![]() |
wireless hacking & protection
Ako ovo odstupa od nekih pravila neka admin briše, al mislim da ima više koristi nego štete.
Dakle članak se nalazi ovdje: http://www.tgdaily.com/2006/08/30/de...janus_project/ Prevelik je za postanje ovdje. I kako kaže čovjek tamo, ako se namjeri na vas, "gotovi ste" u roku od 5 min. Ako ništa drugo, posli je dosta detaljno opisao korake zaštite, barem koliko je moguće. :D |
WEP? ništa čudno
|
taj nece doci do mene :D
|
zašto koristiti wep kad postoji mac filter :D
|
Citiraj:
Čak ni WPA s dobrim keyem + MAC filtering + DHCP disabling + gašenje managementa preko WLAN-a ne mora biti 100% secure opcija, pravi security se rijesi na drugacije nacine. |
J***** vratiću se na kabel.lol: sweating
|
Citiraj:
Ili kako je momak rekao, vratimo se žici ;) |
Citiraj:
|
najbolja zastita gasenje kompa & modema :D :D lol...
|
Citiraj:
Sala naravno... :) |
Citiraj:
naravno da se WPA moze razbit i da "nist sto ide preko zraka nije sigurno",al se zapitaj:tko u tvom susjedstvu ima znanja, volje i vremena da bas tvoj komp obradjuje. ja sam doduse mini paranoik. vrtim WPA2 AES sa 63 bitnim printable passom, MAC filteringom, itd. makar nitko oko mene nema WLAN. :D |
ja sam na WPA zasada, iako je ideja da se sredi jedan dio free4all, a jedan dio pod zaštitom. moram još naučiti kako to srediti...
|
evo recimo moja susjeda... ona je najbolje zasticena kad je ugasen router. ali kad ga upali onda je to druga prica ;) nisam neki super haker nego je bez ikakve zastite
|
Citiraj:
|
Citiraj:
biti tehnoloski polu(ne)pismen ko$ta! |
...sve zaštite na wirelessu je moguće probiti. Postoji čak i wireless hacking live cd koji je sposoban u par minuta probiti zaštite a radi se naravno o bootabilnom linuxu sa svim potrebnim programima za to...
A dobra zaštita wireless čvorova se zove mikrotik router... Potreban je stari komp od nekih 300- 400 mhz pa na više sa minimalno 64 MB memorije i HDD od 250MB, jedna ili više wlan pci kartica ( ovisi o potrebi čvora... ) i mrežne kartice. Osim zaštite ovo je i i genijalna osnova za dobar čvor. Konfiguriranje se vrši preko web browsera i normalno i tu se radi o linuxu .... |
Da ne otvaram novi thread, ionako se radi o sličnoj stvari...koju wireless mrežnu karticu bi mi preporučili, da podržava WPA-PSK i ima fer cijenu.
Trenutno imam Dlink G520+ kojom nisam zadovoljan. |
Citiraj:
|
Mislim da ta Canyonica nema podršku za WPA enkripciju...
|
Nadam se da Canyon radi bolje kartice nego što piše specifikacije. Tek u product manualu se spominje WPA preko PSK-a i TKIP kao način enkripcije. Nadam se da manual nije generički.
Ima li netko tu karticu ? |
To ti je ralinkica, tj. ima RT2500 chipset, WPA radi - provjereno. Odlicna i jeftina kartica!
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:21. |