![]() |
Logitech - x530 propucava
Imam ih 2 tjedna i problem je sto svaki put kada mi se u stanu nesto (malo vece potrosnje) upali ili ugasi cuje kao da propuca na sec i onda radi sve normalno. Sto veci potrosac to jaci taj zvuk.
Stvarno me pocinje nervirati, jer za svaku stvar cujem kako propuca, ono upalim TV, puf, ugasim TV, opet puf, mikrovalno opet puf, reciever na TV-u najjaci puf. Ocekivao bi to od zvucnika koji kostaju <50 kn, ali na njima nisam imao ovakvih problema. I jos sto je najbolje spojeni su na onaj produzni strujni kabel za prenaponsku zastitu di je i cijeli komp. E sad jel to samo meni pa da nosim na reklamaciju ili ima jos ljudi s takvim problemom? Stvarno vec mi je dosta tog zvuka:grrr: |
To ti je cisto normalna pojava kod njih...
|
Pa *ebote to se dogada 20-30 puta dnevno, i ne bi bilo problema da je to onak tiho propucavanje, ali bas i nije
|
Je, meni puca kad mi netko pali svijetlo u kući, zapravo, kada se pali kaj god nije u mojoj sobi...
|
Probaj zvučnike na neku drugu utičnicu priključit.
Ili nabavi neki stabilizator napona. Imaš onih starih "TV stabilizatora" što su se nekad davno koristili za televizore. |
pričali smo na links forumu, pucaju i meni z5500, doduše malo al eto...
treba ti nešto šta ti pegla napon, a najbrže i najlakše je da probaš promjenit utičnicu... |
Meni ovdje smrdi na loše riješenu struju kući...
|
Nije, moja kuća je stara 2. godine, majstor je bio čovjek od zanata i struju je sredio za 5 :)
A opet krcka... |
Citiraj:
Citiraj:
A kad nista ne slusas onda ti kroz tisinu sobe pocnu i njemice tepat/pivat kroz njih! :D |
GORKI, drugs are bad, m`key...:D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
A za one sta ne kuze Z. pa eto neka im bude. ;) Ako ih veseli neka me citiraju. |
Citiraj:
Osim toga jedno par dana sam imao sig: "Od kolevke pa do groba, najlepše je kad se droga proba." :clap: :clap: :clap: |
je, problem je struja u kući, kolko god bila dobro sređena, ako su sklopke malo lošije, eto problema...
kažem, probaj maknut se na neku granu kamo nema blizu spojenih sklopki pa vidi... |
Ajd budem probao drugu uticnicu na kojoj nema potrosaca, ali tek malo poslije kada budem vesmasinu palio :D
Ali stvarno mi nije jasno zasto oni tako reagiraju na napon, a MS industrial koji kosta ispod 50kn tako ne reagira... |
ms koji koštaju malo su jako slabi zvučnici koji vuku manje struje pa se to na njima ne osjeti
|
nije stvar u tome da spojiš samo na utičnicu koja nema potrošača, nego da spojiš na utičnicu, čija je grana čim dalje od nekih prekidača (svijetlo, ventilator, blabla)
|
Spoji ih na UPS i mirna bosna! :)
|
Ima ih jedan frend i ništa mu ne "puca".;):)
|
evo sada su poceli proizvoditi konstantan zvuk, kao neki sum. kada pojacam na jace od 1/3 snage sum nestane.
Mislim da cu s njima na reklamaciju, mislim stvarno ono da moram pojacati na zvucnicima na pola max snage da bi zvuk bio normalan... |
provjeri kablove od signala, da mu neki drugi kabel ne radi smetnje, provjeri konekcije i tako to...
@ćiber - a šta da ja spojim svoje Z5500 na UPS, kolki bi trebao bit ;) ima i drugih načina :) |
I ja imam x530,al ne čuje se to pucanje kad netko nešt upali u kući,a ovaj šum,i ja moram malo više pojačat da taj šum nestane,to ti je normalno kod njih!!
|
Pozdrav,
Cemu sluze ti zvucnici?; gledanju filmova, slusanju muzike(sumnjam), igranju igara... : stoopid koje je sluzbeno objasnjenje proizvodjaca za pucketanja, šum? : stoopid cheers |
Citiraj:
Bas je mrcina i općenito su zvučnici predobri, i jedini problem je taj kaj pucketa, a objašnjenje proizvođača nema. |
a sto bi onda rekao dok ja recimo dodjem doma iz grada i ostavim slucajno upaljeno pojacalo u sobi i recimo pojacano je na pola a imam 4 x 280w pojacalo 2 x 600w woofere itd... i onda upalim komp ili ventilator u sobi ili svjetlo pa tak pukne da mi starce probudi :D tog sranja se nemozes rijesiti...nazalost
|
Citiraj:
ja sam rijesio svoje probleme iako nemam pojacalo vec mono blokove(lampashi) za isprobavanje subwoofera... upravo isprobavam jedan iso-barik bandpass woofer sto sam izradio kutiju (2kW) |
Ja npr. kad upalim TV koji nije na istoj utičnici, ali u istoj je sobi kao računalo ili npr. svjetlo slika "trzne". Ne obraćam previše pažnju na to. Što se tiče zvuka taj posao radi Yamaha-AX396 i njoj ništa ne smeta...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ja imam sony reciver koji je natrpan sa zvucnikima, aktivni woofer od 150W, i moze bit pojacano na neznam kolko pa ne puca. Ne puca ni kad se upali šrotmašin sa nekih 1,5-2 kW motorom. Ali sam primjetio da kad upalim reciver, zatreperi lagano svjetlo u sobi... |
Citiraj:
Nesmeta meni ako paljenje zvucnika s***e svjetlo u sobi lagano, nego kada je obrnuto :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:42. |