![]() |
trebam hitno preporuku 939 ploče do 700kn
dakle HITNO je jako, jer u sljedeci tjedan to moram uzeti...
evo sta mi je bitno.. 1.da ima solidne opcije za overclock 2.da ima sto dužu garanciju to je to, ponajbolje da je iz hgspota ali nije uvjet, može i iz neke druge trgovine.. |
asrock dual vista,do 700kn nečeš bolje naći,a još ti ostane para
|
DFI Infinity (~600kn)
1. Izvrsne OC mogućnosti 2. Garancija 2 godine. |
|
DFI Infinity 738KN
|
Citiraj:
320+ provjereno radi na defautlim voltažama čipseta, više nisam ni pokušavao jer sam stavio Zalnam pasivnjak gore pa neću riskirati probleme... |
..ima li ova ploca firewire,mislim na abitovu KN8 ultra ??
|
Citiraj:
|
još jedna preporuka za dfi infinity
|
..ova dfi infinity NF4 Ultra-U u hg spota ima zeleni pcb,koliko sam vidio na dfi sajtu,je li to neka nova revizija ploce ili ??
|
ako jos ima gdje Epoxa ko moja iz siga , ploca je predobra .
|
vjerovatno cu uzeti DFI infinity iz borga, dođe 590kn, ok je cijena
zanima me koja je bolja ova dfi ili abit KN8 Ultra !? |
Ja sam odma predložio ABIT...
|
Citiraj:
Gledaj si kolko koja ima PCI utora (ako ti koji treba ili nedaj bože sva 3), koliko ih gubiš ako staviš Zalmana na grafu (ili neko slično dual slot hlađenje), koja ima bolji položaj chipseta (da se može zamjeniti zujalica) i općenito layout (položaj IDE utora, ATX štekera etc.) |
Citiraj:
I ima ih 3 komada... Na čipset se može stavit što oćeš jer ima dosta mjesta do grafe (iznad nje je čipi) tako da grafe koje nemaju hladnjake s "prazne strane" sigurno nemaju problema a i ove koje imaju (ovisno gdje je) bi trebale stati uz malo piganja... Ploča je dosta velika tako da se dobro da rješit hlađenje, SATA štekerima neće smetati niti ako staviš oveći čipi hladnjak jer su daleko od čipija... |
hm...
evo ovako stoji situacija, vjerovatno je ipak ova abitica, jer bi me dfi skuplje koštao jer još i poštu plačam, a abiticu pokupim u hgspotu... idem pogledat koji review abitice, da vidim kakva je, nadam se da ide barem na 350fsb... nece valjda ispasti losija od asrokice koja ide na 369 |
Što će ti 350HTT-a? Imaš proc koji ide na 3.2Ghz ili?
|
imam proc koji ide na 350x8 a na na 9x nece ni na 285fsb
|
Evo slika non ULTRE na 422MHz..
http://img179.imageshack.us/img179/5...rpi32mil3d.jpg Dakle ultra bi trebala kao ovo i/ili još i više.. |
Citiraj:
ja znam proc koji ide 430x5...al nismo u to vrijeme imali ram za njega da mozemo u win... inace neko je preporucio epoxa...epox jedini ima firewire;) inace idi na 9npa+ ultra...imao gro ploca na s939...najvise me zadovoljila:D |
Citiraj:
Niste imali memu koja radi na 268???:D |
ili postavit ju na 100mhz kroz a64 info i onda kroz clockgen clockat...
back on topic ;) uzimam ABIT KN8 ultra |
Mudar izbor :)
|
Citiraj:
Samo znaj da bi bilo dobro investirati u Thermalright ako oćeš žešće klokati jer zujalica je dosta slaba, tj. ako ne dobiješ SOTES na ploči, a ako dobiješ onda nemaš briga... Ja sam isprobavao do 320 ali ide i više vjerojatno ako digneš čipiju napon... Ja sam dizao mislim na 1.55V za ovih 320+ i više nisam htio ići... |
ok, samo pitanje koji cooler da puknem na čipset, pošto ne volim ventove koji se vrte na 4k rpm
kako bi hladio zlatni zalman i 72mm vent od box coolera koji puše po njemu na 7v? |
A da razmisliš možda o NK8 SLI, ona ima pasivno hlađenje i nemoraš se mučit više sa tim, a košta cca 100kn više od ultre..
|
joj i ovo mi je već navučeno sa lovom, a zalmana i 72mm vent imam pa ne moram ništa kupovati...
|
Citiraj:
Mlak je čipset sad kad sam sve posložio i stavio ovaj vent... Prije je znao bit dosta vruć... :( Dakle zlatni i vent bi trebali biti... : goood : |
ok, onda nemam problema, jer sam navikao na hladan cipset(asrokica) valjda ovo bude solidno hladilo jer ne mislim kupavati jos i neki cooler za cipset, jer nisam bas dobar sa financijama
|
Citiraj:
Ali ovo je podnošljivo... Osim toga IIRC DFI ugrađuje zujalice od nekih 7k rpm ova Abitova je još podnošljiva u odnosu na to... :D Mislim ne čuje ti se jako ovaj ventić na čipiju jer je malen iako je brz, ali niti ne hladi baš, zapravo temperature su mi manje sa plavcem koji ipak i nije baš NF4 ultra namjenjeni hladnjak ako ćemo bit iskreni... Anyway nemoj napamet odma kupovati prvo vidi dal sa zujalicom možeš živit par tjedana pa onda kupi thermalrighta... Ja baš razmišljam dal da odem sutra po njega ili ne... :rolleyes: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:33. |