PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Kućišta i napajanja (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=57)
-   -   Dvojba - modularna napajanja (OCZ, Hiper) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=46575)

atha 11.09.2006. 17:17

Dvojba - modularna napajanja (OCZ, Hiper)

Ovaj mjesec bih si kupio napajanje, zamjenu mojem... kahm, Codegen napajanju, jel. :)

Napajanje mora lijepo izgledati, a tu u obzir dolaze samo modularna, i to slijedeca:

HIPER TypeR 530W, blue ~580kn
OCZ ModStream 450W ~480kn

Postoji li jos koje osim Tagana koji je skoro pa dvostruko skuplji radi cega ne dolazi u obzir?

Iskustva iz prve ruke su dobrodosla, + i - za svako od njih takodjer...

buljo 11.09.2006. 17:21

I mene zanima isto to, dakle neki best buy

Čuo sam od FKTovaca da je Hyper malo glasniji, OCZ modstream da je tip, e sad meni se ovaj OCZ čini najbolji za tu lovu (tagan je isto odličan al ga i cijena prati) al eto da čujemo ostale...

Atha mi čemo onda kupit naveliko kad vidimo što kažu :D
(...a razliku u cijeni zapit :D )

atha 11.09.2006. 17:26

Btw, koji shop ima OCZ ModStream, samo Borg za sada?

jonyb 11.09.2006. 17:37

rađe za 570kn uzmi Enermax Liberty ELT400AWT

http://www.enermaxusa.com/catalog/pr...3c886b8f45de63

Komek 11.09.2006. 17:42

zemi si OCZ ;) to je best buy.

atha 11.09.2006. 17:49

Citiraj:

Autor jonyb (Post 520113)
rađe za 570kn uzmi Enermax Liberty ELT400AWT

http://www.enermaxusa.com/catalog/pr...3c886b8f45de63

Nije bas neki izgledom. Modularni je, a sve ostalo je kao i u Chiefteca 360W.

G0RKI 11.09.2006. 17:51

Za to is siga atha slobodno uzmi OCZ-a i neces imat problema + uzmes jos pive u potocima za ono para sta ostane :D ;)

Mar 11.09.2006. 18:03

OCZ je odličan, imao ga.
Tih, plav (ako se pališ na to ;)), lijepo izglancan, modularan (iako malo kratki kablovi) itd.
Neisplati se dati vise love za nesto skuplje.

atha 11.09.2006. 18:17

Citiraj:

Autor G0RKI (Post 520121)
Za to is siga atha slobodno uzmi OCZ-a i neces imat problema + uzmes jos pive u potocima za ono para sta ostane :D ;)

I pocastim jednog Dubrovcanina, a? ;)

Biti ce OCZ onda, idealno bi bilo da ga ima neki shop u Rijeci, ali nazalost za sada nista.

buljo 11.09.2006. 18:36

Atha ja sam odavno se odlučio za OCZ al si mi bacio bubicu u uho sa Hiperom, al ipak niš od njega...

Kad ti kupiš svog ja svog onda ćemo slikat da vidimo kome bolje izgleda u njegovom kučištu :D

jonyb 11.09.2006. 18:39

kaj svi tak hvalite taj OCZ kad je to "drek" od napajanja, osim ak gledaš da uzmeš fenci šmesi napajanje koje svijetli... ni hiper nije niš bolji...

enermax je klasa za sebe.... atha baš ti ne stoji usporedba sa chieftecom ;)

-POP- 11.09.2006. 18:44

A baš sam htio prije 15 minuta komentirati da je čudo da nitko nije uletio sa pričom kako je OCZ smeće...

buljo 11.09.2006. 18:50

Po ćemu je smeće?

Koje onda preporučate za sličnu cijenu?

Vuco 11.09.2006. 18:54

Se to meni čini ili ovaj OCZ nema 2x12V rail? Baš gledam malo review-e po netu i svugdje piše +12V 26A ?

jonyb 11.09.2006. 18:55

Bolje da uzme Seasonic S12-380, koje nažalost nije modularno, ili za nešto više krznenih životinjica Enermax Liberty ELT400AWT....

