PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   7900GTX 3dmark artefakti/brejkanje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=46115)

Crais 05.09.2006. 20:00

7900GTX 3dmark artefakti/brejkanje

I tako ja ubo XFX 7900gtx, sav sretan je strpo u komp, upalim, sve radi ko bi reko. Odvrtim 3dmark05, 3dmark06, sve super. To je bilo jučer u jutro. Za***avo se malo s kompom, navečer idem opet odvrtit 3dmark06, odvrti prva 2 testa, i zapne na CPU testu - crni ekran. Ja gledam šta je ovo (a proc bio klokan na 2600), stavim proc na default - opet isto.

Slijedeći put (i od tad svaki put) odvrti test do kraja, ali kad završi test zacrni se ekran, pa se čuje tk tk tk ko kad mijenja rezoluciju, pa se pojave neke ikone, pa opet tk tk tk pa se pojavi još malo desktopa, pa opet i tako stalno ko da mijenja rezoluciju. Jedino pomaže restart kompa. Ja već LUD. Reko idem odvrtit ostale testove, isključit CPU testove. Prva 2 odvrti normalno, a na zadnja 2 (HDR testovi) baca artefakte (na nekim dijelovima testova, ne stalno), i na kraju drugog se 'zbrejka' kao nakon CPU testa. U windowsima radi normalno, igre još nisam isprobao, to ću sad (tj. jesam igrao StarCraft :) )

E sad da kažem šta sam već isprobao (btw svi taktovi su na defaultu, grafu nisam ni probao clockat): Clear cmos, reinstall wina (to sam tako i tako morao), 3 različite verzije drivera, izvadio grafičku i očistio utor, napajanje za grafu je bilo direkno 6pinsko iz chiefa, pa sam to izvadio, i stavio onaj 6 pinski na 2x molex konverter (tako se trenutno napaja), senzor na grafi kaže 50 stupnjeva (u idleu) (sve ostale temperature su ok), everest kaže da su svi naponi OK. Downclockao GPU i Memu za 100 mhz, ista stvar.
Ne znam šta da radim, jučer u jutro je radila ok, danas ne radi ok. Jedino mi pada na pamet promijeniti napajanje (trenutno ovo iz siga), i odnijeti grafu kod nekog da je isprobam (ne znam kod koga...). Neki savjet?
Stvarno se nadam da nije otišla grafa jer je moram slat u xfx onda...

Sorry na dugom postu.

Edit: FEAR: MAX detalji smrzne se, HIGH detalji artefakti po podu i zidovima

nicko 05.09.2006. 20:59

Doleti do mene sutra ujutro pa cemo isprobati :)

Sky 05.09.2006. 21:36

Mislim da je to slučaj za reklamaciju. Prva POV 7900GTX koju sam dobio je bila sfukana, tako da je lagano moguće da si i ti dobio "zlatni" primjerak.

Crais 05.09.2006. 21:39

Reklamacija će trajat 2 mjeseca...popizdit ću ako je to...keep yer fingers crossed...

G0RKI 05.09.2006. 22:08

Crais snimi naponsku sliku napajanja pod opterecenjem (Motherboard Monitor-om) za svaki slucaj da ne bi reklamira bezveze...

nicko 05.09.2006. 22:15

Bude kod mene sutra dosao, pa cemo isprobati...

Crais 05.09.2006. 22:40

Citiraj:

Autor G0RKI (Post 515251)
Crais snimi naponsku sliku napajanja pod opterecenjem (Motherboard Monitor-om) za svaki slucaj da ne bi reklamira bezveze...

Pod opterećenjem velikim se zbrejka kad stisnem alt+tab tako da ništa od sshota napona...

buljo 05.09.2006. 22:45

Jedino što mi pada na pamet je pogledat u drugom kompu ako ti se ne da mjenjat BIOS na matičnoj jer neku drugu stvar ne vidim kao razlog.. (ako nije tvornička greška..)

SRV 05.09.2006. 23:47

Valjda imas neki utility od ploce za pracenje napona? Pokreni njega i stavi da kreira log...tako sam ja radio.
Onda poslije fino pogledas kako su se kretali naponi, jel bilo padova.

Crais 06.09.2006. 12:59

Imam ali ne može logirat napone. Jel znaš možda neki programčić koji to može?

nicko 06.09.2006. 16:11

I testirali, graficka ne valja...prestrasno....ispljunes toliko $$$ za to i onda ne radi...

Crais 06.09.2006. 16:24

Kao što je Nicko reko, grafa je prdnula...moram je slat u XFX. E sad imam par pitanja. Da li ima netko kakvog iskustva sa slanjem HWa nazad proizvođaču na zamjenu? S obzirom da sam grafu kupio u USA, da li je mogu slat XFXu tu u europu? Koliko to sve otprilike traje?

sphx 06.09.2006. 19:24

pripremi živce, samo ti to mogu reci. mozda ti grafulja jos bude aktualna kad stigne.

