![]() |
Fan control
Imam Asus A7N8X ploču koja ima Fan kontrol, tj. sistem za kontrolu brzine vrtnje ventilatora iz BIOSa. Zanima me kak to radi i hoće li to radit sa Glacialtech Igloo 2500Pro? Jel to uopće itko koristio?
K. |
sestra (ili brat)
Imam A7V8x i ni meni ne radi Fan control i sta god probao isto.... vjerojatno to radi ili na novijem BIOS-u (koji naravno nisam jos stavio) ii jos nesto treba ukljuciti....
Ako uspijes javi |
Re: sestra (ili brat)
Citiraj:
|
Na mojoj A7V333 iskljuceno/ukljuceno, sve je isto, nis se ne mjenja.
|
Uf koja sam budala bio. Zakaj jednostavno nisam probao. Naime prvo je djelovalo isto, no u trenutku kad se učitao Asus Probe ventilator se polako usporavao (ovisno o brzini usporavanja postavljenoj u BIOSu). Stao je na nekih 4500. Inače se vrtio na 6000. Skoro sam se šlogiro kad sam resetirao komp i vent se vratio na staru brzinu vrtnje. Naravno i opet čim se učitao Asus Probe stvar uspori.
K. |
Pa ta fora sa PCProbe i fan control mi je radila i na P3B-F prije niz godina :) , nije bilo u biosu, ali je radilo.
|
Znaci da proradi, treba ukljucit opciju u BIOSU i pokrenut Asus Probe?
Steta sto je probe smece. :( |
Citiraj:
K. |
Probao sam to i nece, brzina svih ostaje ista. Dobro, mozda i zato kaj je vruce u sobi. :(
|
U biti uopće ne znam kak to radi. Kad ubijem Asus Probe stvar je i dalje tiha. Kad sam ostavio Sisoft Sandru da mi pol sata vrti Burn-in test za CPU temp je narasla po Asus Probeu na 43°C (prije je rasla na 39°C) no u BIOS-u mi je narasla na 52°C. Pošto rijetko koristim tako intenzivan rad proca ovo su super rezultati.
K. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:05. |