![]() |
3500++ overclock sta mislite ??
3500+ Winchester @ 2660 - 11 X 242 @ 1.5V
4 X 512 Twinmos Pc 3200 ddr 400 dual 2-5-3-3-7 @ 2.6V PCMARK 2002 rezultati : CPu - 8579 Memory - 10045 |
kakve su temp. Winchya(load)/pazi mislim da oni nemaju tehnologiju protiv zagrijavanja (DSL):rolleyes:
dobro je: DualWiel a reza 3D mark 06..... |
prepravi si sig, pise se s jednim plusom (3500+). Nije li to moglo malo bolje, sigurno bi islo vise od 460 MHz...da li je bar stabilno na toj frekvi? i koje su temperature?
|
Pa to su dobre frekve za winchestera, čak i napon nije previsok s obzirom da su 4 sticka u igri. Naravno, ako je to sve stabilno.
Daj slikicu CPU-Z-a (prvi tab i tamo di je frekva memorije) i Super PI 1M za brzinu, a Super PI 32M za stabilnost (ako ti se da i ako nisi prije testirao stabilnost). |
Temperatura opterecenog cpu-a nejde preko 58, sa origigi coolerom.
a memoriju mi ne pokazuje everest,ak znate dajte mi neki programcic nisam bas neki pro u tome... radi stabilno... budem jos probo 3d mark 2006 pa cu javit! Kak mislis tehnologiju protiv zagrijavanja, a ovo dsl mi nije jasno... E da i usput sutra vjerovatno stavljam x2 4600 tak da jos danas cu to samo testirat...pa onda vjerovatno ide u prodaju... |
Memoriju teško da ćeš saznat temp.! Samo su one ultra skupe corsair memorije imale senzor na sebi, ali njihova se temp. prikazivala na samim stickovima memorije.
Puno je to celzijevaca, za jedan AMD64, po mojem mišljenju. Stabilnost se testira sa Prime95 ili OCCT ili Super PI 32M ili S&M etc. |
oni nemaju implementiranu tehnologiju DSL (dual stress liner) stara jezgra pa se jako griju pri klockanju... sto ne znači da ga buš skuril......ali 58c ti je već granica....
imho sam jednog 3500+ pa znam...nekaj.... jedva izvuko 2.8ghz na 1.55v a temp oko 50-55c s coolerom iz siga na 1500rpm... |
1 privitaka
Evo testiro sam sa PI 32M i sve stima!
|
trebao si otvoriti CPU-Z dva puta, na jednom ostaviti onaj prvi tab, a na drugom otvoriti tab s memorijom, i izvrtis super PI 1M, i onda napravis screen shoot i to negdje uploadas (www.imagesforme.com) i stavis ovdje thumb ili link ;)
ovo sa dva CPU-Za je zbog lakse preglednost, iako se sve vidi i u ovom attachemntu sto si stavio, ali je jednostavnije :) |
fala stari vrtio sam i PI 1M za 35 sec
Nov sam u tome kao sto i vidis, ali brzo ucim... e kad si vec tak dobar daj mi reci kak da screen shootam imo sam par pokusaja uzaludnih...ak ti nisam dosadan :rolleyes: |
Tipka "Print Screen" na tipkovnici (iznad inserta, levo od scroll lock-a; na normalnoj tipkovnici), onda udješ u neki preglednik slika (irfanview ili paint) i onda paste (najvjerojatnije je na edit-paste). Sejvaš i digneš preko imagesforme-a. Samo pazi da slika nije teška megabajt...
Ako je teška, smanjiš ju. Neka bude cca. 200kb i najbolje što manje a da se ipak neš vidi.. Kad postaš sliku, razvrstaj prozore od CPU-Z-a i super PI-ja da se sve lijepo vidi :) |
evo, vucko je prije mene odgovorio :)
i da, kad sejvas sliku, stavi da je format .jpg/jpeg i onda sigurno nece biti preteska :) I da, samo pitaj, i ja sam jos uvijek novi, a uvijek ce se naci netko tko ce ti odgovoriti :beer: EDIT: @ZOKSY vec sam mislio da sam gore stavio krivi link, kad ti tu stavljas imageshack... |
i onda uploadas na npr...www.imageshack.us/
|
Evo ga i to sam uspio barem donekle...
Thx decki sta bi ja bez vas : cheers2 http://<a href="http://img460.images...tlediw6.th.jpg[IMG] |
dobro je i ovako...ali inace, otvori cpu-z dva puta i onda ih stavis jedan kraj drugog, nisi morao raditi ss i onda ovako kako si otvarao, no nema veze.
za super pi, nemoj kliknuti ok, nego napravis screen shoot prije nego stisne OK. reze nisu lose, jos da ti nije mema malo downclockana, no nema veze... |
Par napomena:
-memorija ti radi na 2T. Ako može bez problema (a pri toj frekvi ne vidim razloga zašto ne bi) raditi na 1T, tako i stavi. Ako ne radi memorija na defoltu (ili ispod njega) na 1T vjerojatno ti se kolju matična i memorija. -Super PI kad daješ rezultate, onda obavezno daj prozor di je krajnji rezultat (1M ili 32M) i najbolje ti je da koristiš verziju 1.4 ili 1.5 sa XS-a. Oni imaju rezultate sa milisekundama i može se provjeriti ispravnost rezultata (da ne bi bilo da se netko igrao sa fotošopom ;)) Dobar OC inače ;) Probaj vidjet do koliko memorija ide (ne testiraj u windowsima, već sa memtestom (www.memtest.org skini si na CD ili USB pa bootaj s toga), pa da probaš staviti drugi divajder... Kad si siguran da u memtestu je memorija stabilna, onda tek odi windowse testirat... EDIT: Mr. M me u nećemu preduhitrio ;) |
Ja sam isto mislio predloziti 1T, ali sam se onda sjetio da ima 4 sticka memorije, da li ce onda raditi na 1T? ili za command rate nije bitno koliko stickova ima?
@Nasty_ Ako ti nije jasno sto je to 1T i 2T, imas u CPU-Z tamo kod memorije "Command rate" i tamo ti je 2T, u biosu nadji Command rate i prebaci na 1T, i onda ces imati bolje performanse... |
mene je malo sram tj sramim se reze moje konfe: suicide barem za sada dok ne riješim neke stvari....: baad : : baad : http://img398.imageshack.us/my.php?image=2tokgm5.jpg
jeste da je malo offtopic:smoke: ali to je sigurno zbog 2T-a jel:confused: prije kad sam imho 2x512 1T reza je bila oko 31sec |
Svaka vam dala decki, naucio sam u jednom danu cak i previse toga...Samo se nadam da mi nece mozak pregorit : roller : Morate uzet u obzir da mi je to bio prvi clock i ja sam prezadovoljan...Moro sam isprobat malo prije bure! Sutra pikam x2 4600 pa cemo se za koji dan opet igrat...: CoolRamb Ma mislim ja da tvoja pila moze i bolje al sta ja znam...Hvala vam jos jednom!!!: cheers2
|
ZOKSY, bitna je i frekvencija meme (ne puno, ali pomaze), pa ako su ti 2x512 bili na nesto visoj frekvenciji, onda je to pomoglo, a i da ju stavis na 1T bi bio bolji rezultat. Jesi pokusavao u biosu staviti na 1T?
Inace, moj vincek ima takve reze, ajde to malo bolje :D |
na 1T ni u ludilu!!!!!!!!moram napravit ccmos da ga podignem:D :confused: ovo malo bolje 32.5 sec....
|
e onda bad, mijenjaj memu :D ili probaj sa dva keksa meme :)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:49. |