PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Kućišta i napajanja (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=57)
-   -   Antec P160 ili Chieftec LCX/LBX serija (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=45218)

subtex 24.08.2006. 00:54

Antec P160 ili Chieftec LCX/LBX serija

Kupujem novo kućište pa se dvoumim između ova dva. Jel ima neko ovog Anteca, na netu sam našao mnogo reviewa i u svakom je odlično ocijenjen dok ovog Chiefteca još nema baš na netu.
Koje je vaše mišljenje? Antec mi se više sviđa jer ima naprijed 12cm vent koji hladi diskove, a to mi je jako bitno. Imam tri harda tak da...Znam da i LCX/LBX ima također 92 mm ventove koji hlade hard al ne znam kakva buku bi mogli stvarat...
Ili preporučujete neko drugo (600-700 kn)
Napajanje je Enermax Liberty.
Molim savjete

Cpl. Hicks 24.08.2006. 12:01

Imao je frend P160 i nije baš bio oduševljen. Pošto je od aluminija, jako je sklono vibriranju te zbogo toga nije baš tiho.

Imitator 24.08.2006. 13:45

Moja preporuka Chif.......

subtex 24.08.2006. 16:37

Jel ima neko lcx, zanima me kakvu buku ventovi stvaraju i kvaliteta izrade unutrašnjosti

Cpl. Hicks 24.08.2006. 17:03

Citiraj:

Autor subtex (Post 505429)
Jel ima neko lcx, zanima me kakvu buku ventovi stvaraju i kvaliteta izrade unutrašnjosti

Imao sam ga ja (Mesh Midi) i nisam baš bio zadovoljan. Ima puno prostora, no to je sve...

Codiac 25.08.2006. 03:24

Citiraj:

Autor subtex (Post 505429)

imam ga sa svime sam zadovoljan OSIM sa rupama za vent koje su govneto. jer su premale rupice i onda cujes zvizdanje ventova.

Ja sam to napravio tako da nisam stavio ventove :D uglavnom sa ubodnom pilom sve rijesis.

Sto se tice izvedbe imho spada u kvalitetnija kucista.

Haba 25.08.2006. 03:40

Citiraj:

Autor Codiac- (Post 505817)
Sto se tice izvedbe imho spada u kvalitetnija kucista.

potpisujem... imam i ja LCX-a i sasvim sam zadovoljan svime.....
a pogotovo prostorom.....

subtex 31.08.2006. 01:30

Na kraju sam kupio Antec:D . Krenuo sam kupit Chiefa, i vozikam se po gradu i naletim na frenda iz srednje, malo razgovaramo, pita on mene kamo sam krenuo i dođemo na kućišta, kad on ima Anteca : lol2 : Otišo sam do njega da ga pogledam i trebale su mi 2 minute da promjenim odluku.

Tozix 21.05.2007. 20:28

razmišljqm o kupnji anteca P160 ...

sad imam chieftec BH-02B-B-B

ne znam da li se isplati zamjeniti....

molim savjete

subtex 21.05.2007. 21:31

Ja sam sa svojim prezadovoljan. Nemam problema sa vibriracijama, odličan smještaj kaveza za hardove i odličan sistem njihove ugradnje, Kučište je puno lakše, jednostavno otvaranje bočne strane, odličan protok zraka (2 x 120mm venta na 6v, zadovoljan tem. unutrašnjosti i hardova), fora zakamuflirani optički uređaji....ne mislim ga mijenjat skoro :goood:

Milentije 26.05.2007. 14:49

Citiraj:

Autor Tozix (Post 728560)
razmišljqm o kupnji anteca P160 ...

sad imam chieftec BH-02B-B-B

ne znam da li se isplati zamjeniti....

molim savjete

Po meni je to bezveze raditi, jedino ako ti nije zafalilo mjesta za HDD ili optiku.

