![]() |
tv kartica - zvuk na zvucnu?
imam problem s tv karticom. izgleda da je jedini nacin za dobiti audio koji primam preko antene taj da sa jack-jack kablom spojim tv karticu line-out i zvucnu line-in.
e sad, posto imam onboard zvucnu koja ima samo 3 i/o-a, a sva 3 koristim za 5.1 zvucnike, zanima me jeli ikako moguce preusmjeriti zvuk sa tv-kartice direktno na zvucnu, bez kabla. hvala |
tesko...zapravo mozes uzeti onaj kabel od cd-roma (audio) i zalemit jedan kraj na taj audio konektor od cd-roma, a drugi kraj u obican 3.5mm kabel od antene, pa spojis iz tv katice na maticnu direkt kao Aux ili Cd-rom ulaz (ne znam sto imas)...
|
aha... takva nekakva kombinacija je i meni pala na pamet, al sam mislio na neki SW nacin :)
oh well, nova zvucna je dakle neophodna :sad: |
ovisi... moja terratec ima to....
u opcijama biras oces da ti ide preko kabla ili wave playback - softverski |
moja nema :/
no nema veze, privremeno cu spojit na liniju, a kad ce trebat snimit nesto vec bum se snasao |
pa kaj nemas na maticnoj i na tv kartici onaj 4-pin konektor??? (isti kabel ko i onaj sta se nekad dobivao s cd-romovima)
|
na ploci imam, na tv kartici nemam :D
|
koja je pa to onda kartica?
|
A zasto sebi ne kupis onaj jedan y razvonik/svodnik pa fino ustekas u zvucnu, a u y razvodnik/svodnik ustekas zvucnike i taj kabal iz TV kartice?
|
Šta vrijedi kad softverski opet mora mjenjat funkciju tog ulaza...
|
Ali to je opet bolje od lemljenja. A i sam je rekao da bi mu najvise odgovaralo neko SW rjesenje pa...
|
nista s tim Y razvodnikom jel se jako gubi jacina i kvaliteta signala. najbolje bi bilo da uzmes stare slusalice od walkmana, bitno je da je 3.5 mm jack i onaj kabel sto se nekada koristio za reprodukciju audio cd-a.... i onda to zalemis i stavis tv tuner na AUX na plocu i sve stima.... ak te zanima ili ak ne znas javi pa ti attacham shemu kak bi to islo......
|
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:29. |