![]() |
Optički miš
Pozdrav
Zanima me nešto u vezi optičkih miševa. Ima li netko optički miš koji se ne gasi kad se ugasi računalo? Naime kad ugasim računalo optički miš svijetli, a kod nekih mojih prijatelja se ugasi. Da li to zavisi od proizvođača do proizvođača ili postoji neka opcija koja gasi miš kad se gasi i računalo. Prokleti svijetleći glodavac :rambo: |
meni, to ti je wake up on something meni se pali racunalo na tipkovnicu i mora ima.... koji k ja govorim racunalo?... na kompjuter da i ona mora imati struje za to ali isto tako i moze se paliti na pomak glodavca tako kompjuter jednostavno dava struju perifernim uredajima a sebe drzi izgasenoga. ukoliko ga iskljucis iz struje nema boga da svjetli ako nezelis da ti svjetli jednostavno idi u bios i iskljuci wake up ili lijepo iskljucuj, iz utikaca, prekidac na produznome, UPSa sto god. meni svjetli vec tri godine i nista mu nije.
|
vjerojatno se radi o PS/2 mišu koji svijetli. Budući da je uključen 'Keyboard PowerOn', ploča drži PS/2 bus pod napajanjem, znači, tastaturu i miša. Zato vjerojatno svijetli.
|
Moj glodavac svijetli ako slucajno neko stisne tipku na misu (kad je komp ugasen, of kors). Tada ga mogu ugasit samo ako ga iskopcam i ponovo ukopcam. Cudna su stvorenja ti opticki glodavci
BTW moj je USB |
Meni je na 8KHA svijetlio i mogao si upaliti i na tipku miša i na tastaturu (mislim).
A sada svijetli, ali nemogu ga upaliti ni na jedno od navedenog. No mislim da BIOS ima sve za namjestiti. |
Jel mogu naštelat da se kompjuter pali kad ja na tipkovnici napišem "nitro"?
|
Citiraj:
Mislim da je ovo ipak previše, da se napraviti sklop koji bi ti to radio, no sam kompjuter tj. BIOS to ne podržava. |
Citiraj:
Barem sam ja imo jednoj od prijasnjih ploca (cini mi se soltek 7-kav) da se u biosu moglo namjestit power on -> password... pa kad si na tipkovnici otipkao sifru, on bi se upalio |
Ok Miato... No fora je u tome da se da napraviti taj jednostavni sklopić pa vrijedi za sve matične, ako to nema. :)
No iskreno nisam znao da to postoji :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
:) |
Da miš je PS/2. Hvala vam na odgovorima. Kad u biosu isključim opciju 'Keyboard PowerOn' tada se ugasi miš. Ta opcija mi je bila uključena jer sam kompkutor mogao upaliti pritiskom na neku do F1,2,3... tipki + CTRL. Sad više to ne mogu jer sam isključio tu opciju, ali miš više ne svijetli. Još jedanput hvala svima koji su odgovorili na pitanje.
|
Citiraj:
|
Ja ti imam Logitech B69 i gasi se kad ugasim stroj!BTW toplo ti ga preporucam, ja ga imam vec preko godinu dana prosao je sito i reseto a radi besprijekorno!!:cool:
|
Citiraj:
preporuka nekog od foruma, vise se ne sjecam koga: probaj skinut (odsarafit) uteg s njega! zaaakon, toliko je lagan i precizan kad ga skines :) |
Citiraj:
Smece kakvo ne postoji! Over&Out |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:46. |