![]() |
"Help noob":X1800XT overclock
Da :D
Evo nabavio sam doticnu karticu, ona sa jacim PCB-om sa 6 mosfeta. Gore je accelero X2 i temperature se drže na normalnim razinama. Iam problemčić:D Bemti, vishe nemres ni grafu normalno oc-at. Hebe me ono 2D/3D. Dakle, overdrive iskljuciti ili ukljuciti? Imam onaj programcic overclocker i imam feeling da on uopce ne sljivi moje postavke...Postavim lijepo voltažu na 1,4, clock na 750 i nula bodova... Identican score u 3d-cmarku kao da nisam nista dirao. Kad pak iskljucim overdrive onda cim promijenim voltazu u overclockeru , paafff black screen :D Ni ovaj ati tool mi nije bas najjcisci. Jelc, anywhone ko ima R520, jel moze napsiat tocno koje drivere ima i koji software za oc i kako to radi? Nekaj kod mene ne sljaka kak treba :D Ima i neka finta sa ATI pollerom u services.msc? Osijecam se bas noobasto:D Vise nemres ni grafe normalno OC-at. :D |
kaj moraš sve grafe spalit :D:D
sry, nemam pojma, makni sve drivere koje si imao od x800-tke i stavi najnovije jelc je stavio topic o tray toolsima novim pa probaj s njima |
Sta ti trzaju igrice pa ,moras OC-at :D : wtf :
Evo informiraj se malo. |
Citiraj:
Ovak i onak igramo samo cod2, a ostalo tu i tamo. Hvala na linku! |
Hehe! Pa da a COD2 ne zapinje bas tako :D
Kad smo to usvojili mozemo na sljedecu cjelinu :D |
Citiraj:
Hvala stari puno! Poslije se bacam na posao da vidim kaj beba moze :D |
Citiraj:
Svakako javi kako ide bebica... |
Ovaj accelero je tako debilan kuler.
Frka je kaj sav vruć zrak puše direkt 1 cm od matične i kuri mi lagano southbridge...Pa sad, lagano me muči temperatura :D Samo tako preleti 70*C (na 1,35-1,4V) pa se kartica iz nekog razloga izgasi i black screen. Mislim da ide VF900 gore. Imam jos posla pa javim reze :) |
Tko je tebi dao takvu grafu pobogu :O
|
Nije lose za pocetak...:)
Proc mi je lagano usko grlo :D http://www.imagesforme.com/thumbs/1659oc2.JPG http://www.imagesforme.com/thumbs/7000oc3.JPG @Zuleslava...kaj te muci? :p |
Ma ništa me ne muči, samo gledam di si to zdJipio :)
|
Citiraj:
Kad clockaš i vrtiš markove-vent stavi ručno na 90-100% |
Citiraj:
:p . Vidimo se jednom prilikom ;) |
Skuzio sam sto me muči..Odmah čim temperatura dođe do 70*C...bam..black screen. Mislim da to tako ne bi smjelo, flashan je bios od PE, mozda to ima nekakav treshlod il tak nes?
uglavnom, odma cim grafa dosegne 70 se "ugasi", tako da sam ograničen na 1,35V. Razmišlljam i o nabavi VF900, po meni je to puno bolja stvar id accelera. :) |
Svašta.
Ta grafa bi trebala veselo delat i na 90c. I to "pod nornalno" |
Citiraj:
|
Citiraj:
http://www.imagesforme.com/thumbs/3228oc1.JPG |
A temp.?
|
Citiraj:
Al ima jedna zanimljiva stvar. Mema ide vise undervoltana nego overvoltana :D Ozbiljno...defalut je 2,127V, na 2V ide na 840, na 2,3V ne radi stabilno ni na 800 :) |
A koji hladnjak?
|
Accelero X2...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:06. |