ata i s-ata diska ili?
|
imam kombinaciju ultra-ata i sata (ako sam dobro skuzio)
|
Jesi ikad prije koristio SATA kontroler na toj ploči? Ako nisi, probaj reinstalirat drivere...
|
niti reinstal normalnih drivera nije pomogao ali nasao sam rjesenje ovdje
uglavnom treba u biosu staviti sata disk kao raid i instalirati drivere za raid sa cd-a od ploce hvala svima na odgovorima |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:25. |