Tozix 26.05.2007. 18:17

Citiraj:

Autor Milentije (Post 731100)
Po meni je to bezveze raditi, jedino ako ti nije zafalilo mjesta za HDD ili optiku.

a budem razmislio ovaj chief je isto dobro kućište..ne znam još razmišljam :kafa:

Milentije 26.05.2007. 18:35

Ja imam skoro istog kao tvoj (razlika je u izgledu vrata) i sasvim sam zadovoljan, kako prostorom tako i rjesenjem hladjenja. Jedina mana (kako za koga) je to sto ima samo 3 mjesta za optiku, i "samo" 6 mjesta za diskove.

Filip_15 27.05.2007. 18:44

Frend je zainteresiran za ovo kučište http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...=0&Sifra=22605, i ima neka pitanja, dal se može ugraditi vent na prednju stranicu pošto su diskovi drugačije okrenuti i videl je da su ove rupice na ventovima dosta male pa ga zanima dal se ćuje zujanje zbog toga?

SPLiFF 28.05.2007. 00:57

Citiraj:

Autor Filip_15 (Post 731700)
Frend je zainteresiran za ovo kučište http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...=0&Sifra=22605, i ima neka pitanja, dal se može ugraditi vent na prednju stranicu pošto su diskovi drugačije okrenuti i videl je da su ove rupice na ventovima dosta male pa ga zanima dal se ćuje zujanje zbog toga?

ventovi za diskove idu na desnu bocnu stranicu, 3 komada od 92mm stanu. A za pistanje ne znam, jer imam samo jedan vent koji je na 5V

Filip_15 28.05.2007. 14:47

Inaće kakav je protok zraka kroz kučište? Vidim da ti ventovi taj zrak koji ispuhu prolazi van na drugu stranu, onda bi trebal staviti ventove i na bočnu stranicu malo niže?

Swarm dude 28.05.2007. 14:57

Ja imam takvo kućište, samo crno.
Ni jedan vent, kao što je rekao SPLiFF ne ide na prednju stranicu nego na desnu za diskove i na lijevu za CPU i grafu (barem kod mene pušu po tim djelovima). Propuh je dobar, makar mislim da bi jedan 12 cm vent otraga trebao rješiti sve probleme i eventualno jedan 92 mm kod diskova.
Staviti svih 6 ventova je nepotrebno...
Kod mene nije 12 cm vent otraga (makar je rupa za njega), ja sam prišerafio hladnjak od vodenog na tu mrežicu :lol2:
Rupice...hmmm nisu baš male, vidio sam i manje. Ne stvaraju prevelikih problema.

EDIT: ili ako ti misliš na rupice na prednjoj masci? one ne trebaju brinuti tvog frenda, pošto nema venta iza njih (inače je iza te mrežice filter za prašinu).
Kućište je prostrano, prostora ima na pretek za 5 uglavnom.

Filip_15 28.05.2007. 15:14

Ok! On je mislio staviti dva Xilence(red wing) ispred diskova, jednoga na donju rupu da puše po grafi i jednoga iza! Ima još jedno pitanje(malo OT) Dal je bolje ostaviti na Big Tajfunu origigi vent ili staviti xilence red wing?

SPLiFF 28.05.2007. 15:31

pa ovisi kolku buku ti proizvodi taj orig. vent. Nakon prvog i zadnjeg xilence venta koji sam kupio, zaboravio sam da postoje. Katastrofa je vent - ovaj moj, jer su mnogima odlicni i tihi, ali eto moj ronda i cvili i pisti.

sto se tice chiefa, stavis 1 ili 2 venta za hardove, po volji ti, mozes iznutra zatvorit rupice na lijevoj stranici da taj zrak ne izlazi drito van, nego da kruzi kucistem, iako sumnjam da od tog ima koristi ako postoji 12cm straznji vent za ispuh

Filip_15 28.05.2007. 16:16

Imam pitanje u vezi xilence ventova! Dali su oni stvarno tak tihi(kakvi su u odnosu na sharkon system fanove L ili S) frend mi pati na tišinu pa koje bi preporućili a da nisu preskupi?

