![]() |
Vlasnici 6800 serije... info tražim
Zanima me kolike temperature vam očitava npr. Everest. Meni npr. na 6800LE u idleu očitava 54-55stC a nakon igranja 59-60stC. Uvjeti hlađenja: origigi hladnjak zamijenjen sa VF700AlCu (vent na 5V), zatvoreno kučište sa lošim provjetravanjem ( malo kučište u kojem su kablovi preuzeli vlast). Inače VF700 je dobro postavljen,a hladnjak nije vruć mogu prst (ma što prst ... :) ) držati na njemu do besvjesti
Je li to normalna temp. za 6800? U biosu nije povećavana voltaža dakle difoltnih 1.1V |
..sasvim normalno,meni sa silencerom je bila 57C u idleu a nakon igre i do 65C..steta investicije jer su takve temp bile i sa origigi hladnjakom :(
|
Citiraj:
|
Moja 6800 vulgaris nije prelazila 52°C u load-u, idle 42°C.
Silencer 5 rev3 - postavke venta - idle 50%, load 75% |
meni je temperatura oko 56-57 recimo nakon igre neke,iako mi nije kao ni tebi neko hladjenje u kucistu perfektno...a vidim da imamo iste neke dijelove hardwera :D
|
Ja sa 6800GT nemam problema tipa zamrzavanja ili pucanja textura i pored toga sto je napon sa 1.3V dignut na 1.4V, ali me "zabrinjavaju" ogromne temperature (i prije i poslije dizanja napona i frekvencija). Kuciste mi je otvoreno zadnjih 10-ak dana, na onaj Leadtekov hladnjak dodat je i 120mm Titan na 1600 o/min. i temperature su 47-48°C u Idleu i max 70°C u Loadu ali u Everestu. Ovo "ali u everestu" je zbog toga sto meni u driverima pokazuje 10°C vecu temperaturu. Ko laze ne mogu provjeriti jer nemam cime izmjeriti. Uvijek je tacno +10°C u odnosu na Everest. Graficka mi radi vec sedmi mjesec (kupio sam je nekad u februaru ove godine) bez nekih problema u prikazu slike, nadam se da ce tako i nastaviti.
|
Normalna je temperatura.
Na bivsoj 6800LE je bila temp 48-50 u idleu, te do load 55-56. Grafa je trenutno kod undo-a. :) Hladenje: VF700 Al-Cu na max... :) |
čist ok temperatura
|
Na OC 490/1200 6800GS PixelV,35 idle, 55 load (60 MAX load) 12 V vf700 AL-CU
|
Znači sve je u granicama normale. OK. Hvala svima.
|
Everest ti pokazuje 5C manju temperaturu na 6800 seriji. Meni je load na 1.3V sa Accelerom na 40% cca 56-59C, ovisno o temperaturama, što je u everestu naravno 51-54C.
|
Kod mene je ovako. Jos se nije ohladila kako trba jer sam prije minut-dva izaso iz Painkillera.
|
Citiraj:
Drugi senzor je deafultni od samog gpu-a i nalazi se u samom gpu a pojavio se prvi put u nekim serijama NV 6200 karti. Može ga se "vidjeti" u rivi tako što ćeš uključit jedan ili drugi pa vidjet razlike. U 90% slučajeva se driveri vežu na njega iako ga leadtek na svojim katricama isključuje u korist svog tj. u samom biosu karte senzor nije "čekiran". NV Thermal diode se zove i po meni je relavantniji nego leadtekov maxim jer primjerice maxim za gpu mi kaže da je 31C a moj vanjski senzor koji je tik uz sami rub gpu-a uglavljen na bazu od zalmana očitava 35C ! Logike nema jer na koju foru senzor na karti može imat manju temperaturu nego senzor ispod baze ? Driveri mi prijavljuju 42C i ravnam se po njima jer nekako mi je logičnije ravnat se po senzoru koji je u samom gpu nego onom van njega... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:36. |