![]() |
spajanje - obicni DVD i 5.1 aktivni zvucnici
Imam DVD Daewoo (obicni ne u kompu.) bez izlaza za 5.1 zvucnike i aktivne zvucnike CL 5300 inspire 5.1....kako to spojiti da dobijem dolby digital zvuk.
|
Re: spajanje - obicni DVD i 5.1 aktivni zvucnici
Citiraj:
|
Re: spajanje - obicni DVD i 5.1 aktivni zvucnici
Citiraj:
ukoliko imaju, onda moraš pogledati kakvi su ti digitalni izlazi na playeru, odnosno kakvi su ti digitalni ulazi na zvučnicima. |
DVD ima dva digitalna izlaza, a zvucnici se spajaju analogno sa 3 mini jacka i nemaju ugrađen dolby digital decoder. Mora postojati neki vanjski dekoder preko kojeg bi se to moglo spojiti confused:
|
Citiraj:
Bojim se da ces morati zaboraviti na tu varijantu. Trazis nemoguce (ili barem vrlo skupo) rijesenje. Jeftinije bi ti bilo da se rijesis tih zvucnika i nabavis 5.1 s ugradjenim DD dekoderom (oni imaju digitalne ulaze). |
Ili da zamijenim dvd za drugi sa ugrađenim dekoderom.
|
Citiraj:
S druge strane, cini mi se da su sateliti od tog sustava nekih 5-6W, sto mi se cini puuuno premalo za vezanje na neko posebno pojacalo. |
"Koliko je meni poznato, ne-DD 5.1 sustavi od Creativea su napravljeni tako da se svi sateliti prikljucuju na BASS jedinicu, a kako ces to spojiti na DVD player, nije mi bas jasno."
...zvucnici se na DVD spoje jednostavno...kabel je stereo mini jack(zvucnici) na dva chinca(DVD)....takva tri kabla i spojeno |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:29. |