PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   USB memory stick - HGSpot (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=4670)

numa 15.05.2003. 20:22

USB memory stick - HGSpot

Frend kupio 129 mb memory stick u Hgspotu. Nije radio. Dobio drugi na raklamaciju. Ni taj ne radi.

Drugi frend kupio 128mb memory stick u HGSpotu. Malo radi, malo ne radi.

Ja kupim 64 mb memory stick u HGSpotu. Ne radi. :grrr: . Odem na reklamaciju. Dok sam cekao da komp izbaci moje podatka, klafrao sam sa sefom servisa i on mi je natuknuo da ta cijela serija memory stickova nista nevalja. Da njega nitko ne pita kod nabave, te da ih kupuju jer su najjeftiniji, i to od neke "less then reputable" firme, cije ime nije htio spomenuti. Znam samo da se bavi iskljucivo veleprodajom...

Zakljucak je, ne kupujte __NI U KOM__ slucaju memory stickove od HGSpota.

Ja sam si uzeo jos 256 mega rama umjesto sticka :D

tor 15.05.2003. 20:34

E onda sam ja imao sreće jer sam prije par mjeseci kupio 128 MB i radi bez greške.

numa 15.05.2003. 21:39

Citiraj:

Originally posted by tor
E onda sam ja imao sreće jer sam prije par mjeseci kupio 128 MB i radi bez greške.
Eh da, zaboravih napomenuti: i ja sam prije par mjeseci kupio stick od 32 mega i odlicno radi. Samo sto taj stick ima zaobljeno kuciste i dosta lijepo je dizajniran. Ovi novi stickovi imaju ostre bridove i izgledaju ko da su pobjegli iz nekog SF filma iz sedamdesetih godina :D (u slucaju da se pitate - ruzan je)

LordNitro 15.05.2003. 22:10

I kakve vam velike koristi od tih stickova?Kad sam ja to vidio činilo mi se potpuno nepotrebljivo.

numa 15.05.2003. 23:29

Citiraj:

Originally posted by nitro
I kakve vam velike koristi od tih stickova?Kad sam ja to vidio činilo mi se potpuno nepotrebljivo.
Sorry ako zvucim grubo, ali to je jedna od najkratkovidnijih izjava koje sam cuo u zadnje vrijeme...

miato 16.05.2003. 01:37

Citiraj:

Originally posted by numa
Sorry ako zvucim grubo, ali to je jedna od najkratkovidnijih izjava koje sam cuo u zadnje vrijeme...
Ni ja ne zelim ispast grub, ali istina je :D

LordNitro 16.05.2003. 15:22

Ovo je slobodna država i imam pravo reć što hoću!:D
Šalim se, svatko ima svoje mišljenje.Meni stickovi baš netrebaju pa mi se ne čine korisni!:D Bez ljutnje!:beer: :beer:

tor 16.05.2003. 21:40

Ma dobra je to stvar. Šetaš okolo s tim i samo upikneš kad ti treba:D

LordNitro 16.05.2003. 22:34

Nadam se da mislis na memory stick, a ne na ono sto nam je bog svima podario!:D :D :beer:

horza 16.05.2003. 23:04

Re: USB memory stick - HGSpot

Citiraj:

Originally posted by numa
Frend kupio 129 mb memory stick u Hgspotu. Nije radio. Dobio drugi na raklamaciju. Ni taj ne radi.

Drugi frend kupio 128mb memory stick u HGSpotu. Malo radi, malo ne radi.

Ja kupim 64 mb memory stick u HGSpotu. Ne radi. :grrr: . Odem na reklamaciju. Dok sam cekao da komp izbaci moje podatka, klafrao sam sa sefom servisa i on mi je natuknuo da ta cijela serija memory stickova nista nevalja. Da njega nitko ne pita kod nabave, te da ih kupuju jer su najjeftiniji, i to od neke "less then reputable" firme, cije ime nije htio spomenuti. Znam samo da se bavi iskljucivo veleprodajom...

Zakljucak je, ne kupujte __NI U KOM__ slucaju memory stickove od HGSpota.

Ja sam si uzeo jos 256 mega rama umjesto sticka :D

vaaaaaaaaaau... koja novost ! ovak... ne želim mlatiti praznu slamu, ali znam o čemu pričam. Ako je Win98 u pitanju i imaš dobre USB drivere ovo nemoj čitati jer ne vrijedi.