DocZg 06.09.2006. 19:31

Citiraj:

Autor Crais (Post 515860)
Da li ima netko kakvog iskustva sa slanjem HWa nazad proizvođaču na zamjenu? Koliko to sve otprilike traje?

ja sam slao corsairu memoriju iz siga,ja sam njima slao dhl-om,oni meni fedexom(i jedno i drugo expresno),sve skupa je trajalo oko 10-14 dana ne sjecam se vise,dobro je sto tim putem mozes vidjeti gdje ti se posiljka nalazi.
Sretno! :beer: :beer:

Crais 06.09.2006. 20:47

Sve bolje od boljeg, moram slat u USA...

Wolverine 06.09.2006. 21:02

Pa di si je kupio?

Crais 06.09.2006. 21:04

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 516109)
Pa di si je kupio?

Pa u USA, preko NewEgga...

Wolverine 06.09.2006. 21:10

a j. ga onda, ne gine ti slanje u USA :(

Inače XFX nebi uzeo da mi je nude, previše ljudi ima problema s njima ali nisu ni ostali proizvođaći iznimka.

Nego daj prije slanja odi vidi za nove BIOS-e

Meni su na 7900GT EX pucale teksture u 3DM06 Deep freeze pa nakon što sam stavio drugi bios i nove drivere sve je nestalo.

Crais 07.09.2006. 04:18

Flasho zadnji bios na grafu, bananko... :(

Update: Zvao sam XFX u SADu, pol sata pričo s nekim likom koji mi je uzeo sve žive podatke, da bi mi na kraju reko da oni NE ŠALJU kartice u europu (a prije toga sam dobio e-mail od europskog XFXa da mi oni ne mogu priznat garanciju u europi nego da moram slat karticu u SAD), nego da će on 'moj slučaj' predat svom nadređenom koji će ga onda 'prebaciti' u XFX u europi, pa onda kad se ta cijela procedura završi da zovome XFX ovdje, i da njima šaljem karticu. Jupi.

Crais 12.09.2006. 03:17

Update
Natezo se s XFXom u Europi tjedan dana - i odustao. Nema svrhe. Onda sam ZVAO helpdesk u USA, natezo se i s njima, i na kraju se sve svelo na to da ću poslati karticu bratiću u USA, koji će je onda poslati XFXu, koji će je onda nazad poslati njemu, i onda on nazad meni...znači, taman će mi kartica vrijediti 100kn kad je dobijem.
A XFX...sve ih treba pobiti. Ja zovem lika iz hrvatske u ameriku, i lik mi kaže da nije autoriziran dati mi adresu na koju da šaljem karticu da mi je zamijene. Pa MARŠ SMEĆE BEZOBRAZNO. Ali bitno je da mi je prije toga rekao da oni moraju prvo testirati karticu. Ovo je prvi i definitivno zadnji put da sam kupio XFXov (polu)proizvod.

Fleks 12.09.2006. 03:48

Uzas....

Kaj nebi to trebao newegg obavit umjesto tebe?

peroW1 12.09.2006. 07:28

Cim sam vidio GTX i problemi sve mi je bilo jasno. Stvarno si trefio....:smoke:
Da je bar kod nas kupljena, islo bi brze,al sad ces se nacekati. Suck.
Bolje ipak doma pljunut nesto vise, nego se kockat vani.

Lihto 12.09.2006. 09:08

Citiraj:

Autor peroW1 (Post 520505)
Bolje ipak doma pljunut nesto vise, nego se kockat vani.

Pa da sad će ga više ovak izaći kad bude slao nego da je uzeo grafičku u Hrvatskoj....

nicko 12.09.2006. 11:49

A sto ce...vi ne bi uzeli da ste imali priliku?? Covjek jednostavno ima peh s kompom :o

Crais 12.09.2006. 12:49

Citiraj:

Autor Fleks (Post 520494)
Uzas....

Kaj nebi to trebao newegg obavit umjesto tebe?

Ne, pisalo je kad sam kupovao lijepo da je garancija ostvariva samo preko proizvođača. Ograde oni sebe pi*de jedne. A šta ću, sad sam ispušio i gotovo. Samo da grafa dođe prije neg što izađe Crysis...
Edit: Poštarina u jednom smjeru 450kn :fuming: :fuming: :fuming:

WikinG 15.09.2006. 10:11

Citiraj:

Autor Crais (Post 520677)
Ne, pisalo je kad sam kupovao lijepo da je garancija ostvariva samo preko proizvođača. Ograde oni sebe pi*de jedne. A šta ću, sad sam ispušio i gotovo. Samo da grafa dođe prije neg što izađe Crysis...
Edit: Poštarina u jednom smjeru 450kn :fuming: :fuming: :fuming:

daj lol 450 kn:(: nono :...Onak drzimo ti fige , da prođe sve u najboljem redu.:)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:54.