PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   2 tv kartice na compu ? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=47938)

radoznalko 30.09.2006. 23:51

2 tv kartice na compu ?

možda glupo pitanje al eto..zanima me dal mogu bez problema imat 2 tv kartice na compu..naime već imam jednu na pci slotu - tv msi anywhere..namjeravam uzet i neku usb dvb t karticu..zanima me dal ih mogu koristit obe dvije bez njihovog "sudaranja"..hvala :beer:

alimilano 01.10.2006. 00:01

e pravi si nick uzea...neman pojma ali me zanima....kad isprobaš javi nam rezultate...pretpostavljam da možeš

pogi 01.10.2006. 10:16

Ja nemam ali znam jednog tipa koji ima DVB-S, DVB-T i analognu tv karticu svaku u svojem PCI slotu. Neznam jedino da li moze gledati dvije istovremeno

nino 01.10.2006. 10:17

E jeste biseri!! Moze imati i 5 tv kartica, ali sta je sa zvukom :D :D

raf 01.10.2006. 11:18

ma za dvije moze sigurno, pitanje je samo koji prog misli koristiti. znam da je MCE nudio tu opciju, cak mislim da se moze i snimati istovremeno 2 programa...

radoznalko 01.10.2006. 12:56

hvala :D

mat 01.10.2006. 13:06

dobro je nino rekao, sto je sa zvukom.
i to je vec perverzija i glupiranje. mislim stvarno, 2 tv kartice... cemu?

Max Rockatansky 01.10.2006. 13:31

Pa može i to imati svoju namjenu :)
Npr. nema hibridnih kartica (analog/dbv-t) koje bi imale još i hw mpeg-2 encoder za analogni capture (bar ja nisam uspio pronaći).
Od prije sam imao Leadtek WinFast PVR2000 (analogna, hw encoder) pa mi je za dvb-t logičan korak bio WinFast DTV2000H upravo da smanjim mogućnost da se kolju. Doduše, DTV2000H je hibridna i nemam ih razloga koristiti istovremeno pa je PVR2000 ostala samo za eventualni analogni capture.

I zajedno rade ok, zvuk ide sa aktivne. Budući da je isti proizvođač, player vidi oba tunera pa se može birati source.
Uz to, DTV2000H još ima i mogućnost PiP i PnP za dva digitalna programa istovremeno pa se zvuk može balansirati između njih.
Sve u svemu, zabavna igračka, šteta što nemam više vremena za igranje :)

Malo sam pogledao i stare threadove pa da dodam nešto i za Pinnacle.
Probao sam VideoCollector 2006 (hibridna, okljaštreni 310i, bez daljinca) i sama kartica, odnosno kvaliteta slike je ok, ali softver ... užas :) Instalira SQL Server !!! (valjda zbog EPG-a, koji kod nas ionako ne radi) tako da za obično gledanje tv-a treba instalirati skoro 400MB. Naravno, uz to je još i mušićav pa scan programa radi kako mu se sprdne :)

Vuco 01.10.2006. 14:56

Citiraj:

Autor mat (Post 533118)
dobro je nino rekao, sto je sa zvukom.
i to je vec perverzija i glupiranje. mislim stvarno, 2 tv kartice... cemu?

Pa ako imaš zvučnu neku ok, tipa CL Live! staru neku, ona ima na sebi mjesto di uštekaš AUX ili TAD_IN ili takvo što i onda preko toga dobiva zvuk iz Tuner-a.

Moja Live-ica ima AUX i TAD_IN (ili takvo što) i mogu staviti 2 kartice na to (preko onog kabela kaj se dobije sa tuneraom). Svaka ima svoj ulaz i u svakom programu se narihta s kojeg ide zvuk.

A dvije kartice, osim da moš gledat npr. 2 programa istovremeno, da možeš i snimati 2 programa istovremeno.

Moja Leadtekica kada snima, ne može se ništa drugo gledati osim toga što se snima...

domy_os 01.10.2006. 15:11

TAD_IN (Telephone Answering Device) se koristi za spajanje s modemom, voice mail recimo... Ja zabrijo da je to digitalni ulaz, očito sam pobrko s nečim. :D

Vuco 01.10.2006. 15:14

Ma mislim da je to tak nevažno kaj se spaja...Evo budem probao danas spojiti svoju Experticu na taj TAD_IN pa ako je zvuk dobar i dela, onda ne bi bilo problema niti sa 2 kartice...

EDIT:
Evo probao.
Na Live-ici imam 3 za ulaz s vanjskih uređaja - AUX, TAD_IN i CD_AUDIO

Probao na sva tri i Leadtekica radi i snima na sva tri. Svaki posebno može kontrolirat zvuk...Kvaliteta zvuka, je ista na sva tri, barem kolko sam ja skužio...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:19.