WinXP se voli preseravati pa često instalira svoje USB1.1 i 2.0 drivere. ONI NE RADE KAK SPADA. to se najviše vidi kod stickova i diskova. Imaš li sigurno vlastite drivere za USB ? ako su za USB2.0 jesu li 101% dobri ? naime, još nisu izašli dobri driveri za USB2.0 tak da ono... treba se skrumpirati. Jeste li znali da ako imate krive drivere za USB2.0 često ni USB1.1 ne radi dobro ? Provjeri si. ako sam u pravu provjeri i kod frendova. Znam zašto govorim. Svakodnevno se susrećem s tim problemima i čak i danas ih ne uspjevam sa 100% sigurnošću riješiti.

numa 17.05.2003. 00:41

Re: Re: USB memory stick - HGSpot

Citiraj:

Originally posted by Horza
vaaaaaaaaaau... koja novost ! ovak... ne želim mlatiti praznu slamu, ali znam o čemu pričam. Ako je Win98 u pitanju i imaš dobre USB drivere ovo nemoj čitati jer ne vrijedi.

WinXP se voli preseravati pa često instalira svoje USB1.1 i 2.0 drivere. ONI NE RADE KAK SPADA. to se najviše vidi kod stickova i diskova. Imaš li sigurno vlastite drivere za USB ? ako su za USB2.0 jesu li 101% dobri ? naime, još nisu izašli dobri driveri za USB2.0 tak da ono... treba se skrumpirati. Jeste li znali da ako imate krive drivere za USB2.0 često ni USB1.1 ne radi dobro ? Provjeri si. ako sam u pravu provjeri i kod frendova. Znam zašto govorim. Svakodnevno se susrećem s tim problemima i čak i danas ih ne uspjevam sa 100% sigurnošću riješiti.

Radi se o 4 razlicita kompjutera bazirana svi na win2000 sa sp2 ili sp3.

horza 17.05.2003. 15:40

kak sam ja glup !

sorry.. moja greška... mislio sam da se podrazumjeva da pod NT-based NI STRUJA NE RADI DOBRO ! a kamoli nekaj zahljebano ko USB stick. ponavljam ... moja greška...

ispravak: ono kaj sam reko za WinXP vrijedi i za 2k. jedino kaj se oni ne prave pametni, nego glupi. a za NT se nemojte niti truditi. to je viša astrokvaziultraantihiperfizika.

Win98 sam izdvojio jer su oni još gluplji i ne kuže ništa, a kad im instaliraš USB2.0 koji bi kao trebao raditi onda se više ne žele dići.
Napominjem: ovi problemi nisu sa SVIM pločama, ali s velikom većinom jesu. Pogotovo VIA chipset, ali ni intel ne zaostaje.

kažem... iznenađujuće, ali užasno !

CyberLord 17.05.2003. 19:06

Sve je to lijepo i zgodno, ali nije isplativo. Kupiš pržilicu (sada su po 400kn) a CD od 700MB je 3 kn. CD uređaj imaju svi, a ako ideš kod nekog koji ima neki stariji WIN ili nema USB, trebaš u prvom slušaju instalirati drivere za stick, a u drugom se pozdraviti s njim :D :D

LordNitro 17.05.2003. 19:31

To sam i ja htio reć!:D :beer:

Dragutin 17.05.2003. 21:08

Citiraj:

Originally posted by CyberLord
Sve je to lijepo i zgodno, ali nije isplativo. Kupiš pržilicu (sada su po 400kn) a CD od 700MB je 3 kn. CD uređaj imaju svi, a ako ideš kod nekog koji ima neki stariji WIN ili nema USB, trebaš u prvom slušaju instalirati drivere za stick, a u drugom se pozdraviti s njim :D :D
:kaže čovjek čiji sig vrijedi na tisuće kuna, ma kuna: maraka, Dollara , ma ne Evra!!!!!! :gringo:

miato 18.05.2003. 18:14

Citiraj:

Da, problem je jedino s drajverima...
Al da svi imaju winxp, samo gurnes stick u usb, cekas par sekundi, stisnes ctrl-c i ctrl-v i imas sve podatke koji ti trebaju...
brises,pises,preimenujes, mijenjas na 100nacina, kao da su podatci na disku :)
Za cd bas i nije tako :D

matijas 19.05.2003. 00:45

Citiraj:

A sto onda ako ti zelis nesto od nekoga, fino stick iz dzepa i peri deri... :burn:

CyberLord 19.05.2003. 14:51

Citiraj:

Originally posted by matijas
A sto onda ako ti zelis nesto od nekoga, fino stick iz dzepa i peri deri... :burn:
Pa to im je i prednost ... nisam ja protiv stickova - samo kažem da su ipak preskupi

Raven_1 19.05.2003. 17:42

Citiraj:

Originally posted by matijas
Ma nije baš to toliko isplativo.Premali kapacitet,a prevelika cijena.
Oni s kojima razmjenjujem podatke imaju pržilicu (osim 1), a na faksu koristim zip ili cd jer tamo ionako ne bih mogao koristiti USB stick;)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:04.