Mr. M 11.09.2006. 19:10

Citiraj:

Autor atha (Post 520101)
Btw, koji shop ima OCZ ModStream, samo Borg za sada?

Trenutno ni Borg nema (sto nema u Linksu nema ni u Borgu, jer im je Links distributer za OCZ i Tagan, to je provjereno, za ostalo neznam)

EDIT: Sobzirom da ides na plavo, jedino ti preostaje OCZ ili Hiper jer su plavi :) Tagan i Enermax se nece uklopiti u onaj tvoj plavi setup, a boga pitaj kad ce Seasonic izdati M seriju, koja ce najvjerojatnije biti klasnicna, pa ti opet nece odgovarati :)

Citiraj:

Autor atha (Post 520141)
Biti ce OCZ onda, idealno bi bilo da ga ima neki shop u Rijeci, ali nazalost za sada nista.

Trebao bi Links dobiti, ja cekam da im dodje Tagan, a valjda u istoj posiljci dolazi i OCZ, sredinom tjedna...

atha 11.09.2006. 19:13

Citiraj:

Autor jonyb (Post 520160)

Izgledom, citaj bolje. Kablovi su identicno "uredjeni".
Zahvaljujem na prijedlozima, ali napisao sam modularna only, ostalo me ne interesira - da mi je svejedno, uzeo bih Enermaxa, ili jos bolje - ostao bi na Codegenu.
Ako jos netko ima prijedlog tipa ovoga smeca od OCZa, slobodno kazite - takva najvise volim. Pfuj OCZ! :)

Roberto 11.09.2006. 19:25

Citiraj:

Autor Vucko (Post 520171)
Se to meni čini ili ovaj OCZ nema 2x12V rail? Baš gledam malo review-e po netu i svugdje piše +12V 26A ?

dobro ti se čini. ja sam si ga nedavno htio ubaci u jednu konfu u linksu, ali sam odustao zbog toga

bozzomfeeder 11.09.2006. 19:25

Citiraj:

Autor jonyb (Post 520160)
kaj svi tak hvalite taj OCZ kad je to "drek" od napajanja, osim ak gledaš da uzmeš fenci šmesi napajanje koje svijetli... ni hiper nije niš bolji...

Pe ćemu je drek?

atha 11.09.2006. 19:28

Pa vidis kako je sve potkrijepio cinjenicama - da se sledis. :)

AuX 11.09.2006. 19:29

***em ti sve nisam neko vrijeme gledao napajanja i u linksu fali masa napajanja na netu pogotovo seasonic-a
sta se je dogodilo

G0RKI 11.09.2006. 19:30

Citiraj:

Bolje da uzme Seasonic S12-380, koje nažalost nije modularno, ili za nešto više krznenih životinjica Enermax Liberty ELT400AWT....
Eh ovi su mi najdrazi ma uzmi ovo uzmi ono..pa covjek je pitao striktno za ta 2 modela ne za Enermaxa, Seasonica ili neke druge...
Citiraj:

Autor atha (Post 520141)
I pocastim jednog Dubrovcanina, a? ;)

Ma nego samo ti daj ljudima neka se vesele.. :p

Nego OCZ ti se fino uklapa u tvoj case ;)

Vuco 11.09.2006. 19:31

Citiraj:

Autor Roberto (Post 520197)
dobro ti se čini. ja sam si ga nedavno htio ubaci u jednu konfu u linksu, ali sam odustao zbog toga

Ma dobro, nisi trebao odustat. Nego mi je danas već čudno da jedno takvo napajanje nema dual rail...

Matesonik 11.09.2006. 19:31

atha ja bi codegenaaaaaaaaaa tvogaaaaaaaaaaaaaa pliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiz :D

ocu ga stavit da ganja serverceka ak (pro)dash :D

ne zezam se

EIDT: zasto dubrovcana?????

