PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Aplikacije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=37)
-   -   što mislite o zone alarm security suite (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=46962)

eminotaur 16.09.2006. 15:10

što mislite o zone alarm security suite

da li vam ruši/guši sistem
ili ste za neku kombinaciju softwera a ne ovaj all in one

Defcon.OS 16.09.2006. 17:35

Imho ZA je sasvim Ok software, ne moraš ti koristiti taj najveći paket iz njihove ponude, i po meni je tu dosta nepotrebnih gluposti natrpano - prebaci se na njihov samo firewall paket, Zone Alarm Pro ili Zone Alarm Firewall, ovaj zadnji je i bespla.

tutix 16.09.2006. 18:19

Koristio sam ga neko vrijeme, radio mi je probleme na prijašnjoj konfiguraciji, i ždere jako puno resursa, pa je moguće da ti guši sistem jer je i meni posebno na startup-u. Samo stavi firewall kao što je defcon rekao i neki antivirus naravno.

Dr. Beast 16.09.2006. 19:45

Meni su sve verzije nakon 6.1.744.001 usporavale startup windowsa! Prebacio se na Sygate + NOD32 :)

domy_os 16.09.2006. 20:13

Citiraj:

Autor eminotaur (Post 524364)
da li vam ruši/guši sistem

Kad sam testirao, dosta je usporavao sistem, imao sam probleme kod startupa/shutdowna i još neke bugove.

Citiraj:

Autor eminotaur (Post 524364)
ili ste za neku kombinaciju softwera a ne ovaj all in one

Pa čuj, ja koristim Sygate + NOD32, al nije sigurno da će i tebi radit OK jer na nekim konfama radi, na nekima ne. Ni ZoneAlarm Pro + NOD32 nije loše...

RaNz0 02.10.2006. 17:00

Citiraj:

Autor domy_os (Post 524700)
Kad sam testirao, dosta je usporavao sistem, imao sam probleme kod startupa/shutdowna i još neke bugove.

Pa čuj, ja koristim Sygate + NOD32, al nije sigurno da će i tebi radit OK jer na nekim konfama radi, na nekima ne. Ni ZoneAlarm Pro + NOD32 nije loše...

hm, što je sa tim nodom??

pokrenuo sam skeniranje ujutro oko 3-4 sata i još uvijek skenira??? :o
dosta stvari je okarakterizirao kao maliciozne, a za koje sa sigurnošću znam da nisu...svaki put kad nađe "maliciozni kod" prekine skeniranje i "obavijesti" me o tome porukom (pretpostavljam da se ovo može isključiti)...

kako da ja sad znam kad je stvarno neki virus na kompu kad on sve živo i neživo proglašava virusom?

BrunoZG 02.10.2006. 17:18

Stavi besplatni avast , tak bus siguran kaj je virus a kaj nije :)
Nadam se da sam pomogao.

Citiraj:

Autor RaNz0 (Post 534157)
hm, što je sa tim nodom??

pokrenuo sam skeniranje ujutro oko 3-4 sata i još uvijek skenira??? :o
dosta stvari je okarakterizirao kao maliciozne, a za koje sa sigurnošću znam da nisu...svaki put kad nađe "maliciozni kod" prekine skeniranje i "obavijesti" me o tome porukom (pretpostavljam da se ovo može isključiti)...

kako da ja sad znam kad je stvarno neki virus na kompu kad on sve živo i neživo proglašava virusom?

domy_os 02.10.2006. 17:18

Očito onda imaš previše zaraženih datoteka... Obavijest se može izbjeć tako da staviš automatski brisanje ili stavljanje u karantenu čim naleti na nešto.

Alfredo nr.3 02.10.2006. 18:01

koristim zone alarm security suite vec duze vrijeme i nemam nikakvih problema sa gusenjem sistema niti icim drugim. po meni dobar izbor.

Delta S4 02.10.2006. 18:47

U zadnje vrijeme(nakon jednog od onih 25-megabajtnih updateova) mi je ZA postao senilan. Kažem mu da je neka aplikacija ok, a onda opet idući put se pravi ko da nikad prije nije vidio tu aplikaciju...
Npr. pokrenem Enemy Teritorry...kliknem na onu kvačicu (always alow this aplication...bla, bla...) i igra radi. Prilikom sljedećeg pokretanja igre me ne pita ništa...pa sljedeći puta pita...pa dva puta ne pita...pa opet pita... WTF?

tor 02.10.2006. 20:20

"Secutity suite" pakiranja uglavnom ne valjaju. Nešto se malo igram s KIS (Kaspersky) i za sada se pokazao kao jedan od boljih all_in_one riješenja. Je*iga, ipak ga je rus radio, pijan od 100%-tne votke:)

Crais 03.10.2006. 10:48

Ja sam Zone Alarmom nisam mogao nikako složiti LAN doma...ne vidim drugi komp da ga ***eš bez obzira na postavke. Otkako imam sygate nisam imao tih problema.

ou75id32 03.10.2006. 23:15

Moje mišljenje o ZA je isto kao i o NAV-u tj da je sr.nje i da ima puno boljih programa. ZA firewall je često puta hvaljen od raznih časopisa kao PC Chip i BUG ali to je više razvikano, a možda čak i netko dobro puni džep za to.
Koliko god se govorilo da je dobar za početnike nije istina jer nakon nekog vremena radi probleme. Često kad idem na teren i kad se ljudi jave da su se spojili na internet a da browser ne otvara stranice.. prvo mi je pitanje imaju li ZA? Uvijek je odgovor potvrdan i problemi nakon isključivanja i deinstaliranja nestaju. Nije uopće za početnike zapravo ni za koga jer stvara probleme..a o "klanju" sa drugim programima neću ni govoriti iako je to problem i sa pojedinim antivirusima. Uvijek koristim Sygate i nikada nitko nije imao problema
s njim od ljudi kojima sam ga instalirao. Filseclab ili Outpost firewalli su daleko bolji i kvalitetniji od ZA. Čak bi se usudio reći ( ma koliko to i meni ironično bilo ) da je i sam defaultni windows firewall bolji samo po tome što ne pravi probleme, a ipak se da pristojno iskonfigurirati...: hitthewa

ou75id32 03.10.2006. 23:20

losheeee

mirkoB 06.10.2006. 16:34

Koristim već nekoliko godina Sygate Personal Firewall (trenutno u ver. 5.6) i zadovoljan sam. Radi dobro i ne usporava vidljivo sistem, osim na računalima s <500MHz proc i <128MB RAM.
U Bugu kažu da ga ne mogu preporučiti jer je razvoj prestao, a ja kažem - big deal. Ima sve što mu treba i bar neće postati velik i trom kao ZA.
Firewall je poput tenisica - bitno je da štiti, da je udoban i da donekle dobro izgleda.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:57.