![]() |
bučno pisanje /čitanje
Kupio sam novi komp i kada hard (80gb serial ATA ll) piše i čita čuje se iz njega mala buka ,ne znam jel to ok,na starom kompu toga nije bilo odnosno vrlo rijetko.
|
Jel taj hard disk možda od Maxtora? :p Oni buče stalno, al vele da je normalno.
|
Ako ti se čuje nešto poput roštanja, to ti je, kako Ladybug veli, normalno. I ne samo na Maxtorima, već i na drugim HDD-ovima
|
Citiraj:
|
Ili pročitaj sa računa ili pogledaj u kučište ili preko device menagera ili preko Everest-a i takvih programa...
Ako ti se baš jako čuje roštanje, skini si Systool programček. Preko njega bi mogao preko AAM-a utišati to roštanje. Moj stari ATA Maxtor se nije uopće ćuo u seek-u (to roštanje) dok novi SATA2 HHD-ovi skoro pa svi malo roštaju (ili više, npr. Hitachi dok se ne utiša sa AAM-om) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Imam Hitachi hard, hebate naspram prijašnjeg ovaj ko da melje kuruzu : DualWiel
|
Systool, potraži nekaj kaj se zove AAM managment, i tamo imaš read pa ti očita trenutno stanje AAM-a, onda smanjiš na min, pa write...
Mislim da je tako, nemam Systool pred sobom. Inače, Hitachi se opako čuje, ali kada se smanji AAM onda je puno bolje... |
Je, pod koju cijenu....
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Nikakve. Nema ti veze to sa garancijom, kada je sam Hitachi izdao program kojim se to može poštelat. Znači da je sigurno.
A hard će ti prije odapeti radi nekog petog razloga nego zato što si ti smanjio AAM. Nema to veze jedno sa drugim. |
ok, možda znaš program od Hitachija da probam s njim
|
Hitachi Feature tool (skini sa site-a od hitachija, nemam nažalost direktni link)
Snimiš si *.iso datoteku na CD-RW i onda bootaš sa njega. Systool sam ti preporučio jer se sve radi iz windowsa, a rezultat je isti. No, kako oćeš |
HDD Tune takodjer ima tu opciju...
|
napravio sam s systool-om i fakat je tiši valjda bude sve u redu: hello2 :
|
Bez brige. Ne bude se niš radi toga dogodilo...
Uživaj u tišini :) |
Koristi li Systool i kod Seagate SATA diskovlja? Prilično grebe ta barakuda, a ja uzeo baš nju jer sam naziv shvatio kao da se bešumno probija kroz vodu napadajući plijen.
|
Probaj, mislim da bi trebala delat...
Nemaš kaj zgubit... Valjda se može regulirat AAM kod Seagate-a? Ili ne? |
Mislim da ne može...
|
Ja imam WD 80GB i radi mi kao sekundarni hard. Kada citam ili prebacujem sa njega takoder se cuje kako "struze" hard. Jel to zato sto je sekundarni ili je nesto kod njega?
|
To je do njega. Nema veze, primarni ili sekundarni...
|
Sada da se idem zalit ovi u trgovini nebi mi vjerovali da hard je jako buca. :(
|
Nemaš se kaj žalit. Hard radi jednostavno tako glasno. I moj Maxtor je proizvodil taj neki viskokofrekventni zvuk, pa je radio fenomenalno.
Probaj i ti tom WD-jcu smanjiti AAM preko Systool-a. |
Za neko cudno sam se smanjio tj gotovo je necujan. :)
|
jeno pitanje.
ima li stari WD 14300 (4.3gb) iz 1999. AAM? :D |
A kaj te košta da probaš sam dal se može što napraviti?
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:14. |