![]() |
pun sam struje, trebam rukavice...
bok!
Jel ima gdje za kupit neke rukavice za siguran rad s komponentama da se rjesim ESD-a? prije neg se pocnete smijat: PUN sam statickog. to je strasno nest. mozda imam neki disorder, pipa me stalno strese & sl. pa otud potreba za doticnim rukavicama. cuo sam da tog ima, pa et...ak je neko upoznat, nek preporuci. :beer: |
zamjeni plasticne carape pamucnim, i po mogucnoszi nosi obucu od prirodnih materijala...
I nemoj vuć noge po podu kad hodas :) |
hm isprazni se dodiromm na radijator i sl. staticki elektricitet ima veze s odjecom (sintetika) i suhim zrakom. mislim da su dosta gumene rukavice da ne oshtetish pc komponente dok delash...:)
edit: @bruno zg: :clap: |
Uzmi one doktorske po 1 kn par. One elasticne koje koriste carinici kad ti traze drogu na nekim mjestima :D :D :D
|
Citiraj:
|
onda bu zgledal ko prava pc-hitna-sluzhba :D:D:D
|
Citiraj:
Citiraj:
|
mozda vam je u kuci lose rijeseno uzemljenje.....
|
Meni se cini da nakon sto sam skurio svoj komp nedavno tako da cu i ja pocet po PC-u operirat s bjelim rukavicama : roller :
|
hehe mora da je od poliestera sav :) ma isprazni se dodirom na radijator kako je vec neko i rekao,a i imas za kupiti one narukvice,to ima ekipa u servisima...ili rukavice - jednostavnije....
|
ma nije to dok sam bio mali pojeo sam akumulator : roller :
|
LOL!
:) ok, vec tu to nekako rjesit. nabavit kutu i sve ostalo. :D :D |
Vidia san u jednog lika narukvica za zapešće koja ima kabel i spojiš se na uzemljenje i nonstop si uzemljen,kaže da je to uzea u njemačkoj,neznan ima li u nas...
|
a di to ima kupit? ne vidim po Linksu, Hgspotu i ovim nasima "trgovinama vulgaris"
|
Pa napisa san da je uzea u Švabiji,neznan ima li u nas...
|
Imam ja antistaticku narukvicu... Vidio kod kolege u PC servisu, pa kupio i sebi jednu.
Dao 20 i nesto kn u knjizari prije 5-6 godina... Jako dobra stvar... |
Citiraj:
Tada si uzemljen non-stop, premda će izgledati malo čudno, kao da te netko privezao za radijator :D |
Citiraj:
|
uff sad ste vec malo daleko otisli : nono :: roller :
|
Doktorske rukavice za checkiranje analnog otvora ce biti just fine.
|
Citiraj:
:clap: jos ce i vazelin kupit..... |
Citiraj:
|
uzmi nekom panduru lisice (ionako mu ne trebaju) i lijepo povezi jednu ruku i radijator :P
|
narukvice za uzemljavanje se mogu kupiti u gotovo bilo kojem shopu s elektronickim komponentama. postoji opcija narukvica koje se sa kablom kopčaju na gumenu radnu površinu, postoje one s krokodilkama i one koje uopće nemaju žnjoru, a svejedno na neku foru izbijaju. zaključavam jer je otišlo OT.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:10. |