![]() |
Cudni naponi u everestu
Everst mi ocitava ovakve napone:
http://img127.imageshack.us/img127/7...ponitu4.th.jpg I to sve izgleda prilicno zabrinjavajuce! Sada dali je to krivi senzor na maticnoj? Ovaj od 12V skace od 7.55 do 11,5: Inace napajnje je Enermax 300w, maticna ECS K8T90-A Slicni su bili naponi i na starom napajnju Codegen 420w |
Sere everest...
Komp bi ti odavno bio R.I.P. da su takvi naponi... |
Hmm cudno je kaj 5V mjeri normalno. jel to najnoviji everest? Mozda nije jos prilagodjen za tvoj sensor.
|
krivo ti očitava ploča, ako sve radi, nema razloga za brigu. ako te interesira kolko su stvarne vrijednosti napona, voltmetar u ruke i to je to ;)
|
ot ren al nemoras to ljudima govorit...oni to vec znaju:D
inace...kad cete naucit ne ocitavati programima...voltmetar u ruke i deri |
Ploča bulazni kako su ti i ostali već rekli...:cool:
|
Ma to sam si i mislil , ali lijepse je jos kada i vi to potvrdite : cheers2
|
Mnei mbm 5 sve dobro očitava osin 12 raila:grrr:
A neznan kako to dovest u red :( |
Posto ovaj enermx ima samo rucnu regulaciju ventilatora (a ne i automatsku kako navode u Linksu i na samoj kutiji proizvoda) ,na koliko je potrebno drzati taj vent, na najjace je prglasan
|
Enermax ima automatsku regulaciju, ali za ovog od 92 mm, dok se onaj od 80 mm otraga podešava ručno. Možeš ga staviti na umjereno,a možeš i na minimum ako imaš dobar propuh u kućištu.
|
Citiraj:
|
Možeš spojiti to na ploču,ali ćeš samo sa time dobiti očitanje rpm-a 80 mm venta,dakle onog koji se podešava ručno.
|
Ja mjerim s voltmetrom sve,u biosu dosta precizno ocitava...
|
Citiraj:
Neznan na kolko se vrti, al je stvarno nečujan :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:37. |