![]() |
atx 2.0 pitanje
Pozz.
e ovak, imam trenutno maticnu atx. i hitno mi treba novo napajanje, a posto cu uskoro kupovat novu maticnu, uzeo bih odmah atx 2.0 napajanje. Znam da su tu sad pinovi u igri, ali neznam tocno sto i kako, i zanima me ocu li moci to novo atx 2.0 napajanje ustekat u atx maticnu... hvala unaprijed :beer: |
Ja mislim da bi trebalo ić a ako ne onda kupis konverter za te pinove i stvar riješena i koliko novca daješ za napajanje
|
atx glavni konektor ima 20 pinova, a atx 2.0 24 pina jer ima dodatnih žica za 12V.
|
Citiraj:
kao 1. moze se kao 2. da poblize objasnimo ovaj post...naime ima 4 zice koje nisu sve 12v:rolleyes: vec cu +12,+5,+3,3 i gnd(0)...i on se na vecini napajanja moze odvojit...ak nemoze...tebi ne smeta...onih 20 koje trebas upiknes...easy as that...jedino ak sad tam imas neki kondic(pokraj atx utora) da je visok i smeta... kao 3. postoji konvertor 24 na 20...al kaj ce ti on?!isto izgleda kao sto sam ti i reko...ak bas inzistiras...dode oko 7 kn u diskontu |
ok, baš mi i nije post nešto
kao 1. sve se može kao 2. nisam nigdje napisao da su SVE žice 12V :rolleyes: nego da IMA žica za 12V kao 3. kupi, kao što je mc_fish napisao, ako i naiđeš na probleme, lako su rješivi |
Citiraj:
Anyway radit će u 99.9% sučajeva ali 100% rješive - nisu... |
Citiraj:
Citiraj:
13.08.2006. 10:46 tvoje rijeci:D moram malo;):p |
Citiraj:
Samo mu skrećem pažnju na to da ako ne radi nije uvijek lako (zapravo nekad nije uopće) rješivo... :D |
Citiraj:
da bi imao 12V moraš imati razliku potencijala od 12V, a za to je potrebno više žica, u ovom slučaju +12V i gnd :D kud sam zapeo za tih 12V :confused: |
Citiraj:
|
Stanje je ovakvo...
Napajanje Enermax 350 W ATX 2.0, na njemu ATX od 20 pinova i onaj dodatni od 4 Ploča je DFI nf4 Lanparty Ultra D na njoj iman utor od 24 pina i onaj dodatni od 4. Pitanje je dal mogu onih 20 s Enermaxa uštekat u ovih 24 bez adaptera ? ( sumnjam da mogu, al eto:D ). Dok ona dodatna 4 idu normalno jel tako:) |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:28. |