![]() |
Dvojba Intel-AMD
Dvojba je:
Intel Pentium4 3.20GHz, Fsb 800MHz, 1MB/2MB, Socket 775 AMD Athlon 64 3800+ , socket 939, 512kb cache, 0.09, Venice Ne zanima me klokanje niti bilo kakva naknadna ventilacija u vidu vodenog hlađenja. Isto tako mi obrada digitalnog videa nije bitna, već više rezultati u igrama i manje grijanje proca. Sve više razmišljam o AMD-u (do sada sam imao samo intele-trenutno mi kuca 2.8 GHz Northwood), no s njima nemam iskustva, a čuo sam da se Presscotti nešto više griju od Northwooda (oko 10° C). Molim iskusne da komentiraju! |
Ako je između ta 2 proca onda svakako Athlona 64,ponajviše jerbo je kako mu i tehnologija u nazivu kaže - hladan i tih (Cool n' Quiet...);a performanse su mu podjednake sa 'otim intelom... :)
E sad,dali bash taj 3800+ ili neki drugi,to je tebi na izbor... ;) |
Za igranje je taj AMD bolji. A i manje se grije.
|
@mopy- prodajes taj norti 2.8 ? ako da javi na pm. trazim takve pproce vec dulje vrijeme i nitko da proda.
|
ni jedan ni drugi uzmi ili novi am2 ili dual core,nećeš staro kupovati.
|
A nemoj tako druže Demetrius,ako mu ne treba jače,a nema novaca,zašto da ne... ;) :)
|
procesor am2 i 939 koštaju skoro isto,neka stavi na papir cijene pa nek usporedi,core 2 varijanta će doć skupa osim ako se na ploči ne uštedi.
|
Ni po meni TAJ 3800+ nije nesto. Bolje potrazi 3800+ x2 jer ovaj sa Venice jezgrom ti je isti kao 3000+ samo sto fabricki ima podignute frekvencije (koje mozes dobiti sa svakim 3000+) a kosta vise, tako da ti se zbog toga neisplati.
Ili ako nemas para za x2 onda sebi fino uzmi 3700+ San Diego (svakako je bolji izbor od 3800+ Venice) i uzivaj.;) |
Da malo razjasnim ovu situaciju:
Naime, kada sam otvarao ovu temu browser me malo zezao pa nisam bio siguran jesam li otvorio temu, te sam radnju ponovio. Tako da su sada otvorene dvije teme istog naslova i sadržaja. Tema na kojoj se već raspravljalo o tome je ovdje http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=48028 Odlučio sam se za Intelov E6400, ali svejedno hvala na vašim mišljenjima. Što se tiče ovog Northwooda koji trenutno imam, čitava konfiguracija mi odlazi, tako da procesor ne mislim prodavati posebno. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:37. |