![]() |
Dual Core help
Dali postoji koji program s kojim bih mogao na dual core procesoru odrediti koji ce se programi na jednoj jezgri radit, a koji na drugoj ??
|
task manager :D
desni klik na program > set affinity i odabereš jezgru |
fala, baš bum i ja to sprobal
a jesam noobara...... |
Kod mene su svi procesi na oba dva procesora. Sto moram onda maknuti jedan procesor, da bi na drugom radilo ??
|
Citiraj:
Maknes kvacicu u affinity sa one jezgre na kojoj ne zelis da se vrti proces. |
To sam i napravio. Valjda ce sada biti dobro :))
Thx svima |
To moras svaki put kad pokrenes program, inace ja sam isprobavao i super je :) Stavis nesto kodirati na jednu jezgru a na drugoj se igras :D
|
A postoji li koji program, koji ima drag and drop princip
Jer ovo je dobra stvar moram priznati. |
http://www.imagesforme.com/thumbs/5726zauzetost.JPG
Evo prebacio sam defragmaciju, sa jedne jezgre na drugu i pogledajte zauzetost:D |
Ma u pravilu se ne moraš uopće zamarati s tim, windowsi sasvim dobro i sami raspoređuju zauzeće jezgri tako da nećeš primjetiti nikakav lag prilikom korištenja računala...
|
Citiraj:
Ja sam neki dan prvi put vidio jednu jezgru (slucajno je to bila nulta) da je zauzetost totalna nula. Inace uvijek win nesto cackaju ali na ovoj je bila ravna crta kao da je umrla. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Jel ta stvar sa task managerom sljaka na HTT procu? :)
|
Citiraj:
|
....2 logicke jedinice...nekakav polu-dual core (zdravoseljacki receno)....Proceosri sa HT-om mogu izvrsavati samo neke operacije usporedno...
|
Citiraj:
|
Moze se i tako reci :)
|
Sjecam se da je bilo price o tome kako igre neznaju iskoristiti dual core, evo primjera:
http://img124.imageshack.us/img124/3...2004of1.th.jpg slicno je i sa HL2. Istina kod UT2004 sa single mislim da je isao na 100% a ovdje vise na jednoj a manje na drugoj. |
Ja bi prije nastojao (da imam X2 procesor) prebaciti sve rezidentne procese koj eje moguće na drugu jezgru a nek se igra sama vrti na onoj prvoj jer ionako nemaš pravu kontrolu nad raznim threadovima koje bi ista pokretala za vrijeme rada...
Moralo bi dakle bit bolje ako procesiranje soft zvučne, mreže, kernel i ostalo nakrcaš na sekundarnu a igra bi morala po defailtu na primarnoj sve pokretati... Ali možda i nije tako ovo je samo spekulativno jerbo neznam kako to windowsi raspoređuju, ako raspoređuju... |
Osjeti se kada prebacis. Recimo sada imam ovako slozeno.
na drugoj jezgri su mi svi procesi, a na prvoj igre, firefox i photoshop, i nemam nikakvih problema. Odlicno su to napravili |
Citiraj:
Citiraj:
|
Pa kazem da su dobro to ukomponirali u windowse, i da nije istina da se kod igra koristi samo jedna jezgra. Jer mnogi ljudi kada sam kupovao proc govorili da cu samo jednu jezgru koristiti za igre, a pogledaj sada, windowsi automatski na dvije jezgre to slazu.
|
Krivo su ti govorili, u pravilu windowsi uvijek raspoređuju load na obe jezgre osim ako ti izričito ne odrediš da program koristi samo jednu... nakon 6 mjeseci na x2 vjeruj mi da nema potrebe za bilo kakvim podešavanjima jer koliko god da se programa izvršavalo u pozadini nećeš osjetiti lag...
Zaboravi na jezgre i uživaj ;) |
Istina konacno windowsi odnosno programi pod njima rade kako treba, bas se osjeti bolji odziv.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:03. |