PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Diskovi SSD/HDD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=33)
-   -   acronis true image nelogičnost (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=46951)

eminotaur 16.09.2006. 13:23

acronis true image nelogičnost

napravio backup kompletnog C: drajva, sad kad odem na recover, javi da ne može instalirati image na C: jer da ima aktivnih procesa, te nek ih gasim 1 po 1 ako želim instalirati na c: ????
kad ih i krenem gasiti sve mi se zblesira, pa naravno da ima aktivnih procesa, nešto krivo radim

BrunoZG 16.09.2006. 13:32

Image moras vracat na C tak da bootas sa Boot CD-a ne mozes to iz windoza.

eminotaur 16.09.2006. 13:45

ali pa šta nije upravo to prednost acronisa da može image sa d: particije drito iz windowsa pokrenut

BrunoZG 16.09.2006. 13:51

Mozda bi i trebao trazit restart pa nastavit , ali kad diras particiju di je os najbolje je bootat sa CD-a. Graficko sucelje ti je ionako isto.

eminotaur 16.09.2006. 14:12

napravio bootabilni cd, podignuo acronis preko tog cd-a, i sad kad idem na recover - keze mi "no hard disks find"?

BrunoZG 16.09.2006. 14:18

JAs am odavno odustao od tih image-a. Jel sam skuzio da ni jedna instalacija windowsa ne valja, i da nikad ne mozes imat 100%, osim ako na dan ne radis po opar sati backupa a i onda je to pitanje.

Nego ACRONIS zna bit i musicav, imas neke cudne diskove , raid, sata2 i slicno?

By the way kolko se sjecam imao je 2 moda nalazenja hardware.a kad se boota,. nesto kao normalno i rescue, ili minimal.

Imas barem kolko tolko frisku verziju programa?

makishon 16.09.2006. 14:21

ma kako ne vidi disk,mora ga vidjet!!

eminotaur 16.09.2006. 14:24

zadnja verzija acronisa, i imam S-ATA hard, i kaže točno ovako ; acronis true image has not found any disk drives

eminotaur 16.09.2006. 14:32

da, otišao sam na safe mode (mode u kojem ne prepoznaje usb, scsi i takve stvari, i tu mi je prepoznao s-ata disk, a u full modu ga nije prepoznao??
i sve ok, odradi par posto i kaže file corrupted
ma smeće, žao mi je vremena koje sqam potrošio na tu šugu
hvala na pomoći

BrunoZG 16.09.2006. 14:35

Ak ti kaže "FILE corrupted" onda i je file corrupted. napravi ponovno image, al ovaj puta sa boot CD-a., nakon sto se image napravi npr iz windowsa, imas i opciju "verify" tak d a si siguran da nije corrupted.

Citiraj:

Autor eminotaur (Post 524321)
da, otišao sam na safe mode (mode u kojem ne prepoznaje usb, scsi i takve stvari, i tu mi je prepoznao s-ata disk, a u full modu ga nije prepoznao??
i sve ok, odradi par posto i kaže file corrupted
ma smeće, žao mi je vremena koje sqam potrošio na tu šugu
hvala na pomoći

makishon 16.09.2006. 14:36

kad uradiš image,imaš opciju check image i to uvjek uradi jer zna se desiti da je image korupted i onda kad zatreba eto problema.

eminotaur 16.09.2006. 14:38

ok hvala, eto me ponovno na format c:

nicko 16.09.2006. 15:10

Koliko kod puta sam koristio Acronis (i na IDE i na S-ATA 1 i 2 diskovima), uvijek je savrseno radio (osim jednom, ali to sam ja kriv, ne acronis).
Sad bi ti iz win-a instalirao win....isto kao da pilis granu na drvu na kojoj sjedis : nono :

Napravis boot cd, restoras image opet na c particiju (ili na kojoj ti je bio win) i to je to...
Jednostavnije ne moze biti!
I da, kao sto je makishon rekao, uvijek check image...

Dr. Beast 17.09.2006. 11:42

Ma može se i direktno iz windowsa odabrati recover i onda acronis traži restart i krene recovery. Meni je dosad uvijek savršeno radio i spasio me puno puta od ponovnog instaliranja sistema.

p.s. nikada nisam koristio check image i nikada me nije iznevjerio :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:52.