PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   gledanje TV-a na kompu (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=47689)

blondie 23.09.2006. 12:58

gledanje TV-a na kompu

vidila sam da ovdje ima punu threadova na temu tv katrica, ,digitalnih, analognih, sateliskih, itd...ali u nijednom nisam našla nešto šta mene zanima
dakle, ja namjeravam kupiti neku tv karticu, vidila sam da svi preporučuju skystar 2, pa može li neko pojasniti koje sve programe hvata, kako radi, treba li internetski pristup, troši li promet, itd...
i da sad, kad je doša max tv jel bolje uzet to ili neku karticu?

buljo 23.09.2006. 13:04

Hmm Skystar 2 ti je digitalna satelitska kartica.

Jel ti želiš običnu televiziju ili satelitsku?

Vuco 23.09.2006. 13:05

Karticu kada jednom platiš, nema drugih troškova. Spajaš se ne kućnu antenu i hvataš sve programe koje i imaš doma. Promet ne troši nikakav.
Satelitska kartica je drugi slučaj...

Max TV ima dosta programa, sve naše i dosta stranih, tipa MTV...

Ako imaš doma već satelitsku, onda nema potrebe za plaćanjem Max TV-a, bolje si uzmeš polovnu skystar karticu za 250kn i gledaš samo naše programe ne kompu...

nicko 23.09.2006. 14:52

Citiraj:

Autor Vucko (Post 530820)
Karticu kada jednom platiš, nema drugih troškova. Spajaš se ne kućnu antenu i hvataš sve programe koje i imaš doma. Promet ne troši nikakav.
Satelitska kartica je drugi slučaj...

Max TV ima dosta programa, sve naše i dosta stranih, tipa MTV...

Ako imaš doma već satelitsku, onda nema potrebe za plaćanjem Max TV-a, bolje si uzmeš polovnu skystar karticu za 250kn i gledaš samo naše programe ne kompu...

MaxTV njet....ima MTV Adriu jer su pe****i ukinuli ostala 4....
Ja bi ti preporucio neku digitalnu karticu ako imas signala (ovisi gdje zivis) i ako nemas kabelsku....

Vuco 23.09.2006. 14:59

Već kad smo kod toga. Digitalna televizija se može primati preko normalne antene koja stoji na krovu (kak se zove to, riblja kost ili kako :D?)

Jelc 23.09.2006. 15:09

Citiraj:

Autor Vucko (Post 530910)
Digitalna televizija se može primati preko normalne antene koja stoji na krovu (kak se zove to, riblja kost ili kako :D?)

Ne da može-nego je preporuka imati takvu antenu.:)

Vuco 23.09.2006. 15:11

Citiraj:

Autor Jelc (Post 530920)
Ne da može-nego je preporuka imati takvu antenu.:)

Pa dobro, to imam, nego pitam jer za sada ja preko nje hvatam samo analogni (i na kompu preko TV kartice i na telki običnoj). No, znači dobro sam skužil, prek te iste se može i digitalni hvatat.

Thx m8 :D

IceFisherman 23.09.2006. 15:14

ajd mi malo objasnite ... ne kuzim se prevec u to jer naviknut sam samo na hrt1,2 , novu i rtl .. kakva je to digitalna televizija ?

Vuco 23.09.2006. 15:26

U pravilu isto ko i ta analogna kaj ti doma imaš samo što je sada signal koji odašiljač šalje je digitalni. Slika bi trebala bit ljepša i kaj ti ja znam - uglavnom bolje nego analogna.

Neznam dal imaš kaj više programa (sumnjam), ali znam da pokrivenost digitalnim signalom nije po cijeloj Hrvatskoj.

Ubili smo topic jadnoj blondie :)

nicko 23.09.2006. 16:18

Od programa samo Hrt 1 i 2, RTL i Novu i mozda jos neke regionalne...
Slika je poprilicno bolja nego na analognoj...

Jelc 23.09.2006. 16:39

Citiraj:

Autor Vucko (Post 530921)
prek te iste se može i digitalni hvatat

Pa, ako imaš DVB-T reciver na grafi ili TV-kartici-možeš.
U stvari je bitno da se antena i odašiljač "vide".

blondie 23.09.2006. 18:38

aha, ako imam digitalnu karticu mogu gledati ove naše programe koje ujedno imam i na televiziji a ako imam satelitsku karticu (skystar2) mogu gledati strane programe, sad kako to ide sa sateliskom karticom, recimo ja imam onaj satelitski tanjur(dish), koji i nije baš u upotrebi, je li to povezano

Vuco 23.09.2006. 20:04

Je povezano je. Morala bi povezati karticu iz kompa sa tim tanjurom koj bi ti valjda na krovu ili negdje bio. Sad, prvo pogledaj dal imaš mogućnosti za to, a tek onda u shoping :)

Ovako, antena zvana riblja kost :D hvata (kolko sam ja skužio) i analognu i digitalnu televiziju. Ovisno kakvu karticu imaš doma, takvu kvalitetu buš i hvatal. Hvataš programe mislim samo naše (ono hrt, nova rtl etc.)

Satelitska kartica moraš imati i satelitski tanjur i hvataš puno više programa.

blondie 24.09.2006. 22:36

Citiraj:

Autor Vucko (Post 531167)
Je povezano je. Morala bi povezati karticu iz kompa sa tim tanjurom koj bi ti valjda na krovu ili negdje bio. Sad, prvo pogledaj dal imaš mogućnosti za to, a tek onda u shoping :)

Ovako, antena zvana riblja kost :D hvata (kolko sam ja skužio) i analognu i digitalnu televiziju. Ovisno kakvu karticu imaš doma, takvu kvalitetu buš i hvatal. Hvataš programe mislim samo naše (ono hrt, nova rtl etc.)

Satelitska kartica moraš imati i satelitski tanjur i hvataš puno više programa.

povezati karticu s tanjurom ili s onim prijemnikom??????
znači, a može li netko ako ima volje napisat dvi-tri riči o skystaru ako ga ima, jel zadovaljan, koje programe ima??

Ivan_1 24.09.2006. 23:00

povezati karticu sa tanjurom naravno....
imas sve programe koje hvatas na digitalnoj satelitskoj ovisno o tome kamo je tanjur usmjeren. astra + HotBird negdje oko 1500 kanala...neznma tocno vjerojatno vise, ne pratim bas satelit u zadnje vrijeme....

Mad_Duke 25.09.2006. 00:47

Citiraj:

Autor Ivan_1 (Post 532080)
povezati karticu sa tanjurom naravno....
imas sve programe koje hvatas na digitalnoj satelitskoj ovisno o tome kamo je tanjur usmjeren. astra + HotBird negdje oko 1500 kanala...neznma tocno vjerojatno vise, ne pratim bas satelit u zadnje vrijeme....

Dobro, ne pretjeruj bas s tih 1500 kanala :D lol

Ivan_1 30.09.2006. 23:03

damned problemi sa forumom....ponavljam,
tu ubrajam sve moguce pronadene programe na astri i HB-u. (kodirane i fta)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:20.