![]() |
Software za izrezivanje dijela slike
Molim za preporuku , koji progy radi slijedece : npr. sa wallpapera bih uzeo
samo jedan dio njega iliti jednu slicicu ali bas da izrezem i odvojim po rubovima kako i jeste zeljeni segment . I da nakon toga to tako mogu staviti na npr. drugi wallpaper bez da mi bude u pravocrtno izrezanom obliku sa pozadinom . Sorry ali neznam kako bih drugacije pojasnio to sto me zanima . Hvala na svakom savjetu ! |
to možeš s bilo kojim programom za obradu slika, al evo imaš dosta dobar besplatan software PAINT.NET
|
Adobe Photoshop CS 2...rjesava sve,sve sve....
|
Hvala na savjetima , pokusat cu s oba ..... do sada se nisam s takovim temama zanimao pa sam totalno neuk ali pokusat cu . Za Adobe Photoshop CS 2 , nije potreban nekakav plug in ?
Poz ! |
1 privitaka
Ne trebaš ništa dodatno to su ti neke osnovne radnje u Photoshopu.Privitak 6508
|
sa photoshopom mozesh sta ocesh radit sa slikama...naravno za nesto trebas skidat plug inove al za tvoj slucaj ne treba nista...to ti je ko da pitas jel trebam plug in za u wordu napisat recenicu...probaj PS najbolji i za ostale stvari sta radis sa slikama
|
ma možeš i u paintu, označiš dio koji hoćeš sa onim kvadratićem lijevo u tool boxu, i ctrl+c , pa onda pasteaš u novi doc (ctrl+n). ili bilo koji program koji ima opciju crop. nemoj si nabavljat ps samo radi toga :)
|
Otvoris sliku sa IrfanView ili AcdSee, selectiras dio koji zelis,
edit -> crop selecion -> save as xxx i vuoila. Photoshop naravno ako zelis kakve naprednije radnje izvrsavati na slikama. |
Hvala Vam svima na savjetu ali mislim da Ladybug i atha nisu mene dobro razumijeli jer u npr. ACDu mogu izrezati samo kompletan dio s necega gdje ce se nalaziti i zeljeni djelic koji ustvari zelim . Npr. kako u acd-u izrezati dupina sa wallpapera ;ali samo njega , tocno po rubovima ? Upravo takovi primjeri su ono sto mi treba .
Evo sad mi bas padne na pamet da Vam predocim sto me zanima ..... recimo , kako da djetelinu s tri lista Crokill3r-a izrezem i stavim npr u svoju neku sliku ..... ;-) Tnx i poz ! |
Photoshop definitivno, ali obzirom da ti treba samo jednostavno izrezivanje objekta a dotični progi je ipak namjenjen za zahtjevnije posliće i nije besplatan
možeš se poslužiti PhotoFiltre-om - potpuno je besplatan, mali je za download i ima lasso i polygon tool za selekciju. |
Za to Photoshop kako si i Defcon kaze, ili takodjer CorelDraw.
|
To je to, za ono kaj si pital i bez muke.. U photoshopu naravno da moze al ne bas sa 2 klika ak nisi doma s njim.
Citiraj:
|
Ah, pardon onda.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:47. |