AuX 11.09.2006. 19:41

sta mislite o ENERMAX 500W, EL500AWT, Liberty za moju buducu konfu......

bozzomfeeder 11.09.2006. 20:15

Citiraj:

Autor atha (Post 520201)
Pa vidis kako je sve potkrijepio cinjenicama - da se sledis. :)

istina...napisao je da svijetli plavo :clap:

Atha,moja topla preporuka,pogotovo ako si silent freak

Roberto 11.09.2006. 20:18

Citiraj:

Autor Vucko (Post 520206)
Ma dobro, nisi trebao odustat. Nego mi je danas već čudno da jedno takvo napajanje nema dual rail...

ma znam, dobro je to napajanje, ali mi je upravo to bilo čudno - kako jedno takvo napajanje nema dva raila.

atha sorry na ot-u, nisam imao ni jedno ni drugo napajanje tako da pričam samo teoretski.

nicko 11.09.2006. 20:27

OCZ :)
Konfa iz siga, full stabilni naponi i kod masnog oc-a, nista se nije promijenilo...preporucujem...
Izgleda predobro, kromiran, plavi vent, modularni sleevani kablovi...ma super...
Ak ti treba koja slika voltaza, javi :)

jonyb 11.09.2006. 20:41

Citiraj:

Autor Behrooz (Post 520248)
istina...napisao je da svijetli plavo :clap:

Atha,moja topla preporuka,pogotovo ako si silent freak

da si malo bolje informiran i da znaš nešto o napajanjima znao bi o čemu pričam. bezveze se trudiš ispasti pametan :p

ako atha traži ponajviše napajanje koje dobro izgleda, i prvenstveno da he modularno, onda ču mu taj ocz biti čak i najbolji izbor.
ali ako tražiš najviše za uloženi novac onda tu definitivno ocz(modstream) otpada. dati za napajanje 450kn koje je zastarjelo, čak nema ni dva raila. masa ljudi se na netu žalila na taj ocz i nitko ga baš ne preporuča, s time da ih je dosta otišlo u vječna lovišta.... očito je da su morali negdje uštedjeti kad su več nabacali taj kič.
a to što je nekome važnije kak napajanje izgleda od onoga što je u njemu, u to se ne miješam. ipak je to stvar osobnog izbora.

bozzomfeeder 11.09.2006. 21:11

Citiraj:

Autor jonyb (Post 520276)
da si malo bolje informiran i da znaš nešto o napajanjima znao bi o čemu pričam. bezveze se trudiš ispasti pametan :p

ako atha traži ponajviše napajanje koje dobro izgleda, i prvenstveno da he modularno, onda ču mu taj ocz biti čak i najbolji izbor.
ali ako tražiš najviše za uloženi novac onda tu definitivno ocz(modstream) otpada. dati za napajanje 450kn koje je zastarjelo, čak nema ni dva raila. masa ljudi se na netu žalila na taj ocz i nitko ga baš ne preporuča, s time da ih je dosta otišlo u vječna lovišta.... očito je da su morali negdje uštedjeti kad su več nabacali taj kič.
a to što je nekome važnije kak napajanje izgleda od onoga što je u njemu, u to se ne miješam. ipak je to stvar osobnog izbora.

sve sam ja to pročitao i prostudirao prijatelju,informiran sam ja,bez brige ne kupujem ni podlošku za miša a da neproguglam po netu o njoj,stoga bez povlađivanja.
To napajanje JEST najviše za uloženi novac,jerbo za 450 kn dobiješ 450W,modularno napajanje odlične kvalitete i nečujno...
A priča o vječnim lovištima pada u vodu,jer sam napajanje kupio u firmi gdje mi radi prijatelj koja inače samo prodaje OCZ i Tagane,čovjek mi je rekao da se NITI JENDO napajanje nije vratilo na servis dok je bilo 2-3 neispravna Tagana.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:21.