Edit:
Jedno pitanje iz znatiželje, dali ovaj fangril smeta protoku zraka tj. dal vent zuji kad je on montiran? http://www.chipoteka.hr/www/pics/8020300051.jpg

tOta 28.05.2007. 17:41

Mislim da bolje da ideš na Sharkoon System Fan jer kod Xilence ti je do sreće kakvi primjerke dobiješ.

Filip_15 28.05.2007. 18:31

I sad ga zanima dal će ,ako stavi dva 92mm pred hard, jedan 92mm na stranicu i jedan 120mm na ispuh i naravno vent na Bt-u, mu case biti donekle tih, ako ne kaj bi još trebal napraviti? Može li netko iz prve ruke dal ima tiših ventilatora od sharkona system fan L(low noise) a da ne košta prek 80 kn!

Filip_15 29.05.2007. 16:29

Citiraj:

Autor Filip_15 (Post 732267)
I sad ga zanima dal će ,ako stavi dva 92mm pred hard, jedan 92mm na stranicu i jedan 120mm na ispuh i naravno vent na Bt-u, mu case biti donekle tih, ako ne kaj bi još trebal napraviti? Može li netko iz prve ruke dal ima tiših ventilatora od sharkona system fan L(low noise) a da ne košta prek 80 kn!

Kaj nitko nemre reči? :chears:

Swarm dude 29.05.2007. 18:50

Ovisi, kako tko pati na tišinu..."Tišina" ovisi o subjektivnom dojmu.

Zmalamuth 29.05.2007. 19:10

Citiraj:

Autor Filip_15 (Post 732267)

Baci oko na glacialtech, ja imam 120mm glacial tech, vrti se na cca 900-950 okretaja i prema papirima buci 19dB, a mislim da dojde nekih 45kn.
meni idlicno sluzi a stvarno je necujan.
uz njega jos imam i jednog 120mm enermaxa koji ide varijabilno od 1200-2500 okretaja, ali sad sam ga spojio na maticnu i ide na nekih 1000 okretaja i malo ga se cuje, ali dojde nekih 120kn.

U svakom slucaju glaciala mogu preporucit, jos nekoliko ih frendova ima i svi su zadovoljni.

EDIT:
inace ako ti frend pati na tisinu, mislim da nema uopce potrebe za postavljat ventove za hladit hardove, osim ako nema 4-5 hardova, ja sam ih imao 3, sad imam samo 2 i samo sam stavio 2x120mm da mi vade zrak iz kucista, a ove rupe kod hardova sam zatvorio sa filterom za "nape".
Tako da smanjim mjesta di mi ulazi prasina u kuciste.
a napred na kucistu ispod "oklopa" imam otvor za filter i to ocistim jednom mjesecno, a kuciste cistim sa usisavacem jednom u 2-3 mjeseca.

Filip_15 29.05.2007. 19:32

Sad sam mu rekao i razbija si glavu kojega da uzme! Nekak ipak mislim Sharkona jer košta 80 kn, pa je valjda i nešto bolji od glacialtecha!!?:(

Na koju rupu od hardova si stavio filter? tam di ventovi uvlaće zrak? Jel taj filter smeta protoku zraka i dal prouzrokuje zujanje?:respekt:

Edit:
1. pita dal je dobro staviti onu zvučnu izolaciju od sharkona(ima je u linsku), kolko ona smanji buku?

2. Sad sam malo čital stare teme i vidim da sharkoni nemaju baš neki protok zraka, jel to točno? Dal će biti dovoljno dobar protok ako stavi jedan ispred hardova i jedanna stranicu po 92mm, jedan sonicu između tornjeva i jedan na ispuh po 120, svi spušteni na 7V? Komponente će biti e4300 na 3.0 Ghz, asus p5b-e plus i x1800gto na kojoj je modani zalman vf-900 sa 80mm xilencom! ha?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:42.