![]() |
MEMTEST jeli pouzdan?
Kupio sam prošli tjedan Gigabyte 965P DS4 ploču,E6400 Core2Duo CPU i 2*512mb ram Kingmax 800mhz, i odmah je bilo problema neće startati pc,neće dual channel-testiram sa memtestom neprolazi, nekako to na singlu proradi ali ipak u četvrtak ja zamijenim ram opet isto neradi , zatim proradi do jučer opet error tamo i ovamo ,memtest neprolazi spustim ram na 533 proradi!
Više sam lud! |
Pa jel ta ploča uopće podržava ram-e na 800 mhz,šta ti misliš?jesi provjerio,probaj...
|
Naravno da podržava!
|
mrki jesi rotirao rame?
|
Ma svašta sam radio,sad ću probati s nekim drugima jer ovi papci u ve-milu nešto mudruju da im donesem komp a taj film nebudu gledali!
|
Citiraj:
|
Ma ne uzeo sam ploču,cpu i ram ,evo donio sam od prijatelja 2*512 transcend radi ko avion i u dual channelu definitivno RAM ne paše KINGMAX=trash!!!
|
cekaj BIOS ... tako je meni bilo sa morem K8N ploca (nForce3) ... kada se pojavila uopce mi nisu radile sa ovim hrvatskim main stream memorijama tia kingmax, adata, vedata, ... fleshanje biosa i mem testovi su prolazili bez greske i kompovi su radili ... ali prije flesha ni do biosa nekad nisam uspio doc :) Uglavnom ove novije ploce sa novijim chipsetima su sve osjetljivije i osjetljivije na RAM ... nekada je to bila boljka vecinom samo serverskih strojeva ...
|
Ma nek mi zamijene za godram pro i ok!( a takva iskustva sa NF3 sam imao i ja čak ni samsung nije radio s prvim verzijama biosa)!
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:25. |