PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Aplikacije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=37)
-   -   Software za izrezivanje dijela slike (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=46506)

Roc 10.09.2006. 20:38

Software za izrezivanje dijela slike

Molim za preporuku , koji progy radi slijedece : npr. sa wallpapera bih uzeo
samo jedan dio njega iliti jednu slicicu ali bas da izrezem i odvojim po
rubovima kako i jeste zeljeni segment . I da nakon toga to tako mogu staviti
na npr. drugi wallpaper bez da mi bude u pravocrtno izrezanom obliku sa pozadinom .
Sorry ali neznam kako bih drugacije pojasnio to sto me zanima .
Hvala na svakom savjetu !

Buger 10.09.2006. 21:02

to možeš s bilo kojim programom za obradu slika, al evo imaš dosta dobar besplatan software PAINT.NET

Crokill3r 10.09.2006. 22:01

Adobe Photoshop CS 2...rjesava sve,sve sve....

Roc 10.09.2006. 22:09

Hvala na savjetima , pokusat cu s oba ..... do sada se nisam s takovim temama zanimao pa sam totalno neuk ali pokusat cu . Za Adobe Photoshop CS 2 , nije potreban nekakav plug in ?
Poz !

Pajser 10.09.2006. 22:25

1 privitaka
Ne trebaš ništa dodatno to su ti neke osnovne radnje u Photoshopu.Privitak 6508

Crokill3r 11.09.2006. 10:16

sa photoshopom mozesh sta ocesh radit sa slikama...naravno za nesto trebas skidat plug inove al za tvoj slucaj ne treba nista...to ti je ko da pitas jel trebam plug in za u wordu napisat recenicu...probaj PS najbolji i za ostale stvari sta radis sa slikama

Ladybug 11.09.2006. 11:31

ma možeš i u paintu, označiš dio koji hoćeš sa onim kvadratićem lijevo u tool boxu, i ctrl+c , pa onda pasteaš u novi doc (ctrl+n). ili bilo koji program koji ima opciju crop. nemoj si nabavljat ps samo radi toga :)

atha 11.09.2006. 11:56

Otvoris sliku sa IrfanView ili AcdSee, selectiras dio koji zelis,
edit -> crop selecion -> save as xxx i vuoila.

Photoshop naravno ako zelis kakve naprednije radnje izvrsavati na slikama.

Roc 11.09.2006. 18:28

Hvala Vam svima na savjetu ali mislim da Ladybug i atha nisu mene dobro razumijeli jer u npr. ACDu mogu izrezati samo kompletan dio s necega gdje ce se nalaziti i zeljeni djelic koji ustvari zelim . Npr. kako u acd-u izrezati dupina sa wallpapera ;ali samo njega , tocno po rubovima ? Upravo takovi primjeri su ono sto mi treba .
Evo sad mi bas padne na pamet da Vam predocim sto me zanima ..... recimo , kako da djetelinu s tri lista Crokill3r-a izrezem i stavim npr u svoju neku sliku ..... ;-)
Tnx i poz !

Defcon.OS 11.09.2006. 19:19

Photoshop definitivno, ali obzirom da ti treba samo jednostavno izrezivanje objekta a dotični progi je ipak namjenjen za zahtjevnije posliće i nije besplatan
možeš se poslužiti PhotoFiltre-om - potpuno je besplatan, mali je za download i ima lasso i polygon tool za selekciju.

atha 11.09.2006. 19:21

Za to Photoshop kako si i Defcon kaze, ili takodjer CorelDraw.

BrunoZG 11.09.2006. 19:26

To je to, za ono kaj si pital i bez muke.. U photoshopu naravno da moze al ne bas sa 2 klika ak nisi doma s njim.

Citiraj:

Autor atha (Post 519792)
Otvoris sliku sa IrfanView ili AcdSee, selectiras dio koji zelis,
edit -> crop selecion -> save as xxx i vuoila.

Photoshop naravno ako zelis kakve naprednije radnje izvrsavati na slikama.

Ladybug 11.09.2006. 19:55

Ah, pardon onda.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:47.