![]() |
Radius Server??
što to je,
naime naišao sam na draytek-ov Router Vigor2600 i ima svu silu stvari za podesiti..između ostalog piše u Manual-u da za Wireless ako je uključena enkripcija WPA-Tkcp da se obavezno "naštima" i radius server e, sad kad sam ja pogledao pod opcijom RADIUS SERVER tam ima za upisati IP server port (je po defaultu) 514 i preShared key : e sad što bi tu trebalo upisati i zapravo čemu to služi (osim za dodatnu zaštitu) to skužio ali ne kužim logiku,način ...etc Pitanje 2 kako bih ja mogao Administrirati router over internet-a preko HTTP-a naravno znam mu IP (No-Ip.com) dakle da mu direktno pristupim on inače ima defaultni port 80 no zbog toga što tamo imam mail server(na comp-u) ja sam stavil tipa port 81 (da se može pristupit ruteru) http:/192.168.1.x:81 i lokalno mogu pristupiti ali ne mogu mu pristupiti preko interneta jednostavno mi kaže da nije pronasao stranicu. |
-Radius server ti je dodatna vrsta zaštite. Na nekom kompu postavis taj server, pod postavke APa upises podatke (kao sto si vec napisao, ip, port) i onda koliko se sjecam svaki user ima username i password za pristupanje mrezi.
-Moras omoguciti u routeru da i "vanjski" ip moze pristupiti. Na mojoj krami od routera (Siemens C-010-I) ti je to ovako: HTTP server access >All (x) >Restricted ( ) >> LAN ( ) >> WAN Specify IP ( ) Znaci u mom slucaju je podeseno da svi mogu pristupiti mom routeru uz odgovarajuci IP i port. Nakon toga je za ulaz potrebna lozinka i korisnicko ime. Mogao sam staviti i na LAN pa bi samo osobe koje su spojene preko mene u LANu mogle pristupiti, ili WAN koji je pak suprotan slucaj. |
Remote Authentication Dial-In User Service (Server)
To ti je zapravo standard za prijenos AAA podataka koji je kasnije dobio i ovo server. To ti ne nacin autentifikacije sa vise udaljenih pozicija na jedan centralni server. To podrucje je ogromno pogledaj malo na netu jer ono AAA servisi su ono... |
mozda bi mogao preko interneta povezat se na svoj komp i od tamo administrirat router uzmes neki program (radmin) i to je to...
|
Citiraj:
"Na nekom kompu staviš taj server" ??? to je u routeru...mogu jedino staviti IP od routera ili IP jednog od computera "pod postavke APa upises podatke " da li si mislio u postavke od AP-a??? Citiraj:
|
Citiraj:
hvala, budem pogledao...:) |
Citiraj:
međutim jede mi živce što u tim trenutcima oduzimam kontrolu onome koji radi na dotičnom PC-u..pa bi mi bilo zgodnije direktno HTTP-om logirtati se na Router e, kad smo već kod Remote-a imam na nekih 10 računala instaliran UltraVnc svi su naistoj mreži (Draytek router) ali ja se mogu spojiti samo na jedno od računala preko VNC-a ili RD-a da, u port Forward-u je eneblan 5900TCP ali on traži da točno specifiziram IP od compa koji je na mreži tipa 192.168.5.101 ja sam to testno napravio i za još jedan computer 192.168.5.102 ali RD mi se automatski spaja samo na 192.168.5.101 isto tako i VNC nikako (ne znam) kako se spojiti na 192.168.5.102 |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
oćeš reći da radius server tek trebam negdje instalirati....a da ap samo prati kroz IP dejstvovanje istog,bah...:( Citiraj:
taj string oblik ne prolazi kao upis isključivo prihvaća IP tipa xxxx.xxxx.xxxx.xxxx |
Za Radius, da ;)
A za ovo ti ne znam više kako bi napravi ako ne prizna tekstualnu adresu...izgleda da onaj t-comov C-010-I i nije tako loš :D . Sad sam vidio za onaj problem sa remoteom, probaj www.logmein.com. To sam ja imao neko vrijeme jer ti na drugom kompu nije potreban nikakav software osim preglednika. |
Citiraj:
Citiraj:
i hvala za LogMeIn to fantastično izgleda, čak sam i nabrzinu isprobao..:)...samo šteta što je skupo.......cca..10$ po compu tak da mi to neide baš u prilog... naravno ima i onaj 30dana free...al ko će se iznova logirati nakon 30 dana i ubacivat kompove..:( |
Naplacuju??
Nisam znao, ja kad sam isao preko toga imao si free opciju samo sto nisi imao neke mogucnosti, ali nije bilo vremenskog ogranicenja :| To je onda neka nova stvar, čini se da im ide ;). |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:56. |